Здравйте!
Само за инфо да знаете за гаранционното ослужване на бойлери ЕЛДОМ. Разбира се всичко е нормативно ОК.
В квартала всички са на бойлер и аз винаги съм ползвал дълги години ЕЛДОМ, но последният изкара малко и е в гаранция (почна да избива вода в горната си част). Това става в петък следобед. Звъня вече привечер на сервиза и нормално няма никой. Но ние сме с две малки деца и няма как да се чака понеделник. Та купувам нов, слагам и звъня в понеделник. От сервиза ми казват че бойлера трябва да е закачен иначе не става. Аз казвам, че е свален и ще им го закарам в базата да си го тестват и гледат те казват не става!
Пиша на производителя ЕЛДОМ - оттам ми отговарят в Уърдовски файл (да си миате уърд под рука!) с ферман, че всичко е точно.
И аз питам - добре, след като аварията е в петък и до понеделник, ако дойде техник, то ние трябва да сме без топла вода и да си топлиме в канчета.
Правителя г-н Русев отговаря - " При положение, че законодателят е предвидил срок за решаване на рекламация ЕДИН МЕСЕЦ от датата на регистрирането й (чл.113, ал.2), срокът от 2-3 дни е много добра практика."
Та внимавайте с добрите практики!