Страница 86 от 167 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 2504

ИЗБОР НА СМАРТФОН

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1276

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Рано е да се каже.
    Широкоъгълната камера е голяма екстра. Забравяш за нея на тъмно, само при добра осветеност си струва да се споменава.
    При автоматичен режим на осветеност, тя е доста по ниска, отколкото на Самсунга, нещо с което трябва да свикна.
    Интерфейсът не е лош, но ми трябва време да свикна. Супер функция за първоначални настройки през гугъл акаунт, wi-fi или кабел - по-добра от на Самсунг.
    Гърба ми прилича на пластмасов, а не на стъклен. Защитното стъкло на камерите е подигравка и се драска.
    Приятно ми е с телефон, без извит в двата края дисплей - по-удобно се работи и не натискаш постоянно без да искаш. Целият ми се струва значително по-податлив на дрскотини и от по-лоши материали, отколкото С7 Едж.
    18:9 дисплея е хубаво нещо.
    Четеца на отпечатъци... както и при стария, и тук не сработва безотказно. Лицево разпознаване - хубаво, но ми се струва, че ще харчи много батерия. В общи линии - ще се върна на вариант от преди години със слайд, без тъпи, затормозяващи защити и ще изключа всякакви подобни секюритита.
    Батерията - много ме притесняваше след ревюта, но е значително по-добра от тази на С7 еджа ми. Което значи, че на Еджа е рухнала тотално за година и половина ползване. При нови телефони, не би трябвало да е така.
    Явни недостатъци не намирам засега, отчетливи предимства, с изключение на широкоъгълната камера - също.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1277

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Китайска марка на тъмно... без значение сензора, не знам. Не съм виждал читава, в това число прехвалените ХуйвеИ 9 и 10.
    Единствено OnePlus 3T / 5 са на високо ниво при липсата на достатъчно светлина.
    Имаш ли преки впечатления от телефоните с двойна камера,напр. HuaweiP10(mate 9pro)?На теория трябва да правят по-хубави снимки,но какво е на практика.Има ли разлика видеото или само за снимки?S7 наистина се справя добре и с една такава.Гледах в You Tube 4k видео правено със среден фотоапарат Panasonic gx850(17.3 x 13.0 mm Live MOS sensor-...
    MP4 4K/100M/30p 3840 x 2160 30 fps 100 Mbps)
    и не ме впечатли особенно,сравнено с galaxyS7 ,може би на такива съм попаднал,не знам.
    Интересно ми е и от какво зависи качеството на видеото като %....мисля си ,че от
    1.Оптиката
    2.Големината на сензора?
    3.Хардуер,процесор....
    4.Кадрите в секунда?........,където 60 p виждам само при PANASONIC GH5(фотоапарат) и в предсоящия i phone X
    5.Скоростта ...Mbps
    6.Има ли значение двойната камера при gsm-те ?
    Този пост е редактиран от cable; 19-10-17 в 11:19.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Живее в
    EU
    Мнения
    11
    #1278

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    ....HuaweiP10(mate 9pro)?На теория трябва да правят по-хубави снимки,но какво е на практика.Има ли разлика видеото или само за снимки?S7 наистина се справя добре и с една такава.Гледах в You Tube 4k видео правено със среден фотоапарат Panasonic gx850(17.3 x 13.0 mm Live MOS sensor-...
    MP4 4K/100M/30p 3840 x 2160 30 fps 100 Mbps)
    и не ме впечатли особенно,сравнено с galaxyS7 ,може би на такива съм попаднал,не знам.
    Тук има много ревюта на телефони със снимки в оригиналния им размер (включително и P10) - най-добре е сам да прецениш дали те устройва. Относно Panasonic GX850 - трудно ми е да повярвам, че снима по-зле 4К видео от S7, най-малкото заради наличието на по-добра оптика. Често при телефоните post-processing-a е ужасен - пренаситени цветове, изкуствено завишена рязкост и подобни "ефектчета", на които user-a се ...впечатлява - нещо като "shop mode" при телевизорите. Чисто от маркетингови съображения се цели видеото да изглежда "внушително", а не прецизно. Нещата, които си споменал са само част от това, от което зависи качественото заснемане на 4К видео, но ето накратко от мен по някои от споменатите:

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    1.Оптиката
    Може би най-важният елемент и за фотография, и за видео. Независимо какъв сензор имаш, ако оптиката е калпава всичко се обезсмисля.

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    2.Големината на сензора?
    Големината на image sensor-а и по-точно на пиксела, има значение, но не по-малко значение (конкретно за 4К) има технологията/типа на сензора и метода на заснемане. Ще ти дам пример с висок клас mirrorless камера на Sony - A7RII, която може да заснема 4К както във full frame формат, така и в Super35 (crop). Та по втория метод заснетия 4К материал е много по-качествен, въпреки че заснемането става посредством малка централна част (24.6 x 13.8 мм) от целия сензор (36 x 24 мм). Камерата има 42MP сензор и заснемането на 4К видео (с кадър приблизително 8MP) във full frame става посредством пропускането на цели редове и колони пиксели (pixel skipping) на image sensor-а. Това довежда до загуба на детайл и най-вече нежелани дефекти от сорта на моаре. Друг, много по-добър вариант би бил да се чете целия 42MP сензор 30 пъти в секунда и всеки кадър посредством качествен алгоритъм за downscale да се довежда до 4К формат, но нито технологията на конкретния сензор позволява толкова бързо четене, нито процесора в конкретната камера се справя с такава обработка в реално време. При по-новите камери (като А9) това вече е постижимо и съответно реализирано.

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    3.Хардуер,процесор....
    4.Кадрите в секунда?........,където 60 p виждам само при PANASONIC GH5(фотоапарат) и в предсоящия i phone X
    Възможността да се снима с еди колко си кадъра в секунда е в пряка зависимост от това какъв хардуер се използва.

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    5.Скоростта ...Mbps
    По-скоро имаш предвид степента на компресия и съответния bitrate. При телефоните компресията е огромна (нисък bitrate). При 4K 30fps често bitrate-a е в диапазона 40-60Mbps, дори и по-малко - иначе ще имаш огромни файлове, а user-а не желае това. За сравнение Panasonic GH5, който по-горе споменаваш, може да снима 4К 30fps (H264, 10bit, 4:2:2) с bitrate 400Mbps. GX850, когото също по-горе споменаваш снима 4К с 100Мbps. Нещата са ...несъпоставими.
    Този пост е редактиран от diminished7th; 21-10-17 в 17:52.

  5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1279

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    >diminished7th
    благодаря за изчерпателния отговор.Гледам от известно време въпросния gx850,който е на добра цена(около 900 лв.)и за който има много положителни ревюта,напр.
    Panasonic Lumix DC-GX850 - Photo Review
    Сравнено например с това на SONY a6500,който е по-скъп доста,а оценките са идентични и дори за видо Panasonic-а е оценен като почти равно:
    Sony ILCE-α6500 - Photo Review
    Затова и погледнах в you tube 4k видео правено с него:
    https://www.youtube.com/watch?v=2lxmtPiALbA&t=78s

    имам S7 и сравнявам видеото съвсем субективно(също и на други от you tube).Разликата би трябвало да е огромна,но на практика ми се вижда малка-гледам на OLED тв-55''LG.B6.Не знам дали you tube реже съдържание(напр. bitrate?)
    За gsm те използвам най-вече https://www.gsmarena.com/
    но специално за камерите забелязах,че на много места се позовават на този сайт,който наистина изглежда доста професионален и му имам пълно доверие:
    https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/
    https://www.dxomark.com/2017-smartph...-never-before/
    Но това което ме смущава,че оценките на фотоапаратите и gsm камерите са идентични.Има и точно обяснение на методите за сравняване за фотоапарати,обективи и gsm камери,но не сън го чел подробно,защото малко бавно се справям с терминологията,особенно ако не е на български.Ако ти е интересно прочети и ако можеш обобщи каква би следвало да е оценката на фотоапарат/gsm,напр. за посочените от мен модели ,но без да се взема впредвид ,че са различни неща(то и Неймар е 220 млн.,ама като играе Моци срещу него трябва да го опази без значение цената-шегувам се разбира се,мисля,че разбра въпроса ми-как да разбираме оценките от сайта )
    Защото като гледам напр. тези 2 ревюта:
    S8/камера,почти =s7...крайна оценка=88
    https://www.dxomark.com/samsung-gala...hoto-potential
    Panasonic lx10...крайна оценка =70
    https://www.dxomark.com/panasonic-lu...with-4k-video/
    разбира се ,че едното се сравнява с фотоапарати,но как на практика да ги съпоставим конкретно,едно спрямо друго?
    .....п.с.
    Всъщност специално за bitrate 100mbs сигурно не постига нета ми,пък и тв е включен през wi-fi.Не знам дали ще е по-добре да се свалят клиповете с you tube converter и тогава да се гледат.Другото е ,че като гледам micro sd карти които записват такъв bitrate са доста скъпички и е вероятно тези които правят клиповете с фотоапарати сами да си го ограничават за да могат да го запишат.Пък и даже не знам ако запиша такъв на съответната карта дали външния диск чете такива скорости...по-скоро не,трябва да се гледа директно от фотоапарата излиза май?.
    Този пост е редактиран от cable; 21-10-17 в 13:53.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Живее в
    EU
    Мнения
    11
    #1280

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Разликата би трябвало да е огромна,но на практика ми се вижда малка
    Разликата e огромна, но зависи какво разбираш под качество. Ако нямаше разлика, то всички щяха да снимат с телефони и никой нямаше дори и да си помисли да си купува професионална техника струваща колкото откуп за крал. Чисто любителското видео, което заснема един телефон, е краен продукт - видео с доста евтина обработка, с артефакти и липса на детайл било то заради калпава оптика или солидната компресия, често интерполирано, oversharp-нато, за динамика и дума не може да става, често с пренаситени и изкривени цветове ("луд на шарено се радва" хич не е случайна приказка) и т.н. Както вече горе обясних - гони се внушителен ефект, постигнат чрез евтина обработка, а не прецизност. Това видео не става за обработка, тъй като вече Е обработено (смачкано) от телефона, и понеже обработката трябва да става в реално време (user-а можа да поиска да има достъп до него веднага след като го снима) можеш сам да се досетиш, че тя се извършва по най-нескопосания начин, посредством нискокачествени, но пък приложими в реално време алгоритми, щадящи процесор и батерия. За капак user-a иска видеото да не заема много място в паметта на телефона, че свободното място след няколко 4К файла може лекичко да се поизпари... та затова като "бонус" получаваш и солидна доза компресия, която е в пълна хармония с калпавата оптика (често с пластмасови лещи). Да обработваш подобно изтерзано видео e като да обработваш във Photoshop смачкан и изкривен .jpg вместо 14 битов RAW - т.е. невъзможно. Видеото, което получаваш от телефона е чисто любителско, за качество и дума не може да става, но... тук идва и ключовият момент, а той е, че всеки влага в понятието "качество" много различен смисъл. Затова одеве ти дадох линк към сайт, споделен от друг колега (gnf) по-рано, където може да видиш необработени реални файлове (снимки, не видео) от камерите на различни телефони, защото правилния въпрос за теб е не дали е "качествено" по нечии измислени и прехвалени стандарти (които май не са малко), а дали те устройва лично теб като потребител.

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Защото като гледам напр. тези 2 ревюта:
    S8/камера,почти =s7...крайна оценка=88
    Panasonic lx10...крайна оценка =70
    Едното е телефон, другото mirrorless камера. Единият рейтинг е DxOMark Sensor а другият e DxOMark Mobile, който е отделен рейтинг само за мобилни устройства. Двете нямат нищо общо. Отделно прочети как се формират тези рейтинги и какво точно се взима под внимание при формирането им. Никога не съди само по този рейтинг. Гледай и сравнявай крайният резултат (снимки и видео), не рейтинги. Относно рейтингите на DxO:

    "The Overall Sensor Score is based on all characteristics of a camera sensor, independent of the camera lens, and for a general purpose use case."


    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Не знам дали yo tube реже съдържание(напр. bitrate?)
    Ако е видео от телефон щетата е не чак толкова голяма, колкото ако е видео от добра камера с висок bitrate - при всяко качване на видео в YouTube, то бива обработвано/преконвертирано. Тук можеш да прочетеш за препоръчителния формат и bitrate на видеофайловете в YouTube.

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1281

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Напълно съм съгласен,просто сравненията които правят мисля,че трябва да са не отделно фотоапарат към фотоапарат,а и спрямо gsm камерите.Напр. ако среден фотоапарат има оценка 80 то gsm да почват от 65 напр.(или колкото е действителността).В случая аз като искам да сравня един фотоапарат под средното-gx850 с един gsm-galaxyS8 се затруднявам много.Тук не говорим за професионални фотоапарати ,като Haselblad,напр.-това е най-евтиния:
    https://www.bhphotovideo.com/c/produ...irrorless.html
    Снимките които дават за сравнение ми се струват малки и не знам дали показват истинската разлика.А пък в you tube има едни клипове за сравнение м/у различни устройства,които снимат едно и също и екрана е разделен на 2,и където нещата пак не са съвсем ясни.
    Та според теб въпросният gx850(с обектива в комплекта-12/32 наPanasonic) е на много по-високо ниво и за снимки и за видео от кой да е gsm и от мойто фотоапаратче?
    Аз снимам с едно евтино фотоапараратче,SONY WX350 което на снимки не е кой знае кво,но има голям оптичен зуум.Видеото му не е лошо,особенно като снимаш с оптично увеличение,където не се губи много в качеството,във формат AVCHD,който гледам,че не го използват за 4k,поне в споменатите фотоапарати:
    http://www.photographyblog.com/revie...ew/conclusion/
    Всъщност на практика съм виждал много снимки от добър фотоапарат PanGH3 с който снима един приятел като ходим някъде и наистина са качественни,но той снима със скъп обектив и не ми се струва удачен за сравнения:
    http://magazin.photosynthesis.bg/oferta/obektiv-panasonic-14-140mm-f-35-56-power-ois.html

    Този пост е редактиран от cable; 21-10-17 в 18:51.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    Живее в
    EU
    Мнения
    11
    #1282

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Та според теб въпросният gx850(с обектива в комплекта-12/32 наPanasonic) е на много по-високо ниво и за снимки и за видео от кой да е gsm?
    Казваш "...от кой да е gsm" - не знам какви смартфони съществуват, но имаше някои модели с доста интересни оптики и не съм запознат в детайли с тях, но знам много добре как снима Galaxy S8 и въпреки че се справя добре сред телефоните, лично аз за 4К видео бих предпочел без да се замислям GX850. Но тук се намесват и други фактори като удобството от това да разнасяш само телефон, вместо 2 устройства, така че много зависи за какво ще ползваш камерата и дали ще си оправдава разнасянето. Тествал съм 4К видео на GX80, който е подобен - и дума не може да става за сравнение на качеството на неговото видео, с това от телефон. Най-малкото имаш много по-добра оптика, двойно по-голям битрейт, а това въобще не са му единствените достойнства. Тези камери нямаше да се продават ако телефоните снимаха дори близо до начина по който те го правят - съвсем друг е въпросът, че повечето хора не правят разлика или детайлите са им безразлични, като същевременно не всеки е навит да разнася отделна камера със себе си. Най-добре иди в някой магазин с една SD карта, снимай 4К там на място, снимай и с телефони си и претегли нещата лично за теб самия. Ако ще снимаш просто ей така за кеф неща, които след това няма да обработваш и не си много предричив към качеството, то предполагам и телефона ще ти върши работа.

  10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1283

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Благодаря много за отговорите.Щом си тествал gx80 значи си наясно точно за кво става въпрос.За gsm -те ясно си е казано в сайта DxOMark Mobile.Не съм чувал за някакви специални оптики,освен тази на споменатия Haselblad и MotoZ(MotoZplay/Z play2),ама доколкото чета повече с цел оптично увеличение отколкото качество:
    https://www.cnet.com/products/hasselblad-true-zoom-moto-mod/review/
    http://www.technopolis.bg/bg/Mobile-...BLACK/p/572293
    http://www.technopolis.bg/bg/Accesso...BLKEU/p/595306

  11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1284

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Ulefone Mix - безрамков дизайн, двойна камера, 4GB RAM и 64GB ROM

    Ulefone Mix е красив и компактен.
    Като хардуер напълно задоволява ежедневните изисквания, а голямото количество вградена RAM памет го правят пъргав при работа с тежки приложения.
    Sony IMX258 камерата предлага добро качество за този ценови клас.
    Като недостатъци на модела мога да посоча ниската резолюция на дисплея, блендата на основната камера, която можеше да е по-широка и липсата на бързо зареждане.
    Сериозен кандидат за избор на смартфон в класа до 300 лева.
    Прочетете превю на Ulefone Mix >>>
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1285

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Maze Comet - елегантен смартфон с дъх на Vertu

    Maze Comet е луксозен смартфон. Моделът е с гръб от естествена телешка кожа, 18:9 дисплей, Sony IMX258 камера, 4GB RAM и 64GB вградена флаш памет.
    Прочетете превю на Maze Comet >>>
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1286

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН


  14.  
     
  15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1287

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Ненормална работа е да метнеш 2К + за телефон.
    Едно, толкова бързо се развиват, че след година пак ще искаш, второ - непрекъснато е в движение, шансът да остане здрав е обвързан с грозни коруби за предпазване, които обезмислят поне 1К, вложени в дизайн от тези две, които плащаш...

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    гр.София
    Мнения
    219
    #1288

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Ненормална работа е да метнеш 2К + за телефон.
    Едно, толкова бързо се развиват, че след година пак ще искаш, второ - непрекъснато е в движение, шансът да остане здрав е обвързан с грозни коруби за предпазване, които обезмислят поне 1К, вложени в дизайн от тези две, които плащаш...
    Напълно съм съгласен, но натам май отиват нещата.Като гледам и корейците гонят 2к вече.

  17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,244
    #1289

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    За съжаление да. Но... проблемът не е в производителите, а в пренаситените потребители. С две думи... Няма спасение

  18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #1290

    Отговор: ИЗБОР НА СМАРТФОН

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Ненормална работа е да метнеш 2К + за телефон.
    Едно, толкова бързо се развиват, че след година пак ще искаш, второ - непрекъснато е в движение, шансът да остане здрав е обвързан с грозни коруби за предпазване, които обезмислят поне 1К, вложени в дизайн от тези две, които плащаш...
    Повече от ненормална,ама които ги имат в излишък.Иначе в темата тв-ри повечето им се вижда ненормално 3500 лв. за OLED тв,ама къде са 55'' къде са 5,5''(за 2300лв)?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ за избор на дамски смартфон.
    От RolitasR във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 24-11-14, 08:04
  2. Избор на работен смартфон - dual
    От JKanchev във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 23
    Последно: 30-09-14, 22:18
  3. Помощ за избор на смартфон с цена до 300 лева?
    От blue1 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 30
    Последно: 30-10-13, 15:32
  4. Усилвател за Wi-Fi за смартфон
    От alantion във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 31-03-13, 23:05
  5. Смартфон до 250 лв.
    От johny01 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 23
    Последно: 24-01-13, 04:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе