Казаха ми за 200Hz тест с червена кола от формула 1, на която трябва да се гледа антенката и да се вижда постоянно без да се губи. Имате ли представа от къде мога да го сваля?
Казаха ми за 200Hz тест с червена кола от формула 1, на която трябва да се гледа антенката и да се вижда постоянно без да се губи. Имате ли представа от къде мога да го сваля?
Кой то го каза това нещо?
Един приятел, той го няма естествено. Май в Технополис го пускали въпросния тест, който трябва да докаже, че матрицата е 200Hz. По думите му, едва 10% от телевизорите го минават и е строго препоръчително при покупка да се гледа теста, а не какво пише за характеристиките на телевизора.
За първи път го чувам...Май ще трябва да попиташ продавач-консултантите в Технополис...и аз ще го направя, но в неделя.
Насочил съм се към Sony 47W805 и му направих теста с японката. Леко сечеше като японката е в средата. Как мога да съм сигурен, че един телевизор е с 200Hz матрица? Ако този телевизор е 400Hz (въобще как може да е 400Hz, като матриците доколкото знам са 100 и 200Hz?) защо въобще сече на японката, като тя е малко под 50 кадъра? Както и да го смятаме, ако матрицата е 200Hz клипът трябва да върви безпроблемно. Какво ви е мнението за Sony 47W805?
Пишем го няколко пъти вече - на тоя клип (с японката ) се гледат детайлите по нея , а не дали "сече" - "сеченето" идва от калпави флашки , калпав плеър и т.н.
п.п. ТВ (Sony 47W805) е със 100хц панел .
То ако сече какви детайли да гледаш.
Сеченето може да идва и от кофти обработка или кофти настройки на плеъра.
Е да (пък и на вградените плеъри често им идва тежичък тоя клип) , но има предвид , че като гледам повечето обръщат внимание дали сече или не , а не като върви какво се вижда .
Някой, може ли да предостави 1080р снимки, които по тестовете ги пишат като:
10IRE, 20IRE, 40IRE, 60IRE, 80IRE и т.н.
Ако не може да ме разберете, кликнете тук и скролирайте до uniformity тестовете.
10IRE какво ще рече, 10% сиво ли? Трябват ни подобни снимки, ще са полезни на всички за тест на uniformity на телевизорите.
Между другото за теста с червената кола на формула 1 съм го виждал някъде из нета, и си го бях пускал! Не съм го добавил към списъка с клипчета за жалост, а тия двете за ДСЕ, в какъв формат трябва да са, че не ми тръгват дори на лаптопа!
AVCHD H264 кодек, mts контейнер.
Ето 4 клипа правени от цифровата ефирна телевизия с PVR-а на декодера (Nippon STB-1310) нямат никакви защити могат да се гледат на всякакви телевизори и компютри.
Не е точно същото, но може да се използват при покупка на телевизор да се види как ще показва ефирен сигнал. Макар че сигнала няма да е точно от тунера на телевизора, но качеството е подобно.
За мен лично записа на BNT HD e с перфектно качество за цената си..... само 37лв. При това няма никакви защити за разлика от телевизорите. ЕТ5Е серията на Panasonic не разпознава аудио формата на HD клипа. На SD-to няма проблеми.
BNT__HD-03032014-1228
BNT1_HD-03032014-1232
NOVA_TV-03032014-1215
NOVA_TV-03032014-1220
Този пост е редактиран от Pat; 04-03-14 в 17:58.