Здравейте.Имам микровълнова Delonghi perfecto MW345 -проблема е че затопля храната много ама много неравномерно.Чинията с храна се върти какъв може да е проблема.
Здравейте.Имам микровълнова Delonghi perfecto MW345 -проблема е че затопля храната много ама много неравномерно.Чинията с храна се върти какъв може да е проблема.
а бе щом се върти би трябвало всичко да е ок. може да пробваш в стъклени а не порцеланови чинии да топлиш, имам едни икейски чинии къде се стоплят първо те и после манджарето...
колкото до неравномерното затопляне - излъчвателя ти е статичен, получават се зони където се засичат вълните и там се получават топлите места.
едно видео от на един от по-веселите милионери как може да си сметнеш и дължината на вълната и скоростта на светлината с линийка, настърган кашкавал и микровълнова
Аз досега равномерно топлеща микровълнова не съм виждал.
Според мен зависи както от чинията, така и от това какво топлиш. Понякога различните продукти в чинията са различно стоплени. Да не кажа, че някои неща са направо студени, а други горещи.
Чудя се дали изобщо има нужда от подобен уред. Освен за пуканки много рядко я ползвам.
Различните продукти са различно затоплени заради различното съдържание на вода . А какво е понятието неравномерно ......
аз варя картофи - гледах на джими оливер рецептата - получава се прекрасно. peri peri chiken от 30 минутните рецепти
Неравномерното затопляне е следствие от формата на силовите линии на полето.
Затова се налага и въртенето.
Неравномерно затопляне има и при затопляне на един и същ продукт, но разбира се различното водно, а и на мастни киселини съдържание, може да подчетае този ефект.