Заглавието не е много точно, но не можах да измисля нещо по-точно.
Везх си рисивър 1910 в началото на седмицата и днес си вземах KDL46W5500. Ще добавям и попкорн а-200 но не мога да чакам до началото на другия месец за да тествам системата и затова днес ваземах от брат ми неговия попкорн а-110. И се почна големия филм.
Връзките са: попкорна към рисивъра с HDMI, рисивъра към TV с HDMI. Пускам всичко и само ми показа за момент логото на попкорна и това беше. Разкачих попкорна и го вързах директно към ТВ, така върви.
Пуснах функцията на рисивъра да провежда сигнал когато е в режим "стенд бай", няма проблем всичко си върви. Докато върви филма включвам рисивъра за момент картината изчзва но се появава и имам звук от колоните. Дори ТВ-то ми написва "Аудио системата е включена" и ми заглушава звука отТВ. Но когато спра попкорна и реша например да пусна друг филм пак няма сигнал. Ако повторя на ново операцията: 1. минаване в стенд бай 2. пускане на филма 3. включване на рисивъра. Нещата в са ОК.
Явно е че има връзка даже когато првеключа ТВ-на тунер рисивъра сам минава на TV.
Обаче нещо не мога да го подкарам.
Помагайте щото съм се побъркал. С такъв мерак си взех нещата след дълги месеци на избиране и сега една голяма греда.