Какво ви е мнението за Siemens CX65 - смятам да си го купя тези дни
Какво ви е мнението за Siemens CX65 - смятам да си го купя тези дни
Спри се не прави тази грешка!!! Телефончето е супер но има един голям проблем-заключва се кам картата която му сложиш и краи не можеш да го ползваш с друга.Ако тва не те притеснява купуваи[8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Спри се не прави тази грешка!!! Телефончето е супер но има един голям проблем-заключва се кам картата която му сложиш и краи не можеш да го ползваш с друга.Ако тва не те притеснява купуваи[8D]
<div align="right">Originally posted by murphy*-*26/08/2004*:* 10:40:54</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това е само при телефоните, които са които са купени на промоция от Глобул със SIM карта на основната им програма за 329лв. с ДДС. Некодирани телефони (цена около 400 лв. по магазините) не правят така. Друго е, че всички имат проблеми със софтуера, но има нова версия, която би трябвало да поправи грешките. В общи линии, ако не ти трябва телефон висок клас и това ти стига - телефона е доста добър. Но на тази цена може да се купи нещо по-функционално и по-голямо (smartphone - Nokia 3650), но вече е въпрос на това, какво му трябва на човек.
Съжалявам но ще те разочаровам.Проблема не е само при телефоните купени от Глобул. От кадето и да го купиш като сложиш карта и телефончето се кодира към нея.Ако не вярваш поразходисе разпитаи и ще се увериш[8D]
Това пробвал ли си го ? Защото определено не е логично А и да се случва разкодиране после е 10-15 лв. , но може да нанесе "поражения" на телефона, така че не се препоръчва. Но съм 99% сигурен, че не се заключват, просто няма смисъл !
Както вече писах поразходи се из магазините за телефони и сам ще се увериш.А тва че не е логично не е,става въпрос за модели внесени от вънка(преди официалното излизане в БГ на телефона)За разкодиране е рано да се мисли,все още няма дата кабел за този модел.
За толкова пари такъв боклук... поиграх си с него... нищо интересно, дори не може да плейва mp3-ки. Батерията му се клати, снима сносно, колкото да се каже, че има камера. Полифонията му е дървена и mid-овете звучат ужасно. За многото му функции нема кво да се говори, щом базовите му неща куцат... това за SIM-а не го знам. Може и да е вярно
Това със СИМ картите не е вярно. Днес пробвах всичките налични вкъщи, работи си телефона като пушка. Много съм доволен от него, само ако кажете откъде да си сваля фирмуер поддържащ български език, защото в мрежата намерих, но на руски.
П.П. Всъщност намерих и на български, но файловете са защитени с парола, ерго - неизползваеми. Наскоро Сименс свали най-новия фирмуер - версия 12 - за сваляне, тъй като следвало да бъде одобрена от немските мобилни оператори. Фактът, обаче, че е стояла няколко дни за сваляне, говори, че и тя има бъгове. В един руски форум, напр. се оплакват, че след ъпдейтване с версия 12, телефонът не може да се връзва към компютър, нито посредство кабел, нито чрез инфрачервения порт.
С риск да ме обвините в пристрастие (тъй като съм отявлен фен на Зименс) ще дам и аз моето мнение:
1. Това с кодирането определено не е генерален проблем. Възможно е да е имало в продажба телефони с въпросната особеност, но да се твърди, че всички са такива е смешно. Мой колега съвсем скоро си купи въпросния телефон и имах възможност да го използвам лично, така че впечатленията ми са от директна употреба на телефона.
2. Апаратът има наистина много добър дизайн.
3. Дисплеят също е доста добър (TFT 65K), голям 132х176 (28х42 мм) и се вижда добре и на слънце.
4. Има удобен централен клавиш, но трябва да се признае, че понякога работата с клавиатурата може да е неудобна и изисква човек да свикне с употребата й (на мен лично са ми неудобни софт бутоните, тъй като съм свикнал със серията x55, а тук са доста по-различни).
5. Има наличие на ИЧ порт, но липсва Bluetooth (обяснимо, тъй като телефонът не се позиционира в бизнес клас).
6. Телефонът разполага с голям обем памет (11 МБ), качествена VGA камера + възможност за заснемане на видео клипове. Относно камерата, ще отбележа , че мога да предоставя снимки, правени с последна версия на софтуера на телефона, които са с отлично качество (за VGA), освен това видео клиповете са ограничени до <span id='hl' style='background-color: yellow'><s>30 сек.</s> <font size="1">(актуализация)</font id="size1"> 1 мин.</span id='hl'> (за сега с текущия софтуер) и са със сравнително добро качество (15 кад/с).
7. Относно забавленията телефонът е оборудван отлично с MIDP 2.0 подръжка, отлична полифония от 40 гласа + поддръжка на WAV. Java приложенията вече се зареждат достатъчно бързо (основен проблем при х55 серията), <span id='hl' style='background-color: yellow'><s>като единственият минус е липсата на 3D класовете, които са запазени само за S65 (неприятен търговски трик [V]. Т.е. няма да можете да играете на 3D игри като Siemens 3D Rally, освен ако не си купите точно S65, което е глупаво, тъй като въпросният телефон е бизнес класа).</s> <font size="1">(актуализация)</font id="size1"> сега вече и CX/M65 разполагат с поддръжка на 3Д игри</span id='hl'>.
8. Разбира се телефонът разполага и с всички необходими за един модерен апарат функции като календар, гласов запис, бележник, калкулатор и тн.
На вниманието на бъдещите купувачи мога да предложа това доста обективно ревю:
Siemens CX65/M65
Единствената забележка към него е простият факт, че е писано преди няколко месеца и следва всички забележки относно програмното обеспечаване да се игнорират, тъй като Зименс вече успя да изчисти почти всички бъгове в софтуера на този телефон.
murphy: кабела е този от серията *55, така че проблем с това няма. Камерата ... еми да я сравним ако искаш barev с камерата на телефон от 2003 година (N3650) или с тази на още по-стар (N7650) ...
Както каза Gadjet, мисля че не си заслужава парите този телефон, ако търсиш функципналност. N3650 е много-по-добро решение за мен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">murphy: кабела е този от серията *55, така че проблем с това няма. Камерата ... еми да я сравним ако искаш barev с камерата на телефон от 2003 година (N3650) или с тази на още по-стар (N7650) ...
Както каза Gadjet, мисля че не си заслужава парите този телефон, ако търсиш функципналност. N3650 е много-по-добро решение за мен.
<div align="right">Originally posted by CrossBlade*-*06/09/2004*:* 01:46:21</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
За кабела - виж <u>тук</u>
За камерата смея да заявя, че е по-добра от N7650. Все пак трябва да се вземе предвид, че тази нокия беше първия телефон с камера на нашия пазар, нормално е вече да е доста остаряла и с незадоволително качество. Относно N3650, този модел се явява нещо като подобрена версия на N7650 с отвратителен дизайн. В частност камерата е абсолютно същата. Наистина става дума за смартфони, но и двата модела са поостарели, доста обемисти и тежки, N7650 има твърде малко памет за Symbian телефон, докато при N3650 това е коригирано със слот за флаш карта, но остава наследството на 12-битовия (4096 цвята) дисплей, който в днешно време е морално остарял. Освен това N3650 е наистина ужасно грозен телефон. И все пак остава най-евтиния Symbian телефон на пазара (без да броим N7650 разбира се).
телефона е супер , тука маи само се плашите единдруг.. аз си го взех за 315лв, като моя телефон е на някав немски оператор и в менюто за интернет има някои дефаулт настроики които немогат да се сменят(примерно въведени страниците на операторите), ама като цяло това не е никакав проблем..
та исках да кажа досега съм слагал 3 СИМ карти и от 2та оператора.. няма абсолютно никакви проблеми , телефона иначе си има опция да се полза само с една СИМ карта и да иска пасс като слагаш друга.. ама това сам ако искаш го пускаш... вече незнам, може Глобул да са го пуснало фабрично.. ама.. едва ли ..
телефона е много хубав , гледал съм и нокиа 6230 и мога да кажа че сименса в някои отношениа има доста по добри работи ).
Единственото което няма да се хареса на хората под 16год. че мениуто не е много анимирано и цветно , но за сметка на това е много функционален.. филе-ова система и т.н. , 11МБ памет.. голям екран.
за сега съм много доволен от телефона, единственото което не е хубаво е консумациата на ток.. ако си играеш с него 2-3 часа батериата не издаржа и 1 ден , големиа екран харчи много ток.. ако не го пипаш и му е пуснат energy saving screen saver-a издаржа по 2-3 дена ...
и това е като цяло.. мисля че за цената си е много добър избор ..
Напълно си прав Гошо. А относно това за менютата, ако не ти допадат може да си слагаш разни темички, или да си създадеш сам такива. Също така е възможно да си смениш и системните иконки и т.н. както и да махнеш настройките на който и да е оператор. Наскоро даже ми попадна и пач за увеличаване на паметта. Ако се интересуваш драсни тук или на ПМ и ще се опитам да спретна малко упътване. Разбира се ще ти трябва дата кабел за процедурата.
imam problem!!! imam cx65. dnes si kupih data cable za 28 lv. izglejda dobre. ima disk na koito si pishe s edri bukvi CX65. nikvi problemi s installa. kabela e ot skapite s kutiika ne ot tiq evtinite v shtantsovan nailon. AMA NE RABOTI. kvo li ne opitvah. pishe che tel ne e vkluchen. ne raboti. opitah i s tuko shto svalen softuer ot simens-mobile.com, i toi ne stava. ne raboti. s viesi sashto ne go razpoznava. kabela e usb!!! nqkoi da e minaval tazi protsedura i da dade savet????? da ne bi da e nakva nastroika na tel, ama ne mi se vqrva. ako imate takav tel. i ste go podkarali s kabel kam pcto daite savet. BLAGODARQ
brester@abv.bg