Не съм сигурен точно марката на хладилника, няма надпис, компресора трябва да е ФГ, 125W мощност, ном. ток 1,2А, обем 200 куб. децим., с фреон 12 - 100гр.. Защитното реле е РП3-24 /РП3П-24/.
Проблема е: при вкл. в мрежата компресора започва да работи за около 5-7 сек., пусковото реле сработва, спиралата до биметалната пластина се нагрява до червено и след няколко 5-7 секунди биметалната пластина изключва и компресора спира. Така докато биметалната пластина изстине и всичко се повтаря.
Доколкото прочетох за това реле РП3-24, в началото пусковото реле включва стартовата намотка в компресора и след 1-2 секунди трябва да изключи/ става дума за пусковото реле/.
Но при мен не изключва. Махнал съм капачката на защитното реле и гледам какво се случва при вкл. в мрежата.
Мерих намотките на компресора-между среден извод и десен извод има 27ома, между среден и ляв - 11 ома, а между ляв/където се включва червен кабел/ и десен/син кабел/ има 37 ома. Късо между намотки и корпус няма.
Прочетох малко повече и доколкото разбрах пусковото реле се вкл. от магнитното поле, което се създава вследствие на големия ток преди да се развърти ротора. След развъртане на ротора тока през стартовата намотка намалява, след което магнитното поле в пусковото реле намалява и то трябва да изключи. НО при мен не изключва.
Каква може да е причината. Преди това хладилника е работел, но след транспортира това е ефекта. Не съм мерил тока при работа на компресора.