Как да си го настроя ?Има ли нещо по специфично ?
В сайта на МТЕЛ има настройки,но на ГЛОБУЛ няма нищо.
Как да си го настроя ?Има ли нещо по специфично ?
В сайта на МТЕЛ има настройки,но на ГЛОБУЛ няма нищо.
дали не могат да ти пратят настройките по SMS - я им се обади да питаш или виж на страницата им дали може, Т610 би трябвало да може да приема такива съобщения
Иначе информацията от сайта на глобул е достатъчна, за да си настроиш клиента - ако не знаеш кое къде е, следвай инструкциите на МТел - те са много изчерпателни, само поставяй на съответните места настройките за глобул.
И още нещо, аз съм със Siemens M55, и мога да свалям поща единствено ако съм задал "Dawnload only messages smaller than <0> кВ", иначе не става
Успех!
Ами аз гледах настройките от МТЕЛ ама там за outgoing server е посочен МТЕЛски такъе и няма начин да работи за ГЛОБУЛ.Май ще им звънна да ги питам.
Като за начало ми кажи към кой си МТел или ГлоБул.
Ако си при ГлоБул-ците има няколко пиниза които са доста гадни.Значи първото е че ГлоБул нямат SMTP сървър(изходящ).Второто е че за да ти проработи клиента трябва да зададеш DNS адрес който не се получава с настроиките от SMS-а за авто настроиване.
@zetle - с глобул съм.Примерно имам мейл в www.mail.bg
Предполагам за incoming server се ползва pop3.mail.bg
ама за оутгоинг ?
Аве телефончето е много яко и има доста неясноти ама за тях по нататака
edit:какво се пише в СМСа за да ми пратят настройките за маила
същия е и за outgoing
опа, моя грешка - за e-mail не пращат настройки...има само за MMS и мобилен интернет, sorry ;-)
Mail.bg и GloBul нямат outgoing сървъри, което ще рече че с този акаунт не можеш да изпращаш.Аз имам поща от Orbitel и нямам проблями с двупосочното ползване на мейл-а.
Апропо incoming server-а на mail.bg е mail.mail.bg
Ако не си наясно с настройките на меил-а кажи да ти ги опиша подробно.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако не си наясно с настройките на меил-а кажи да ти ги опиша подробно.
<div align="right">Originally posted by Zetle*-*27/01/2004*:* 20:13:17</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Ще ти бъда много благодарен.
Значи сложих за incoming server - mail.mail.bg - и ми дава сървърът не е намерен.Това за изпращането не е никак фатално.
Menu -> Connect -> Data comm. -> Data Accaunts
и така значи ако си получил настройките като SMS трябва само да добавиш DNS Server IP
и в това меню кадето написах по-горе отиваш върху името на профила (примерно "Globul WAP") и му даваш EDIT -> DNS Address и там му задаваш 192.168.088.011 !
Сега отиваш в mail клиента и отиваш там кадето са ти настройките на акаунтите.
Ще ти напиша как са при мен работещите настройки за Mail.bg :
Connect using: Globul WAP
Protocol: POP3
Incoming server: mail.mail.bg
Incoming port: 110
Mailbox: username@mail.bg
Password: xxxxxxx
Outgoing Server: Празно
E-Mail address: username@mail.bg
Download: Headers + Text
From name: Това което искаш да ти пише в полето "From"
Copy Outgoing: Off
Check Interval: Off
10x много, явно DNS сървъра е бил проблема.
И последно само да питам какъв ДАТА кабел да търся за флашване, тела е T-MOBILE и мисля да го флашвам.
Ами аз незнам точно какъв кабел ти трябва, но ти препоръчвам да не го правиш само ако не си достатъчно запознат, а както виждам явно не си.По-добре си дай-тези 5 лв и да ти е мирна душата.
До колкото ми се струва в МТел толкова беше flash-а, ама май ти искаха и 12 за прегледа.
Ne stava sas obikoven data cable flash-vaneto, nito prez Irda ili pak bluetooth. Trbqva ti spezliqlen kabel - Terminator Dongle .
I samoto flashvane sashto si e igra4ka, ako seriozno si se zamislil da go pravish, razgledai hubavo - http://cellular-support.com/,
moje da vidish i na - http://195.14.248.46/~niki/forum-new/viewtopic.php?t=11
Btw, ako ima nqkoi koito e siguren, da kaje, dali za 5 lv, M-tel shte go flashnat?
p.s. sorry za lat.