Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 33 от общо 33

Зименс, Всичко за ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #31

    Зименс, Всичко за ...

    И аз чакам. Имам с60 и всякаква информация може да ми е от полза

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #32

    Зименс, Всичко за ...

    Ето го и дългоочакваното продължение на темата.[:D][:D][:D]



    Хайде сега да почнем от по-елементарните неща. Купили сте си Siemens от серията X55 или X60 и се чудите аджеба от къде да си купите кабел.



    1. <font face="Comic Sans MS"><font size="3"> КАБЕЛ ЗА ДАННИ:</font id="size3"></font id="Comic Sans MS">

    Трябва ви кабел за данни (COM или USB) съвместим с C55 и по-нови модели. Старите такива съвместими със X45 серията не стават. Такъв може да намерите например в магазин BMG в София (това не е опит за реклама, по никакъв начин не съм обвързан с този магазин, просто си купих кабела от там и той наистина работи). Намира се на ул. Лавеле 32 на ъгъла с ул. Алабин. Ако сте си купили USB кабел(,което и препоръчвам) може да намерите драйвер за него ТУК (драйверът е специално модифициран, за да поддържа високи скорости на трансфер през USB, 10x to Chaos).



    Да продължим нататък. Какво можем да правим с кабела? Ами много неща, но първо по-очевидните.



    2. <font face="Comic Sans MS"><font size="3">СИНХРОНИЗАЦИЯ НА ТЕЛЕФОНА С КОМПЮТЪР И УПРАВЛЕНИЕ НА ДИНАМИЧНАТА ПАМЕТ:</font id="size3"></font id="Comic Sans MS">

    За целта имате няколко варианта. Единият е да ползвате фирменият софтуеър SDS (Siemens Data Suite), който може да изтеглите от тук или официалния сайт на Siemens разбира се (новата версия от официалния сайт на Зименс се нарича MPM - Mobile Phone Manager), или да използвате невероятно удобната и многофункционална програма Siemens Mobile Control, която и единствена по рода си предлага пълна поддръжка на UniCode т.е. може да използвате кирилица навсякъде - homepage тук и bg mirror тук . Последното е за предпочитане, тъй като SDS (респ. MPM) за съжаление е доста бъгав и тромав софтуеър. Ако все пак използвате него ето и DES plugin (Data Exchange Software, частта от SDS, която осигурява управление на динамичната памет) за Total Commander тук.

    И така вече можете да променяте и запаметявате в компа адресната книга, бележките, календара, СМС-ите и т.н., както и да управлявате динамичната памет в телефона т.е. да си записвате java приложения и игри, мелодии и картинки, цветови схеми.

    2.1 <font face="Trebuchet MS"><font size="2"> JAVA:</font id="Trebuchet MS"></font id="size2">

    Скромна колекция от няколко хиляди игри и приложения за Siemens X55 или X60 може да се намери тук. Предполагам повечето вече знаят, че за да се инсталира java приложение .jar файла трябва да се копира във а:/java/jam/ за предпочитане в собствена поддиректория.

    2.2 <font face="Trebuchet MS"><font size="2">МЕЛОДИИ:</font id="Trebuchet MS"></font id="size2">

    Siemens от серията X55 или X60 поддържат MIDI-0, всички без C55 поддържат MIDI-1 (при С55 формата за полифония е .si3), SL55 и S55 поддържат SMAF (Yamaha sound format), а С55,M55,MC60 поддържат ADPCM (WAV file with Intel DVI format)/4 бит, моно, 8 и 16 кГц, формат - IMA ADPCM/. За повишаване на звука и други редакции на MIDI файлове както и превръщане между SMAF и MIDI ето една много полезна програма тук. За .wav може да се ползва произволна програма за sound editing.

    2.3 <font face="Trebuchet MS"><font size="2">КАРТИНКИ:</font id="Trebuchet MS"></font id="size2">

    Оптималната разделителна способност е 101х80 12bit color (само при S55 - 8bit color).

    2.4 <font face="Trebuchet MS"><font size="2">ЦВЕТОВИ СХЕМИ:</font id="Trebuchet MS"></font id="size2">

    Редактор за цветови схеми може да намерите тук,

    homepage. Алтернативно може да се използва това , homepage







    След това общо въведение в следващия пост ще продължа с по-сериозните неща като ъпдейтване на софтуера и неговото редактиране. Сега имам повече свободно време, можете да ми задавате всякакви въпроси по темата на ЛС, най-често срещаните ще включа в темата.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #33

    Зименс, Всичко за ...

    А сега да навлезем в дебрите на firmware-a: [8D][8D][Wow!][Yeah!]



    3. <font size="3"><font face="Impact">Официални firmware ъпдейти:</font id="Impact"></font id="size3">



    Можете да ги намерите тук и тук.



    За съжаление повечето ъпдейти там са само със западноевропейски езици или с руски език. Ако ви трябват такива с български език може да потърсите в този архив (За паролата ми пишете лично съобщение. Архивът съдържа огромна колекция от флашове за Зименс телефони, моля не злоупотребявайте).

    За по-новите модели може да потърсите и на официалната страница на Siemens. А сега да обърнем внимание на начина на наименуване:

    например файлът MC60_100404_UpdateTool.zip

    Да обърнем внимание на цифрите 100404. Първите две означават версията на фърмуеъра (в случая 10-та версия), вторите две - номера на езиковия пакет (в случая 04, което е и езиковият пакет с български език при серията X55 или X60), а последните две - номера на Т9 пакетът, който за съжаление не ни касае, тъй като за сега Siemens не предлага Т9 на български. Съществуват два вида firmware ъпдейти. Първият е сервизен и в такъв случай се процедира по начина описан в първия пост на тази тема. Ако ъпдейтът е 'user-f(r)iendly', тогава просто следвате инструкциите на екрана. За да видите разликата сравнете този (сервизен) със по-горе споменатия.



    4. <font size="3"><font face="Impact"> Default Mappings:</font id="size3"></font id="Impact">



    Това представляват файлове съдържащи настойките по подразбиране в EEPROM-а на телефона. В EEPROM-а на телефона се съхраняват жизненоважни настройки необходими за нормалното му функциониране както и настойки които се дефинират от потребителя като Wap профил, SMS профил и т.н. Default Mappings за всички модели можете да намерите тук. Програмата с чиято помощ те се записват в телефона може да намерите тук -> MapInit GUI v2 .



    Процедурата се осъществява по следния начин:



    4. <font size="3"><font face="Georgia">а)</font id="size3"></font id="Georgia"> Прави се резервно копие на EEPROM-а за всеки случай. Това става с тази програма тук -> Siemens_EEPROM_tool_3.15. Програмата се стартира избира се порт и се натиска Init. Телефонът трябва да е изключен и по познатия ви вече начин трябва за кратко да се натисне червения бутон за да се осъществи връзка м/у програмата и телефона. Под прозореца Phone's EEPROM blocks се натиска Load all и програмата прочита всички блокове на EEPROM-а. След това се избират всички и се натиска бутона със стрелка за пренос към прозореца User's EEPROM blocks. След това пак се избира всичко в този (левия) прозорец и се записва (Save). По аналогичен начин се записват запазените стойности обратно в телефона при евентуален проблем. За препоръчване е да се използва бутона за прекратяване на връзката преди да се изключи програмата, в противен случай ще ви се наложи да махнете и поставите отново батерията на телефона за да го включите.

    <font color="red"><font size="5">Внимание!!!</font id="red"></font id="size5"> Никога не натискайте бутона Save All!!! В противен случай ще получите един напълно неработещ телефон, който е почти невъзможно да бъде поправен!!!



    4.<font size="3"><font face="Georgia"> б)</font id="size3"></font id="Georgia"> Зареждането на избрания от вас Mapping става като стартирате програмата MAP_INIT.EXE от архива за който съм дал линк по-горе. Това представлява графичен интерфейс на програмата mapinit.exe, която е конзолна. Настройвате нужния порт и избирате файла с Mapping-ите. След това натискате MAP Mobile и графичния интерфейс ще подаде избраните от вас параметри към същинската програма и ще я стартира. Тук по познатия ви начин натискате за кратко червения бутон за осъществяване на връзка и изчаквате зареждането на всички блокове в паметта на телефона.



    В заключение бих искал да добавя, че тази процедура е особено полезна в случай че сте оплескали някакви настройки по телефона си и искате да го върнете в изходно положение (разбира се преди това трябва да приложите и съответния фърмуеър ъпдейт) или в случай че сте си купили телефон, който е "операторски" настроен за някои от големите европейски и световни оператори като Т-Мобайл и т.н. и желаете да разкарате тези досадни операторски настройки (между другото това важи дори и за М-тел-ски или Глобул-ски телефони).



    Допълнителен софтуеър за модифициране на операторските настройки, съдържащи се в ЕЕПРОМ-a може да намерите тук -> Siemens_Quick_EEPROM_features v3.3 (за който писах в първия пост) и тук -> Siemens Service Profiler v1.1 . Работата с последната програма е аналогична на вече гореописания метод (със леко натискане на червения бутон при изключен телефон). Първоначално трябва да прочетете нужния блок от ЕЕПРОМ-а на телефона (по-точно блок №71), където се съхраняват различни операторски настройки. След това трябва да включите/изключите съоветните опции в основния общ профил "Any operator" (останалите профили в полето "Operators" може да изтриете). Накрая зареждате обратно информацията в телефона. Конфигурационен файл, добавящ описание на различните операторски настройки в прозореца на програмата, може да изтеглите от тук.



    5. <font size="3"><font face="Impact">Flash File System Initialization:</font id="size3"></font id="Impact">



    Понякога зареждането на default mapping не изчиства напълно операторските настройки. Това е така защото част от тях са запаметени във файловата система на телефона. В случай че тя се повреди или просто искате да я възстановите в начално положение трябва да използвате Flash File System Initialization за вашия модел телефон. Така ще възстановите файловете по подразбиране които са съставени от Siemens, като в същото време ще премахнете и последните следи от наглия оператор, които може да са останали в телефона ви. Нужните файлове за различните модели може да намерите тук и тук.





    Следва <font face="Impact"><font size="3">КОДИРАНЕ, РАЗКОДИРАНЕ</font id="Impact"></font id="size3"> и <font face="Impact"><font size="3">МОДИФИЦИРАНЕ</font id="Impact"></font id="size3"> на firmware(flash) ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Всичко за Blu-Ray DVD плейърите
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 20-10-08, 10:44
  2. Smplayer-всичко тук
    От dragozow във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 20-10-07, 19:27
  3. Всичко за eMule
    От [Rado] във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 20-10-06, 15:42
  4. омазах всичко
    От valkanova във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 14-03-06, 03:19
  5. БТК - Всичко им е около
    От izwerga във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 12:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе