Имам читави апарати за стационарни телефони, а операторите предлагат едни дървета, че съм се замислил дали е възможно включването чрез някакъв адаптор на старите телефони към сегашните апарати на мобилните оператори.
Имам читави апарати за стационарни телефони, а операторите предлагат едни дървета, че съм се замислил дали е възможно включването чрез някакъв адаптор на старите телефони към сегашните апарати на мобилните оператори.
Ако телефона е от типа GSM, може да преместиш SIM картата във всеки друг GSM апарат.
Това е първото, което ми попадна https://www.alibaba.com/product-deta...70356567tiBlCf
Доколкото разбрах от темата автора иска да превърне стационарен телефон в мобилен телефон(сега гледам в надписа на кутията на един и там е наречен безжичен стационарен телефон). Това са 2 коренно различни у-ва. Все едно се опитваш да превърнеш телевизор в хладилник.
На клиенти, които са били със стационарни телефони, при някакъв проблем с кабела им се дава "мобилен стационарен телефон". Стационарен апарат с антена и най-вероятно Сим карта. На възрастните комшии им дадоха такъв след като съседите и от двете им страни отрязахме грозните висящи медни кабели минаващи през дворовете ни, а те си държаха да имат "стационарен" телефон. Предполагам, че питащият иска да продължи да използва старите си стационарни апарати, но без кабел. Посоченото от Владо66 устройство (не съм и подозирал някога, че има такова) може би ще свърши работа. То прави точно това по описание - получава мобилен сигнал чрез Сим карта и има изходи (мисля rj11) за кабела на старите стационарни апарати. Така че с тази "станция" ТВ може и да стане хладилник.
Този пост е редактиран от VanDan; 01-09-18 в 10:14.
Не искам да си правя мобилен телефон, а както са разбрали колегите VLADO 66 и VanDan, да си ползвам качествените стационарни апарати като стационарни, но без кабел или по-точно кабела да се свързва към стационарния апарат на мобилния доставчик. Сегашните стационарни на операторите са си реално мобилни, но в рамките на клетката към която са привързани. Устройството посочено от VLADO 66, подобно разбира се, се предлага и от мобилните ни оператори под името факсмодем, но го предлагат само в комплект с техен телефон и това оскъпява услугата двойно. Когато ти предлагат стационарен телефон програмират картата и апарата като чифт и ако поставиш картата в друг телефон , то тя блокира. Освен това на хора с по-големи жилища или офиси с две и повече стаи им трябват няколко слушалки, а не да тичат из къщата да търсят една. Това са ми мотивите.
Не знам дали като се мине през сим карта качественият стационарен телефон ще си остане пак качествен.
Не знам за качеството на звука, защото не съм ползвал такова устройство.Аз също имам апарат Панасоник с 4 слушалки и ме е яд, че трябва да цакам на Виваком 14 лева за стационарва услуга.
Тъща ми е с дом.телефон на А1, но сим картата не е заключена към апарата, предоставен от оператора, а си я е сложила в някакъв стар модел GSM и си го разнася из квартала, в рамките на покритието на клетката. Други оператори може и да ги заключват, не зная.
Затова ти предложих, но явно първоначално не съм схванал идеята ти. След последния ти пост вече ми се изясни, че ще трябва допълнително устройство.
Ако картата и операторския мобилен стационарен телефон са "вързани", то устройството от горния линк вече няма да върши работа. И ми се струва, че старите ти стационарни апарати стават безполезни. Аз съм изхвърлил поне 3-4 такива през годините.