Фризера пълен ли е или е почти празен? При празен или почти празен фризер нормално е разликата между min. и max. температура във фризера да е по-голяма. Все пак термостата следи температурата в хладилника а не във фризета.
Да, правилно насочвате колегата. Датчика е само в хладилната част.
Обаче примерно при мен във фризера има две кутийки сладолед, няколко форми за лед и хладилни кутии.
Все едно е празен. Сложил съм термометър и не съм забелязал температурата да се е вдигнала повече от -15 градуса.
Не виждам смисъл от фризер, който ще достига макар и празен температури от -5 градуса!
Между другото никъде в никое ръководство не съм срещал изискване за минимално количество продукти, при които хладилен уред трябва да работи.
Само максимално количество на замразяваните продукти за 24ч.
Съветвам автора на темата да се обърне към Gorenje БГ, магазина или сервиза все пак!
За мен това не е нормален режим на работа на хладилника.
След като термостата следи температурата в хладилника, а това наистина е така, то при пълен фризер дори и тези температури няма да бъдат достигани.След като термостата изключи откъде ще има студопроизводство за охлаждане на продуктите??
Той празен, на макс степен, не успява да достигне - 25-26, а пълен никога няма да успее.
След като температурата без продукти се качва до -8 на степен 3, то с продукти какво ще стане?
Наистина при празен фризер разликите м/у мин и макс са по-големи, но това е в случай, че термостата следи температурата на изпарителя във фризера.Например при самостоятелен уред - фризер.Тогава въздуха се затопля преди тръбите на изпарителя, а те се затоплят от него и затова разликите са по-големи, а продуктите играят роля на акумулатор на студ и това води до намаляване на разликите при измерването.