Има ли някакъв смисъл да се занимавам или да взимам нов?
7-годишен AEG.
Бълбука, все едно има вграден изкуствен водопад, компресор не чувам да работи...
Някой компетентен да помогне?
Ако е за боклука - предложете какво да купувам?
Има ли някакъв смисъл да се занимавам или да взимам нов?
7-годишен AEG.
Бълбука, все едно има вграден изкуствен водопад, компресор не чувам да работи...
Някой компетентен да помогне?
Ако е за боклука - предложете какво да купувам?
Остава да споменеш дали охлажда, че тогава да даваме съвети.А щом бълбука - компресора работи.При AEG хладилник, който не е но-фрост, не охлажда - това обикновено е пропуск в подохлаждането.Ремонта в такъв случай не би трябвало да струва повече от 100лв и то ако го ремонтират у вас на място.
Не охлажда. Не бях сигурен, защото се е развалил скоро, фризера му още е студен, но в горната част определено не охлажда в последните 6-7 часа. Ако работи компресора... значи е много тих - само бълбукане чувам.
Няма но-фрост. Ако мислиш, че подлежи на ремонт - дай ако имаш някакъв координати на специалист в София, който би се заел да го погледне и евентуално ремонтира на място? Ако не става на място, по-разумно е да го хвърля и взема нов според мен, не си струва занимавката.
Сутринта ще погледна отзад дали е нагрят компресора - вчера ми направи впечатление - над него има съд, в който се изтича вода - беше сух ако това помага с нещо за диагностицирането.
Идентично беше със стария Whirpol или както там е марката. На 5-тата година се разбълбука. Фризера е ок, а хладилната част - няма никой. 130 лв излезна ремонта да го вземат, ремонтират и върнат 1 седмица по-късно. Изкара около година и пак отказа да охлажда, този път без бълбукане. Свалих си компресора и до кофата. Проблемът (1-вият път, за втория не съм се и интересувал) беше пробив в не изолираната част. Ако е в изолираната, никой и не би се хванал да го ремонтира.
Същата работа и при мен - пробив и фреона изфирясал - 3 месеца след гаранцията.
След 2 ремонта за месец, при третия пробив се превърна в красив и скъп шкаф в мазата.
Най-вероятно има пропуск в подохлаждането.Болшинството АЕG-та пробиват там,Рядко в изпарителя.Това подлежи на ремонт в къщи.
Нямам координати на специалист в София,но колегата Batalski от форума би могъл да извърши такъв ремонт.Той мисля е от София, но не съм сигурен.Разбира се в диагностиката ми има елемент на условност.Пробив е със сигурност.Не мога все пак да съм категоричен къде е той.Но сравнение с Whirpool или неизвестна марка няма смисъл да се правят.