Нищо няма да и стане,старата години е ползвах на 90°С един път в месеца.
Милето също така работи,но при него има екстра охлаждане на водата преди изпомпването.
Нищо няма да и стане,старата години е ползвах на 90°С един път в месеца.
Милето също така работи,но при него има екстра охлаждане на водата преди изпомпването.
Като говорите за 90 градуса проверих и видях че новите перални повечето им програми са на 40 и малко на 60 градуса. На едната ми пералня няма изобщо 90 градуса, на другата има само 1 програма от 40до90 градуса. Така че исках да кажа че нещо ги спират тези програми с по 90 градуса. Иначе е добре къде сте писали че изчистват хубаво наслояванията, мърсотия и миризмите. Аз пера само на 40 градуса.
90°С и бутилка оцет за профилактика на пералнята.Иначе не знам някой да пере на тези градуси.
Писал съм в темата за избор на перални.
Забърсване на маншон и чекмеджето за прах след всяко пране е задължително!
Този пост е редактиран от Viking72; 23-11-17 в 22:05.
С какво може да се премахнат мизериите от маншона? Не от широката част, а от там дето едвам може да се бръкне между маншона и барабана, някакви препарати?
Може би ако не е мокро с прохусмукачка на по слаби обороти.
Какво имаш предвид?
Мухъл или наслоявания?
При черни петна -мухъл.
Пълниш пулверизатор с оцет ,разтваряш маншона и пръскаш.Лимонена киселина 200гр,разтворена в половин литър топла вода-също става.
Със Саво за мухъл не съм пробвал-има белина.
За мазнотии-Меглио.
След обезмаслителя дълга програма на 90°С с малко прах.
На две седмици бутилка оцет и висока температура и ще видиш ефекта,после в месеца един път.
Този пост е редактиран от Viking72; 23-11-17 в 23:47.
Има готови почистващи прахчета DESCALER (Hotpoint Ariston) 174LG54 3-в-1 50g за около 3 лв.
http://www.techno-slavelia.com/produ...0%BAa-Descaler
Пишат ги против варовик, но освен това обезмаслява и дезинфекцира. При мен работи достатъчно добре.
Препоръчва се да се ползват според честотата на работа на пералнята веднъж на 1 до 3 месеца.
Освен забърсването и подсушаването трябва да се оставя и отворен люкът с извадено чекмедже за препаратите. Да се проветри / изсуши доколкото е възможно пералнята.
Маншонът е гума, която няма как да не мирише. Вкарвате се в излишни упражнения - миризмата му няма да изчезне. Голям смях с последни коментари. То е оцет, сол.... Сложете и малко олио, за да да ви мирише на салата и е добре за лагерниците
.
Вадене на чекмеджета и отваряне на люк. Как не са сетили инженерите да направят люка да е на разкачваща се панта, с цел - навлизане на повече чист въздух .
Абе да ти кажа това за люка го пишеше в опътването на някоя пералня.За Оцет или Лимонена киселина изобщо не е за смях всички прапарати са на тяхна основа но не се ползват само заради гумата ами бутат варовика.
Не става въпрос за миризма на гума.
Брачедът Броцки,понякога е забавен.
За 25 години съм имал 6 перални/и втора употреба/
,досега миризливи перални съм нямал.
Оцет слагам един път в месеца и дълга програма на 90° С.
Олиото е за салатата на брачеда.
Броцки,когато в стая са пушили 4-5 човека цяла нощ ?
Може да махнеш и прозореца от пантите,пак ще мирише на цигари!
Решението е в купичка оцет и миризмата се премахва.
В миялката вместо някакво ароматизаторче -Закачам резен лимон.
И внимавай с дюлевата ракия!
Времето е за червено вино и мезе от врат!
Този пост е редактиран от Viking72; 25-11-17 в 14:30.
Ей,хубаво е да се знаят тия неща и добре че има интернет.На преднята пералня направо се побърквах като ми миришеха дрехите на тиня.Както и канализацията в нас.Оцета наистина прави чудеса.Интересно обаче как седат нещата с пералните с горно зареждане.И там ли е желателно да се оставя люкът отворен?
Имам с горно зареждане от 7г. и винаги оставям люка отворен след пране. Никога не е миришела.
Този пост е редактиран от brotzki; 26-11-17 в 21:52.
Да знаете как се регулира пантата на вратата на пералня Сиеменс, серия WM14... ? След половин година леко е увиснала и малко задира в отвора.
Този пост е редактиран от brotzki; 28-11-17 в 21:52.
Здравейте , имам проблем с пералня Whirlpool 6100 Eco. .Днес докато пералнята центрофугираше изведнъж спря. Не светеше абсолютно нищо. Вратичката се отвори и успях да извадя дрехите. По двата кабела, които излизат от филтър кондензатора има напрежение. Някакви идеи..