Резултати от 1 до 9 от общо 9

Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    49
    #1

    Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Здравейте! Ето и моята история-поръчах си телефона по интернет от мобилна борса мобиле българия,за жалост нито полученото отговаряше на договоренето,нито човека,от когото поръчах си вдигна телефона за да оточним проблемите. Въпросната нокия работеше изрядно около час докато не падна батерията,след това обаче тя не искаше да се зареди. Телефона не дава никакви индикации че се зарежда,пробвах с батерията на друга Х6-ца,апарата работеше. Реших че батерията е издала багажа и купих нова оригинална батерия,докато имаше заряд телефонът работеше,след това батерията капна и историята се повтори. Отидох до Еконт да поискам обеснение и с цел да си върна парите,казаха ми да си пусна жалба в полицията или да опитам да се свържа с човека и да се разберем. Отидох и в сервиз да видим все пак поправимо ли е,но след 2 минутен преглед на телефона те ми казаха,че не знаят от какво е... Та въпроса ми е както от техническа,така и от правна гледна точка,какво да направя,имали ли сте подобен проблем,как е редно да се постъпи и поправим ли е дефектът?


    ПС. Колеги,1 4ас след като пуснах темата,телефонът вече свети само бял екран,изважда тазноцветни ленти и се изключва. Ако някой има идея да помогне как поне мога да си върна парите......

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич
    Мнения
    2,194
    #2

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Лоша работа!!!Ако някой знае как да помогне да пише,че и на мен ми е интересно да знам как се процедира с такъв вид измама.

  4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #3

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Пробва ли с хард резет на телефона?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    49
    #4

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Да,пробвах с задържане на бутоните,но нищо не стана,телефонът изважда само ленти,които не се виждат добре на клипа,но това се случва и при вклучване и при опит за хард ресет?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307909700[/time]_________________________________________________

    Темата е преместена тук: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg494226

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    49
    #5

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Здравейте,вчера си купих втора ръка Нокия Х6 и бях жестоко измамена. Телефона беше от типа "съживен за няколко часа",при пробата в Еконт,която продължи 10 мин,защото само толкова батерия имаше в телефона,си тръгнах щастлива,че съм се сдобила с мечтания телефон,но тогава започнаха проблемите. Включих телефона на зарядно и той не щеше да се зареди. Помислих,че проблема е в батерията,отидох в сервиз да я възбудят,сложих я и гсм-а отново работеше прекрасно. Още в сервиза момчето каза,че този телефон е пълен с дефекти,но от началната еофория хич не му обърнах внимание. За всеки случей купих нова оригинална батерия на Нокия,сложих я,сичко беше наред,докато и тя не падна. След това с приятелят ми в продължение на часове опитвахме какво ли не,за да заредим батерията,уви неуспешно. При опит да изясним състоянието на иначе "пефектния телефон",човекът,от когото беше закупен телефонът,се оказа с вече несъществуващ номер... Все пак собственик на същата марка телефон,услужливо зареди батериите и теста на смартфона продължи. Докато работеше изведнъж огасна и вече не се включва. Стои само белият екран,които можете да видите по-долу и няма никакви други индикации за работа. Интересно е,че при поставяне на батерията телефонът стартира сам, стои няколко секунди на бял екран и преди да се самоизключи излизат различни линии... Какъв е проблема и поправим ли е според вас ?

    Ето малко видео ........


    https://www.youtube.com/watch?v=9ADJRIq6Yhk#



    https://www.youtube.com/watch?v=RvM16IvM1ws#




  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #6

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    На ход е Комисията за защита на потребителя, но трябва да знеш срещу кого да пуснеш жалба Фирмата която ти го е продала... виж на сайта пише ли име и БУЛСТАТ/ЕИК на фирмата.Ако не можеш да установиш от кого си закупил телефона-трябва ти специализирана помощ от юрист=пари(които не ти се дават).Проблема няма да се разреши за ден-два...дори от юрист...
    Ако се откажеш-пиеш една студена вода и продължаваш(те явно на това разчитат)...
    Само това което си написал не е измама...

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    49
    #7

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Днес има напредък по случея Интересно беше че пратката от еконт беше препраштана СОФИЯ-ВИДИН,ВИДИН-ПЕТРИЧ,което е малко странно,звънах на лицето от Видин,(който е получателя преди мен,но той е върнал пратката),вдигнах му скандал и го заплаших,че пускам жалба срещу него и другото лице,защото първоначално не знаех,че и той е безучастен.Поговорихме с човека и се оказа,че той е някакъв търговец,и като мен е бил да огледа телефонът,но не му е допаднало състоянието. Странното обаче е,че 5 мин по-късно с завидна заинтересованост и от нов номер звънна човека,от когото закупих телефона (според мен не случайно,но това е др. тема).
    Действителност му звънях 4 дни деноношно,но номера на когото кореспондирахме вече беше несъществуващ,след като се изнервих на макс му пратих няколко пожелания по мейла,с които не се гордея особено. Както и да е,карахме се 30-на минути и той каза,че ще си вземе телефона. Пратих му го и очаквам да ми върне парите за да си взема нов,но този път ще си взема друга марка ,защото се оказа,че във всички форуми,където влизах да търся съвет и в youtube,не бяха много статиите и клиповете с дефекти на друга марка телефон освен на Нокия. Дано имам повече късмет този път,а на вас ще ви кажа само да не се лъжете да купувате каквото и да е от мобилни борси и магазини за втора ръка,рядкост е от там да купите нещо здраво,неотваряно и без дефекти....

  10. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #8

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    Всички големи фирми като Нокия и други, имат ексклузивен вносител за страната, който е задължен да предлага гаранционно и след гаранционно обслужване, че и международни гаранции! Ако е орегиналин продукт, което ще установят по серийния номер - не би трябвало да имаш проблем, без значение от къде и кого си го купил!

  11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #9

    Re:Проблем с NOKIA X6-проредна измама при покупка

    В товарителницата на еконт би трябвало да пише име, адрес и телефон на изпращача... Не разбрах от фирма ли си го взел или от частно лице?
    Пробвай в Нокия както те е посъветвал колегата, да видим какво ще стане... Дано телефона да не е отварян и по него да е бърникано...
    Иначе всичко се оправя, въпроса е колко си склонен да платиш...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Темпекс Fuji Electric измама!!!
    От stinglover77 във форум Черен списък
    Отговори: 47
    Последно: 09-05-12, 17:46
  2. проблем с покупка на фотоапарат
    От VPM във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 5
    Последно: 09-01-10, 13:53
  3. Измама или не?
    От badboy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-03-07, 22:06
  4. Потенциална измама
    От MitkoS във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-06, 02:00
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе