Здравейте!
Преди 3 месеца реших да подменя морално остарелия 16 годишен фритюрник "ДеЛонги" с нов модел от същата марка. Спрях се на F-895 ( http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_74_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA72EAF2E07AF1A90A002481B479E9&cpgnum=1)/.do?productguid=DEBA72EAF2E07AF1A90A002481B479E9826CF2E6AB863343A0FA917944C8746D&productarea=DEBA72EAF2E07AF1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario = )
Купих го от "Технополис" срещу ТЕЦ-София. Още от самото начало на ползването му започна да прави проблеми, които са ми непознати. При пърженето на картофите избива мазнина от уплътнението на капака и се стича външно по корпуса. Трябва да се отбележи, че нивото на олиото в казана е между Мин. и Макс. т.е. не е в по-големи количества от предписаните.
В задната част на фритюрника точно под капака от външната страна има малко свободно пространство където се събира избилата мазнина. И всеки път се налага да я попиваме с парцалче или гъба. Вчера пък протече и отпред. Това чудо не ми се е случвало нито веднъж при старата машинка.
Стигам до извода, че нещо с уплътнението на капака от вътрешната страна не е наред. Има и още едно странно нещо- на този модел всички бройки имат една дупка на вътрешното уплътнение от която се излива по-голямото количество в пространството под задната част на капака. Чудя се каква е тази инженерна мисъл да създаде такъв продукт, че след всяко ползване потребителя да взима парцала и да забърсва всичко. Случва се да издава и странни звуци - пука и имаш чувството, че ще гръмне.
Отидох в магазина и обясних проблема. Естествено ме насочиха към сервиза. Идната седмица ще намеря време и ще им занеса фритюрника. Но дали да им го нося с олиото + едно кило картофки /хем ще изпробват уреда, хем ще хапнат картофки/ или да оставя те сами да си набавят продуктите
Междувременно дали някой от Вас има идея по въпроса с възникналия проблем, тормозещ домакинството ми вече 3 месеца?