Качвам.Възможно ли е запушването да е вътре , не отзад (питам защото вътре има алуминиев панел и не мога да чукна)?
Качвам.Възможно ли е запушването да е вътре , не отзад (питам защото вътре има алуминиев панел и не мога да чукна)?
След като е включен около час хладилника тръбата която излиза от изолацията (в горния край на дебелия вертикален участък) трябва да е загрята. Така също тръбата , която влиза в този същия участък (долу хоризонталната тръба) и тя трябва да е загрята. Ако вертикалната тръба не е загрята хладилника се ляга на ляво гледан както е на снимката и тогава тя трябва да загрее,ако не загрее значи има запушване,ако долу хоризонталната тръба не е загрята хладилника се ляга на дясно и тогава трябва да загрее, ако не загрее значи пак има запушване. Ако загреят и двете тръби, хладилника иска нивелиране,но вътре камерата, защото тя трябва да е под нивелация. Успех в работата. Преди да легнете хладилника трябва да го изключите. Пък ако не се получава маха се агрегата и хладилника може да си го ползвате ,като хладилна чанта за пикник.
Благодаря ВИ от сърце!Всички посочени от вас места са топли ,при изолацията направо горещи.Камерата вътре наистина беше много не нивелирана,сега съм я нивелирал и чакам с надежда какво ще се случи.
- - - - - - - - - -
Такааа,не ще и не ще да студи.Намерил съм вариант да поръчам агрегата от зад.Въпроса ми е има ли шанс да си купя въпросния агрегат и да се окаже и той не работещ/запушен или друго понеже макар и не ползван е произведен преди 20 и кусур години?
Изпаритела поне роса има ли? По принцип тези хладилници държат разлика между стайна температура и температура в хладилника около 20*.
Не,няма изобщо никаква роса(как е възможно не знам,уж всичко е както трябва?!?Направо полудявам).И пак да попитам:Ако си купя агрегат не ползван,но произведен отдавна има ли вероятност да се е съсипал от стоене?
Този пост е редактиран от goiko; 03-08-18 в 23:18.
Амонячните хладилници са така, когато решат да работят работят, но решат да не работят няма оправия,само презареждане. Вероятност винаги има за всичко. Имал съм случай цял ден се занимавах с един "Мраз 120" и не тръгна. Клиента го остави да го ползва за шкаф, след известно време решава да го провери за последно или да го изхвърля и взел та тръгнал. След това го ползвала дъщеря му в квартирата като била ученичка. Така че от тези хладилници човек трябва да очаква всичко.
Благодаря.Ще пробвам и това щом има вероятност да помогне...