Здравейте,
скоро купих хладилник втора употреба за офиса и чак сега забелязах, че едната тръба, която излиза от компресора и влиза в хладилника замръзва. На какво може да се дължи това и проблем ли е да работи така?
Здравейте,
скоро купих хладилник втора употреба за офиса и чак сега забелязах, че едната тръба, която излиза от компресора и влиза в хладилника замръзва. На какво може да се дължи това и проблем ли е да работи така?
По-малко от необходимото количество фреон...Викай техник.
П.П = обратното е - излиза от хладилника ( от изпарителя) и влиза в компресора...
Ясно. А може ли да изкара така 2 месеца? Защото точно толкова трябва да работи После ...
По принцип може,но не е желателно...Ако вътре постига бавно или никак желаната температура,компресора ще бачка нонстоп и може да прегрее.Оттам вече много неща,все неприятни.
А може и да изкара...Не се знае.
Количеството на фреона е повече , температурата на изпарение е висока и пречи на термостата да изключи ,скоро ще изгори и компресора , обаждай се в сервиз
На снимката не се вижда технологичната тръба.Ако е с игла можеш и ти да испускаш по малко.
За това ли става въпрос?Първоначално публикувано от hotcool8
Точно за това.Свали капачката и изпускай по малко докато другата тръба спре да замръзва.Само,че карай по бавно защото ледът е дебел и ще се растопи по бавно.Иначе рискуваш да останеш без фреон и после пак майстор.
Само да попитам какво значи по малко 1-2 секунди...?
Горепосочената операция е необходима, но и рискова.Само хл.техник може да прибере изпарението без да изпусне повече от необходимото.
На мен ми е ясно, че е рисково, но за съжаление се намирам на такова място, че хладилен техник не може да влезе. Разхождането на хладилника до сервиз пък е съпроводено със известни неудобства, да не говорим, че тук не знам кой може да се окаже кадърен.
Компресора си изключва и хладилника не работи постоянно. Саморазмразява се също нормално и охлажда нормално. Въпроса ми, ако може да се даде такава оценка рабира се, е кое е по-рисково - да се пробвам да изпусна малко фреон или да го оставя така 2 месеца (даже вече по-малко)?
Не съм вързан в ръцете и мисля, че ако някой ми даде някаква насока за оценка на количеството изпуснат фреон ще е добре.
Натисни иглата за 10 сек. иго остави да работи околочас.След това я натисни по малко време и пак остави да работи.Трябва тръбата да ти остане при работа оросена/иначе можеш да изтървеш дозата/ и винаги слагай капачката.
Нова информация.
Като го купих го оставих на положение 3 (от 7). Сутринта за пореден път ми направи впечатление, че напитките са толкова студени, че ще ми окапят зъбите. Викам ще го сложа на 2 или 1. Поглеждам - той на 7. Някой го бутнал явно без да иска, защото никой не признава. Сега работи много по-рядко и само заскрежава и после изчезва. Май ще го оставя така
Благодаря на всички за мненията.
Щом заскрежава пак, значи наистина фреона му е в повече /презареден е/.Колегота jony е абсолютно прав!Така тормозиш компресора.В него влиза течен фреон - сега и ще го "изгубиш" скоро.Според мен - викай техник!
Техник не мога да извикам както казах. Утре ще изпусна малко фреон.