Ей те тоя въпрос (от заглавието на темата) ме гложди напоследък. Причината, казва се Хейло, дават го по Мувистара, никъде по тракерите го няма HD с превод, та си мислех, как по дяволите да го запиша.
Едно време имаше видеокасетофони, ся няма нищо, права, глупости и т.н.
Аз съм луд и като ми влезе муха в главата, докато не си начеса крастата мира нямам.
Та, авторски права и разните им там шитни ебаха мамата на благинките, съвременните ТВ са повече компютри от колкото ТВ, но не могат да записват видео, а тези които могат, записа им може да се чете само на конкретното у-во (ТВ), което го е записало, а това не ми е опция.
Решението се нарича DVB-C тунер за компютър, вариантите са между вътрешен (PCI-E) и външен (USB). Та питанката ми е в тази посока, има ли някой колега по форум, който се е снабдил с такава джаджа и ако има желание да сподели как се случват нещата.
Какво ме притеснява? Притесняваме, че повечето у-ва са no-name, реално на пазара в Европа има две марки, TBS и Hauppauge. Решенията им не са евтини, поне 100-150 лв, но до колко са читави? Идеята ми е да взема тунер със CI интерфейс и да записвам на HDD, като записа после го манипулирам (изрязвам реклами и т.н.).
Та има ли някой луд кат мен или да си лудея по единично![]()