- - - - - - - - - -
Не виждам разлика някаква.А е над 1000 лева разликата .
- - - - - - - - - -
Не виждам разлика някаква.А е над 1000 лева разликата .
Е как така не виждащ разлика?.....Едната е в пъти много по детайлна. Вероятно ги гледаш на някой лаптоп, там всичко е еднакво,.....Не виждам разлика някаква.А е над 1000 лева разликата .
Koя от двете е "много" по датайлна ? Помеждудругото искам да отбележа че двете снимки са направени при различни источници на осветление,като в случая снимката правена с евтиния телефон е ощетена.Освем това снимките са правени от мен,и двете без никакви ръчни настройки и не са обработвани.
Лявата изглежда по детайлна, според мен. За още по ефектно е добре да се обработват с някоя програма.
На лаптопа се вижда много добре.Особено когато е FULL HD.
Но в случая не може да става въпрос за сравнение, защото снимките не са правени при еднакви условия.
На практика най-добре си личи при снимане на смесени детайли - банкноти едновременно с печатно изображение на предмети и с ситен текст на банкнотата.
Важно е и да е от еднакво разстояние.За останалото ясно, че трябва да е при еднакви условия.
при мен, на моя екран видими са само 2 снимки(и другите са само като прикачени файлове) - и както виждате няма лява и дясна, а са вертикално разположени - горната е по тъмна и фонът-стената около картината е по-зърнист, според мен това е по-евтиния апарат с камера със софтуерна интерполация
И въобще от самото начало до днес не мога да рзбера как се добавят изображения в тоз форум
Приглуши осветлението и тогава снимай в автоматичен режим - на светло вече всички го могат
п.п. Високата цена не е гаранция за хубави/добри снимки - примерно при въйфоните мен лично ме дразни и не ми харесва жълтеенето , което виждам при всичките им версии , а и поне от сравненията по нета не се справят много добре при ниска осветеност (сравнено с някои топ модели на други марки)
Препаратос,лявата е направена с евтиния апарат,моето meizu m1 note,а другата е с Iphone 7,стария телефон на сина.В макро режим пак много трудно ще се предаде на многократно по скъпи модели :
Снимките са пресовани иначе в чист формат са по детайлни
Пазарът на мобилни телефони в България
Mobile Vendor Market Share Bulgaria | StatCounter Global Stats
Да, наистина, снимките изглеждат много добре, като за такъв клас телефон. А и при такава жестока компресия, мисля, че имате право...
Нещо вкусно и от мен.... Вече в историята...[emoji12]
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Много се компенсира и тука... Нищо общо с оригинала...
Този пост е редактиран от preparatos; 03-10-18 в 23:41.
Тая е по добре....
Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Да,всеки си купува това от което има нужда,а че има по-хубави едва ли трябва да го вълнува.Интересно колко проблема вече в новите ябълки.Говорихме за китайските ''no name'' по-напред в темата и дали потребителите са по-малко взискателни или...,но нямаше толкова оплаквания даже ако сметнем сбора от няколко модела.Имаше и друга разлика поради която фирмените навремето показваха проблеми,а тя е,че се носеха кодирани телефони от промоции и се разкодираха набързо(за по-ниска цеана),докато китайските си идваха с фабричния софтуер-с или без бг меню:
https://news.bg/gadgets/oshte-defekt...-i-xs-max.html
Не е лоша NOKIA-та,ама цената ми с вижда височка.И тъй като ми заприлича много на един модел за който писах,че заради цената си е доста привлекателен ги сравних и....В дисплей и хардуер -почти без разлика,батерия май на Xiaomi ще е по-добра.Единстенно камерата на NOKIA -та поне по-характеристики превъзхожда малко(f=1,8,dual pixel,2160 video),не знам как ще е на практика.Но Xiaomi e под 300 лева и 300eu ми се виждат доста...Надявам се да не започваме пак темата кой е китайски и кой не,щото в случая е неуместна.Не съм и за никоя марка,просто си сравнявам ...
https://www.gsmarena.com/compare.php...&idPhone2=9247