Страница 125 от 167 ПърваПърва ... 75115123124125126127135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 2504
Like Tree297Одобрявам

ИЗБОР НА СМАРТФОН

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1861

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    И аз не съм.
    Въпросът е "Как най-добре да похарчим парите си за смартфон" за определена сума - да кажем до 350 лв.

    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone3=8959

    Като направите едно сравнение върху банкнотата с президента Линкълн и погледнете малките букви "Lincoln" и още по малкте букви от подписа на "Секретаря на съкровищницата" и става ясно ...

    Сравнение с Гугъл пиксел: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...Camera3=300308

    С МИ А2 https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone3=9140

    С Х...я ала бала мате лаит: https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone3=9284

    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone3=9247


    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone3=9106

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #1862

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Джъсти, за 350лв едва ли ще има модел с по-добра камера - Пиксел-а е 4-5 пъти по-скъп. Има и един друг момент , въпреки че китайците дръпнаха доста на повечето им телефони най-големия проблем е софтуера. намери снимки клипове на същия телефон с Гугълската "камера" или друго приложение и ще видиш - мисля скоро гледах точно на А2 с Гугъл-ското приложение (това от Пиксел-а)
    И не е толкова зле Ноут 5 - даже вчера поръчах един и като пристигне ще ти кача някоя снимка ако искаш - аз хващам още сега бас , че прави по-добри снимки от моя Аксон въпреки, че говорим за различни класове и на хартия доста по-добри показатели на Аксон-а.

  4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1863

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Сравнението е горе.

    И снимките и басовете са излишни.

    Просто казвам, че за тези пари поне аз виждам по-добро поне според моите критерии.

    За камерите специално по - добре истински оптични МП, вместо софтуерни.

    Гледал съм и горното сравнение и реални снимки и на светло и на тъмно и с изкуствена светлина и със и без гледах.Гледах поне 4 месеца..


    Снимките са прилични.
    Моето мнение е че китайските си струват ако ни трябват по-силен процесор, или повече постоянна памет.

    За 300-350лв има ZTE 4/64 процесора е сравним.Камер сензорите са 286 Сони.

    Български интерфейс няма.Уж има, а а не съвсем.

    Не че ми е притрябвал щото от 30 години се оправям с английския, ама си някак си по комфортно...


    Ксиаоми МИ А2 видях със снимки на здрачаване в сумрак без светкавица и изкуствена светлина- пълна трагедия.

    А камерите са отзад 20+12мп и отпред селфи 20мп....????

    Не вярвам Ноут 5 да е нещо повече https://www.gsmarena.com/piccmp.php3...&idPhone2=8699
    Този пост е редактиран от justify; 29-09-18 в 12:32.

  5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1864

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Да се включа в дискусията,не че има кой знае кво ново да кажа.
    Китайските фирми от известно време вече не са ''noname'',както беше по-рано-телефони само с букви и цифри без фирма.Но трябва да се делят разбира се на по-добри и не дотам.Като в първата група вече са над 10 които са на ниво други топ играчи-Huawei,Xiaomi,Vivo,,Oppo,Meizu,One plus,ZTE,Lenovo,Asus и сигурно пропуснах някои.Прави впечатление,че повечето време не говорим за цени,дисплеи....а за камери.
    Тука качеството не бива да се бърка с mpix,ако разгледате набързо почти всички топ камери са с 12 mpix ,dual pixel .Защото малкото пиксели позволяват пиксела да е по-голям и от там по-добро качество.Другия начин е да се увеличи матрицата,но изглежда няма как в такъв размер,пък и с толкова други изисквания.Във фотоапаратите вече за компактния клас използват 1'' сензор(с/у масовия в gsm 1/2,33),да не говорим,че има ултракомпактни,като Panasonic gx800(850) с micro four thirds сeнзор за 700лв(последно при унгарците) .Ето сравнение на големината на сензора,Вие си помислете как с gsm с пъти по-малък сензор ще се постигне такова качество.За оптиката пък да не говорим.Тук сравненнието е с подобен фотоапарат с 1/2,3 сензор и вижте в линка какви са разликите.Както и най-долу Sony с aps-c ,сравнение с по-малките и ''full frame'.Като постарите модели на товa SONY (5000) са на цена към 600 лв:


    https://cameradecision.com/compare/Panasonic-Lumix-DMC-GX85-vs-Panasonic-Lumix-DMC-ZS40



    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от cable; 29-09-18 в 13:51.

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1865

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Виж сега, аз затова и поставям този въпрос - имам познат който е професионален фотограф.Едва ли някога телефоните ще достигнат фотоапаратите в професионално отношение, а донякъде и в любителско.В последното може и да успеят.


    Ама въпросът е, че виждам флагмани от 1200-1600 лева на дадена марка телефони които са с по 12-13 мегапиксела камера...

    ================================================================


    По темата:

    Асус не са китайци, а тайванци мисля, поне лаптопите им са такива и телефоните също, освен ако не са продали бизнеса с телефоните.Леново са китайци, но не винаги са били китайска собственост, бяха преди време американци мисля...

    За мен делението е :

    1.Китайци и всички останали марки отпреди тях-щатски, европейски, японски, корейски...

    2.Китайски:
    а) възникнали в Китай - Ксиаоми, Хуавей, ЗТЕ

    б) закупени от китайци утвърдени марки като Леново

    3.Нонейм китайци в които качеството никога не е сигурно, защото не се поддръжа постоянно, а просто се копира до каквото се докопат и колкото могат да го изкопират...





    Според моят познат не само мегапискелите, но и "окото", големината на блендата/сензора е от голямо значение, а при смартфоните тъй като се преследва едновременно тънкост това е трудно постижимо.Поне докато не се създаде нова технология за заснемане.

    Дотогава ще се "редят" обективи/"камери" и сензори - вече има и смартфон с 3 но не разбрах сензора или просто обектива/отвора които да събират картина върху един сензор...

    Ма тва не не нещо ново - през 80-те имаше и такива фотоапарати- с по 2 обектива, за да хващат повече светлина ...

    =================================================================

    Та за мен Нонейм китайци не са ZTE, Xiaomi и Хуавей.Ама като стане въпрос за камери и сензори китайците от ЗТЕ,Ксиаоми и Хуавей не правят/произвеждат такива - по телефоните се слагат масово на два производителя - Самсунг и Сони...И китайците купуват старо поколение сензор които монтират на нов модел телефон "последно поколение"...И хайде народе-е-е-е ...

    ===================================================================

    Толкова за смартфоните -ако имате доста излишни пари може да си закупите телефон за 1200-1600лева, а ако имате и повече пари и за 2600 лева, но сензорите и снимките им няма да превъзхождат тези на среден фотоапарат за 600-900 лева.

    Гледам ЛГ флагманите им с по 12-13 мп сензори...

    Излиза, че за любителски снимки дори семейни от ежедневието става и телефон от 350-400лева.

    За мен разумното е телефон до 300-430 лева, а с останалите пари фотоапарат/камера.

    Отсега ще ви кажа и след 6-8 години каква ще е модата - ИНДИЙСКИ СМАРТФОНИ...те са по евтини и от китайските ...
    Този пост е редактиран от justify; 29-09-18 в 14:30.

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1866

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Да ти кажа честно мен много не ме вълнува дали са китайски или не(камо ли Тайван,Малаизия и др.).Даже предпочитам китайско фирмено.Ще обясня ако може в два реда.Преди 15 години продавах телефони и имах приятел който работеше в сервиза на Siemens.тогава все още германски(точно доколко не знам).Та същият ходи в заводите на Siemens в Гемания и в Китай-не знам точно къде(сигурно от там са си били доста от частите).Та специалист ми каза.че Китай е много напред...,ама много...И говорим за годините когато китайските фирми едва навлизаха на пазара.После съм чел доста статиии в които открито се казваше,че над 90% от електрониката (и частите) са от Китай,,,,каквото и да пише на кутията.Та предпочитам даже да си пише Made in China.
    Тъй като още се занимавам с аксесоари голям майтап е като някой пита ''това Китайско ли е''?Все едно,че може да е американско,батерии за SAMSUNG произведени в центъра на Ню йорк.Та аз за разлика от други поне им казвам,че всичко е китайско и ако не пише,че е Китайско поне за мен е много вероятно да е фалшиво т.е. ниско качество.Защото ако пише която и да е китайска марка ,която познавам сие ясно.
    Един пита-''Има ли бг батерии за еди къв си gsm''щото някъде му казали,че имали български и били много хубави...???Сега как да му обясниш,че не че не може да са много хубави,ама за 10-20 лв. каквато е нормалната цена,за да я постигнеш трябва да продадеш милиони бройки,иначе само матрицата не можеш си плати,камо ли да слагаш и нещо в тези батерии....А пък в бг който и да е модел апарат е в толкова малки количества(относно световния пазар).че не знам как може да се вярва на такива твърдения.

    '' Ама въпросът е, че виждам флагмани от 1200-1600 лева на дадена марка телефони които са с по 12-13 мегапиксела камера...''
    По -горе обясних защо флагманите са с 12 mpix и повече с тази матрица не бива.Не флагманите където се разчита на реклама за балами са с 20(+).

    ''Според моят познат не само мегапискелите, но и "окото", големината на блендата/сензора е от голямо значение, а при смартфоните тъй като се преследва едновременно тънкост това е трудно постижимо.Поне докато не се създаде нова технология за заснемане.''

    Бленда и сензор са различни неща.Блендата е способността на камерата да пропуща светлина...f,което в gsm поради липса на обектив е най-идеалното-почва от 1.6,докато когато има обектив светлината прониква по-трудно и за фотоапаратите бленда под 2 е труднопостижима.Докато сензора е нещо където се отпечатва изображението закоето по -горе обясних,според знанията си.Да ме извинят някои напреднали,ако пиша някъде неточно,но с моите аматъорски познания,разчитам на четене тук таме-толкова.
    Aleksandars и justify харесват това.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #1867

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Не съм фен на смартфоните по ред причини,ако зависеше от мен бих ги забранил категоирично.Мога и да се аргументирам,но не му е тук мястото.Искам да кажа - имам едно Meizu M1 Note,стар телефон вече но ако някога се наложи пак да си купувам смартфон,ще е отново на Meizu.Страхотни FullHD клипове,страхотни снимки,много,ама наистина много издръжлива батерия,имам чувството че тоя телефон просто никога няма да забие,с какво ли не съм го мъчил - светкавица е.Синовете ми са със скъпите модели на Самсунг,а моят телефон е 10 пъти по евтин.И по нищо не им отстъпва.Но просто не е за шофьори и хора като мен.
    justify и morandis харесват това.

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #1868

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Синовете ми са със скъпите модели на Самсунг,а моят телефон е 10 пъти по евтин.И по нищо не им отстъпва.
    Повярвай ми, отстъпва им по абсолютно всичко.
    Това, че ти не можеш да го установиш е много частно, лично мнение, обратното е факт.
    VanDan и espace харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #1869

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Повярвай ми, отстъпва им по абсолютно всичко.
    Това, че ти не можеш да го установиш е много частно, лично мнение, обратното е факт.
    Казах " не отстъпва " само фигуративно разбира се.Естественно че телефон от 1500 ще е по добър от телефон от 200.Конкретно за моя случай обаче разликата от близо 1200 лева е брутална,абсолютно неоправдана дори обидна.Не съм спец по трия джаджи,признавам си го,нямам опит с тях,но не съм и съвсем лаик.Покрай децата съм разглеждал доста модели.Правил съм си труда да сравнявам.Да някой от най ползваните от обикновенния юзър приложения - скорост на отваряне на сайт (от един и същ рутер),видео и снимка - еми честно казано не са големи разликите.Да,има ги,но не са реципрочни на паричните си изражения.
    justify и morandis харесват това.

  12. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1870

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН


  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1871

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    еми честно казано не са големи разликите.Да,има ги,но не са реципрочни на паричните си изражения.
    Твоите синове не са ли те уведомили, че "Гъзарията иска жертви..." .

    Дърто,влизай овреме в час...

  14.  
     
  15. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #1872

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    И аз съм дърто, но съм все по-възбуден от възхитителните нови тенденции (всъщност е една) в дизайна на тия джаджи. Дано си запазя ерекцията, докато технологиите дорастат за изпреварилия ми времето си вкус - просто за него нито един дисплей все още не е достатъчно заоблен, изрезите достатъчно дълбоки и камерите достатъчно на брой. И къде остана активното охлаждане?

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #1873

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Да, ама вече има смартфон с 3 камери отзад, само не запомних марката му ...

  17. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #1874

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Да, ама вече има смартфон с 3 камери отзад, само не запомних марката му ...
    Кой, Huawei P20 Pro ли? Пфф, слабаци... Глей кво ше става:
    https://www.gsmarena.com/lenovo_z5_p...news-33535.php
    https://www.gsmarena.com/samsung_gal...news-33417.php

  18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1875

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    ''Дотогава ще се "редят" обективи/"камери" и сензори - вече има и смартфон с 3 но не разбрах сензора или просто обектива/отвора които да събират картина върху един сензор...''

    На въпроса на колегата по-горе в темата не мога да отговоря дали всички използват по 2(3)сензора,но заP20 Pro са си написали всеки сензор отделно(подчертаното е мое).Даже първия сензор 1/1,7'' е по голям от този използван в най-масовите фотоапарати(1/2,3''):
    40 MP, f/1.8, 27mm (wide), 1/1.7", OIS, PDAF/Laser AF
    20 MP B/W, f/1.6, 27mm (wide), 1/2.7", OIS, PDAF/Laser AF
    8 MP, f/2.4, 80mm (telephoto), 1/4", 3x optical zoom, OIS, PDAF/Laser AF
    https://www.gsmarena.com/huawei_p20_pro-9106.php

    За тези които искат 3 камери и другите,да не е китайски....ето Ви един:
    https://www.gsmarena.com/samsung_gal...2018)-9340.php
    Този пост е редактиран от cable; 02-10-18 в 15:04.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ за избор на дамски смартфон.
    От RolitasR във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 24-11-14, 07:04
  2. Избор на работен смартфон - dual
    От JKanchev във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 23
    Последно: 30-09-14, 21:18
  3. Помощ за избор на смартфон с цена до 300 лева?
    От blue1 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 30
    Последно: 30-10-13, 14:32
  4. Усилвател за Wi-Fi за смартфон
    От alantion във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 31-03-13, 22:05
  5. Смартфон до 250 лв.
    От johny01 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 23
    Последно: 24-01-13, 03:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе