Захранването си е ОК. Пробвах с тел (закачалка от химическо) и хвана БТВ супер размазано. Само логото се различава. Оставих го да си сканира на спокойствие (10мин). Нямам идеи вече.
Захранването си е ОК. Пробвах с тел (закачалка от химическо) и хвана БТВ супер размазано. Само логото се различава. Оставих го да си сканира на спокойствие (10мин). Нямам идеи вече.
Супер размазаното btv е аналогово. Щом хващаш него, би следвало да хващаш и цифровото излъчване. Но защо пък само него намираш... слабичък дали не е все пак сигнала, знам ли. Само едно btv ли виждаш - bnt, btv comedy. the voice - няма ги другите аналогови?
Все пак, мисля че не сканираш правилно.
В интерес на истината, преди 5-6 дни и аз малко се пооплетох в менюто на тунера на Филипса ми, но най-накрая пуснах правилното сканиране и ми откри цифровите канали.
Само супер размазано БТВ на аналогов режим. При цифровия ми запаметява БНТ, Voice, VTV, ББТ около 5-6 канала са, но е като зимна идилия (снежинки без звук)![]()
Ами... в дупка си, слаб ти е сигнала явно. Друго не ми идва наум.
Явно няма да се размина само със стайна антена. Ще се наложи катерене по покрива и още кабели![]()
И външна да вземеш - няма да е ясно колко ще помогне. Аз съм в кв. Левски северно изложение като се преместя на запад има някакъв резултат, но сигнал по-голям от 72% не съм постигал, а под 50% не може да се гледа . телевизора е самсунг P2270HD антената strong ant45 (активна с външно захранване 20/16 дБ) - с парче кабел независимо в кое помещение съм мога да хвана само цифровата BG on Air, Не знам какво да предприема - като купувах антената се бях спрял на NEO s 98 дб в което много се съмнявах ,както и на някакъв Филипс по-скъп, но продавача ме убеди че този Стронг ант 45 е с най-добри реални данни (а не само обявени). Въпросът ми е да връщам ли тази антена , да изчакам ли какво ще стане след като официално стартира цифровизацията (с надежда сигнала да стане както е сега на BG on Air) или отсега да продупча няколко стени за да монтирам антената в посока излъчвателя?
Съвета ми е да изчакаш да се установят мощностите на предавателите. Все още вървят тестове и настройки и това не са реалните възможности на системата.
Мен ме притеснява това че все пак една телевизия се приема дори без антена всички други дори се влияят дори дали е ден или нощ - а точно БНТ е една от най - проблемните, дори като се хване няма телетекст (някъде четох че е нормално). Интересувам се накъде да насочвам антената, най ми е удобно да я монтирам на тераса със северно изложение - излъчвателя Петрохан мога ли да разчитам на него с тези 20 или 16дБ (антена Стронг АНТ 45)
За какво ти е тоя петрохан ? насочвай си към вашата кула - предполагам квартал Левски е във София .Аз съм в кв. Левски северно изложение
Да от София кв. Левски в момента макс. силен сигнал съм получил като е завъртяна на Север, без да има пряка видимост нито към старата кула нито към копитото - хванах 8 цифрови канала (без радио)
Интересно ми е следното - в тази посока на покрива на една сграда (мисля че тв 7 дни е в нея) има 10 -15 сателитни чинии - може ли те да пречат на сигнала , антената ми е стронг ант 45 16/20 дБ
Този пост е редактиран от rosen1212; 14-08-13 в 11:06.