Познах, за съжаление.
Трябвало е да я изтощиш до изключване на телефона. Въпреки, че 3 годишна батерия, която не е ползвана, е на границата на жизнения си цикъл.
Познах, за съжаление.
Трябвало е да я изтощиш до изключване на телефона. Въпреки, че 3 годишна батерия, която не е ползвана, е на границата на жизнения си цикъл.
Работих преди време в магазин за GSM-ми.
Тогава една батерия ставаше за 10-тина модела телефони. Все пресни бяха.
И въпреки това, 50% от батериите ги връщах при доставката, щото ми писна и ги меря при доставка.
Пък сега, за милион модела, милион батерии, абсурд да се намери читава. Напрежението не е критерий за годност. Нито до колко се зарежда. Вътрешно съпротивление на батерията и капацитета са важни.
Прав си, но обикновен потребител няам мегаомметър. А в най-добрия случай притежава само мултиметър.
Макар и грубо, но напрежението и датата на производство са все някакъв ориентир. А това, че телефонът не изключва при заряд е 100% доказателство за дефект на батериата. Особено, ако е зареждана батерията с повече от 1 оригинални зарядни.
Батерии не могат да се мерят с такива уреди.За да се премери батерия е необходимо у-во което струва много пари,прави заряд,разряд и.т.н.
Но ако си мислите,че има начин нищо не Ви пречи да изпробвате.
Аз си поръчвам моите от местен склад на едро. Те от Турция ли, от Китай ли ги вземат не знам.
Когато ми я донесат и я видя, тогава плащам. Хората ми дават 6 месеца гаранция и си пазя касовата бележка.
Щом успяха мината година да ми намерят читави за Sony-Ericsson 2007 и 2008 година модели, значи имат голям асортимент.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 31-01-20 в 20:46.
Опитайте да рекалибрирате батерията на вашия смартфон. Можете да намерите точния начин за вашето устройство в интернет
Мегаомметъра се ползва за други цели, ама карай.
Тя да е умряла пък ти калибрирай колкото си искаш.
Много надежди залагате на софтуерни недомислици.
Умряла батерия, няма софтуер дето да я съживи.
Този пост е редактиран от zxc0; 07-12-20 в 20:26.
Сменяй батерията колега, може да е клеясала