Резултати от 1 до 4 от общо 4

дилема между : сони и нокиа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    45
    #1

    дилема между : сони и нокиа

    та дилемата е следната дали :SONY Xperia Go ST27 или Nokia Lumia 800. Относно техническите характеристики Сони-то ми допада повечко ,но уиндоуса на нокиа-та не е малко предимство,но пък Сони-то е с двуядрен 1Гхз и по тежка ОС андроид.и най дебелия + сони-то е прахо и водоустойчиво до IP 67 (водоустойчив до 30 мин.на дълбочина 1м.)не ,че е особено важно ама си е предимство. Та моля споделете опит и виждане. П.С. благодарение на форума преди 4г. си купих телевизор ,който още е актуален и доста от новите модели са безмълвни пред него,надявам се и сега да получа адекватен и точен съвет.Айде със здраве.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #2

    Отговор: дилема между : сони и нокиа

    Ами тя разликата от земята до небето.Не знам откъде да започна.Различни опер.системи.За Малоумията интересното е ,че ос Манго е нещо с което бързо се свиква за начинаещият потребител. Би ме притеснило наличието на много малко приложения към момента за нея.Сони-то в момента е със Сладоледената версия на Андроид и ще получи дори ъпдеит до Желибон в началото на следващата година.Приложения колкото искаш в Гугъл плей.Аз бих заложил на него и заради водо и прахозащитения корпус поради динамичния ми начин на живот-това за мен е голям плюс.Всъщност и аз се бях замислил за такъв апарат ,но ми попадна на сметка друг техен модел с по голям екран.Ако не си наясно с двете ос отиди в магазин където ще може да видиш моделите на живо и да ги разцъкаш.Така по лесно ще прецениш ,кой е твоят.

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #3

    Отговор: дилема между : сони и нокиа

    Аз бих заложил на "мангала". Да, защитите от влага и прах са добре, но само за хора, които са по-активни и спортяги. Но предимствата на сонито са до тук. Нокията е с Амолед 800х480 с плътност на пикселите 252 ppi към тфт 320х480 165ppi за сонито, което на първо място значи осезаемо по-добра видимост на слънчева светлина на амоледа, а ниската консумация видимо се отразява на живота на батерията - 10/13 часа разговор за нокията пред 5.5-6 при сонито. Доста високата плътност на пикселите пък приближава нокията много близо до 300-те ppi на iPhone-ската ретина дисплей.Камерата на нокията е по-добра - 8мп с карл цайс. Продължаваме - едно от най-големите плюсчета на нокията е активното подтискане на шума с два микрофона, което ви прави разбираеми при високи нива на шум ( улица, производствен цех и т.н ). Сега за програмите - няколкостотин хилядите андроид приложения повечето от които дублиращи се и със съмнителна потребителска стойност въобще не са предимство ( ползвам андроид телефон и смятам за истински полезни около 100-на неща а и е неразумно да имаш де каквото срещнеш инсталирано щото започваш да се бъркаш ). Мангото много по-добре се разбира със който и да е Уиндоус ( основна работна ос за повечето потребители домашни или не ). Та мнението ми е че между тези два - нокията е фаворит.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    45
    #4

    Отговор: дилема между : сони и нокиа

    понеже съм от така наречените активни хора ,а и работата ми не е от най чистите и прахта влагата и други такива са в 10-ки пъти над редовното , а прекарването на мин.20-30 дена годишно по язовири на палатка и риболов не са нещо непривично и чуждо за мен и семейството ми,то по тези причини заприходих сони-то ,днес монтирах и 32гб.карта памет.Ще споделя преживяванията на апарата като понатрупа стаж,пък ще видим.Благодаря на отзовалите се . оказва се от нокиа малко послъгват:имам наблюдение и над лумия 800 при еднакви експлоатационни условия разликата във времето на работа с едно зареждане е в диапазона 20-30 мин. в едно помещение сме с колегата,но има осезаема разлика във времето за зареждане сонито са 30-35 мин. е на 100%, доката нокиата остава на зарядното още 1-1:30 часа.
    Този пост е редактиран от keymaker; 04-01-13 в 23:38.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Фото дилема, Сони или Панасоник/Лумикс
    От зенит-е във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 15
    Последно: 11-02-13, 16:15
  2. Дилема между ЛЕД 40-42
    От stota4kata във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 02-01-13, 22:04
  3. Дилема между два телевизора
    От velizarr във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 09-04-11, 21:40
  4. Дилема между два Либхера
    От technolog във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 12-08-09, 17:53
  5. Дилема между 4 видеокарти
    От cvetan_pl във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 14
    Последно: 18-03-06, 11:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе