А аз за всичките тия неща си ползвам вечер големия монитор и удобната клавиатура.На телефона правих някакви тестови снимки,разбира се напълно безсмислени,после едно две селфита от които се уплаших и които веднага делнах.Та вече само за слушалка си го ползвам..
Е да, съгласен. Компа и аз бих го предпочел. Но в случая, не се сравняват, а се допълват. Навсякъде където няма комп, телефона ми е постоянно в джоба.....
За разговори, навигация, снимки(от 3,5mb до 12.5mb размер по книга) 7.50-8мб при хубаво слънчево време, съобщения с Вайбър, Месинджър, фейсбук, интернет, пазаруване в интернет.
Повечето време ползвам лаптоп, но понякога телефона е по- удобен например да гледам ТВ и едновременно интернет.
Има функция и за разплащане като дебитна/кредитна карта но предпочитам пластиките и не я използвам засега тази функция.
И при мен се допълват, с не конкурират.
A2 е с малка батерия ... доста по-малка 3000 срещу 4000mAh . Иначе процесор и камера са съвсем леко по-добри в А2, но едва ли ще усетиш толкова разликата , колкото в доста по-малката батерия.
А защо не redmi note 5.Както говорихме по-рано е горе-долу същия като redmi note 6 pro.Да си призная не бях го забелязал,докато svetlo го подчерта.Светлио,за процесора съм съгласен,ама камерата на note5/6pro според мен е по-добра от mi а2.....
note5
12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF
5 MP, f/2.0, 1.12µm, depth sensor
mia2
12 MP, f/1.8, 1/2.9", 1.25µm
20 MP, f/1.8, 1/2.8", 1.0µm, PDAF
За 2160 p видео ти сам каза,че има софтуерно решение.
За бюджетен телефон (благодарение на Светлио)от note 5 по-добър не виждам(note 6 pro също ,но е по-скъпичък)
https://www.gsmarena.com/compare.php...&idPhone2=9140
https://www.pazaruvaj.com/mobilni-te...gb-p408715197/
Този пост е редактиран от cable; 15-10-18 в 21:41.
Естествено,че ще поевтинеят Xiaomi-тата, след като производството е преминало от Foxconn към шенченците,в случая Windtech.
Samsung reportedly in talks with Xiaomi’s Wintech to manufacture Galaxy phones for China
Че те никога не са били скъпи ... и дано си останат така , а не като другите да се самозабравят ( и Хуйвей също).
Зя камерите изгледах доста клипове и сравнения преди да взема Ноут 5 и почти навсякъде А2 се представяше леко по-добре - малко по-светъл е и може би от това, но както писах - с тая батерия ме изгуби директно. Жената сега е доволна , че и преди Инфокус-а беше с малка - сега кара по 3 дни (че и повече понякога) - трябва да погледна колко екран прави ама не е малко...
Не съм запознат с конкретика ,но щом Samsung ги избира за собственните си продукти,вероятно са на добро ниво.Цитат от статията(Google преводач):
''Докладите сочат, че компанията, изпълняваща мобилния бизнес на Samsung, ръководена от изпълнителния вицепрезидент Ро Тай-мун, посети китайския Wintech, за да обсъди възможността за производство на телефони на Samsung в завода на Wintech. Сделката ще види Samsung телефони, носещи фирменото лого, но произведени от Wintech. Разбира се, моделите ще трябва да отговарят на стандартите за качество на Samsung.''
Влезе в действие най-накрая прословутия Kirin 980.
HUAWEI Mate 20
HUAWEI Mate 20 Pro