Не е проблемът в сензора за близост за 1 долар, а в липсата му като хардуерен компонент, ползвали са така наречения виртуален сензор.
Конкретно при този модел и всичко нагоре по веригата вече си ползват физически сензор, така че такива проблеми няма.
Тествано, работи безукорно.

Apple човек съм и взимам само най-доброто. Компромис за една торба пари не бих направил и в тази връзка ви съветвам 16-ката директно да я зачеркнете. Не знам и какви други устройства имате, но ако сте свикнали с Android, прехвърлянето на данните и изобщо целия сетъп, както и преминаването към iOS най-вероятно няма да ви хареса. iOS е много удобен, но си има ограничения, които разбираемо не се харесват на много хора. Ако наблягате на хардуера - Motorola-та. По-голяма батерия с по-голям и по-ярък дисплей. Ако приоритет ви е софтуерната поддръжка - S25. Не съм се интересувал как им върви поддръжката на Samsung, но ако това за 7-те години срещу 4 на Motorola е вярно, избора е ясен. Очевидно не сте от хората, които си сменят телефона често, така че си помислете кое ви е по-важно.