Аз, сила и качество на сигнала търсих в менюто на ТВ и не го намерих.
Аз, сила и качество на сигнала търсих в менюто на ТВ и не го намерих.
Да за вьпросното меню на ТВ-говоря. Там намирам меню за Са/модула/ и точно там ми изписва; нова версия; ДА/НЕ.
При Шарп
м/ю Са модул-/ок/
-1-Информация /ок/
а/МОДУЛ-/ок/
-neotion
conax CSP CIPLUS CAM-Тук влизам за модула аз,,
-Версия-01.02.14...
номер карта...моят номер на картата
и.тн...никьде няма за сигнал или качество на картината...:rolleyes:
Смарт карта
Пак ви казвам , във модула не търсете нищо , той няма нищо общо с сила и качество на сигнала , единствената му работа със картата е да разкодира програмите . Това меню на модула дори май по спомени е само информация и нищо не може дори да се промени . Със или без модул и карта , каналите се хващат на ТВ и може да се види силата и качеството , от което по важно е качеството , особено обърнете внимание на транспондерите със HD програмите , защото там доста куца при близу. При мен когато я гледах тая кабеларка , при качество 10 от 10 на sd транспондерите , тия със HD бяха 3
може да си е било и локално при мен , а и аз никога не съм плащал за HD програми .
Точно така-само инфо има,което не се променя. Споменаваш за каналите наТВ и там могло да се види силата и качеството/КАК/.....
За /ХД/ каналите,който имам пуснати най-зле е БТВ от време на време запича, инак др-са горе долу добре.
Нямам шарп , но обикновено се намира при настройка /dvb-c / ..... там търси . Щом бтв ти насича /пикселизира значи качеството е зле .
Точно там са в настройките градски.
В менюто имам 3бр-скали в различни цветове
-червено/ Лош сигнал/качество/
-жьлт /средна хубост/
-зелен /трябва да е кристално- ХД-качество/
Та по-вьпроса и малко пояснения,който установих с времето и да се знаят от Колегите.Уточнявам ТВ/Шарп/-Руско меню
Пример- БТВ /ХД/ и Планета /ХД/
БТВ./ХД/.
честота-481,95Мхц
модулация-256
интес.символ-6875
сеть-стандартен
И тук най-важните
-Н/Ш- 36.5ДБ- Зеления сектор
-уровень- 60 дбв- ту в Зеления ту в Жьлтия /Проблем/
-Диап-моментно понеже се мени много често- 13 Е6- И се движи от Зелено до ЧЕРВЕНОлош сигнал
Планета/хд/
почти всичко по-горе Освен последната точка
модулация-64 за нашия гр
/Диапазон/ -Не минава и за миг дори в Червения сектор.
Сега погледнах и HBO/HD/-настройките са сьщите,като горните но пьк Вьобще не мьрдат на никьде и сигнал/картина-СЬЛЗА
ПС-Явно проблема е в изльчването на Бтв или Близуу, ина някой канали Модулацията
Това е от мен, дано сьм вкарал малко инфо....
Този пост е редактиран от zmeya.70; 19-06-14 в 19:30.
Мамк@ му, къде са го дянали това за сигнала. Беше при "Настройки --> Ръчните настройки" на съответния канал.
При мен сила и качество на сигнала на няколкото канала, които проверих е между 85%-100%. Значи не е от това, а по-скоро от КА модула.
ci_samsung2.jpg
Здравейте . Имам нужда от малко помощ с тези СА модули . Имам Тв Самсунг , но ето тази пластмасова част я няма . От къде да я намеря ? Това някакъв адаптер ли е за модула ?
Това е слота в който се поставя КА-модула. Какъв точно е модела на телевизора, има ли DVB тунер?
Модела на Тв-то е Самсунг 32ES6710 . От къде може да намеря такъв слот ?
Samsung Common Interface 5V SCAM1A LCD LED TV Телевизия Цена 5-10 евро ebay.
Имам едно питане? Бях клиент на Булсат и сигнала ми бе през HD приемник с HDMI кабел. Качеството на SD каналите бе много добро, а на HD каналите - превъзходно! От седмица съм абонат на ENTRY N3, за които съм чувал само добри отзиви преди това! Приемането на програмите е чрез CA модул. А кабела - директно в телевизора. Обаче, веднага след монтажа забелязах, че качеството е с една - две идеи по ниско от на Булсат! И си мисля, че проблема е, че сигнала не минава през HD приемник и HDMI кабел! Прав ли съм или не? Мисля да повикам техниците да ми сменят СА модула с HD приемник и да видя дали ще се подобри качеството. Според Вас, дали ще има промяна или просто сигнала на N3 е по-слаб или там каквото е от на Булсат?
Виж #33.СА модула няма отношение към качеството на каналите.
Наясно съм,че СА модула няма отношение! Може да не съм попитал правилно. Интересува ме, има ли разлика в качеството на картината, ако кабела /коаксиален/ е включен директно в телевизора и ако този кабел минава през HD приемник и чрез HDMI кабел се включи в телевизора?
Мисля,че няма разлика!Едва ли производител на телевизори ще си позволи да монтира некачествени тунери,проверете качеството на сигнала,