Страница 38 от 87 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Страхотен Григор Димитров

Моите уважения, но Григор не може да бъде даван като пример за плод на българската тенис школа. Съжалявам, че звучи грубо към труда на много хора, но реалността е такава. По-добре от мен знаеш, че тенисът е страшно скъп спорт и изисква много пари. За бази и кортове, за екипировка, за треньори и академии. В България все още няма традиции и възможности да се подготвят тенисисти за върхови постижения. Не идеш ли в академия в Испания (номер 1 по школа изместила САЩ) или Франция и гориш. Сам го каза, че е имал късмет (аз добавям и ПАРИ), за да отиде навън. За да успее едно дете, трябва от много ранна възраст (5-6г.) да започне да тренира. Семейството му да има необходимия финансов ресурс за школи в България и после задължително чужбина към 12-тата година. Да се откаже от образование, защото е невъзможно да тренираш двуразово на ден и да учиш нормално. За съжаление тениса е елитарен спорт за богати. В "онези" страни може и да има механизми за намиране и издигане на по-бедни (по техните стандарти) деца, но при нас няма. Тук само дете на богати родители може да си позволи да започне да тренира. Или дете на бивши тенисисти и треньори.
    Иначе всеки си има вкус - за теб Мъри-Бердих е скука, за мен - НЕ. Отказваш да приемеш, че тениса се е променил и вече властва нов и печеливш начин на игра. Джокович не играе по-различен тенис. Надал също. Това са властелините на тениса в последните 7-8г. Не съм въобще сигурен, че примерно ако Сампрас играе сега с тях ще има толкова титли. Аз пък не съм бил привърженик на Сампрас и Бекер (винаги ми е бил противен) и въобще чиста игра на мрежата. Не харесвам и гигантите само с асовете. Харесвах си Агаси - ретури, минаващи удари, игра от задна линия. Голям кеф изпитвам, като почнат да наказват някой напорист, постоянно търчащ на мрежата с поредица минаващи удари. Той да гледа недоумяващо какво става и в един момент да се кротне в безизходица. Само лаик не може да оцени, колко е трудно и колко труд и тренировки се изискват, за да постигнеш почти непогрешимост при дълги разигравания от задна линия. В момента трябва да можеш всичко, а не само агресия, заради самата агресия. От защита да минаваш в нападение. Да натискаш напред, но само, когато е нужно и необходимо, а не като самоцел.
    В почти всеки съвременен спорт основната и печеливша стратегия е отличната защита. В историята остава победителя. Професионализмът е неумолим и времето на "романтиците" отдавна е минало и мисля, че никога няма да се завърне.
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-01-15 в 11:02.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Никой не отрича, че тениса се е променил от време на Сампрас-Агаси и още повече от времето на Бекер и Едберг. От една страна е станал много по-атрактивем, но от друга безумно скучен на моменти. Забавянето на настилките и скоростта като цяла, комбинирана с напредъка на фармацефтичната индустрия произведе един силно дефанзивен тенис.
    Хубаво е, че все още има играчи, които успяват да правят зрелищни отигравания и за щастие Гришо е сред тях. Дори и това понякога да му струва загубени точки, че и мачове.
    Хубавото е също и, че се наблюдава тенденция за промяна към по-добро. Играта на мрежата вече е много по-популярна дори и сред играчи като Надал. Да не говорим как Федерер от известно време върна късата топка и бекхенд слайса на мода.

ПП. One hand backhand forever!
    martosblack одобрява това.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Докторе отново се изказваш крайно!Хайде запознай се първо с фактите и не се изказвай така неподготвен ,моля!Традиции в българският тенис ИМА!!!Първият тенис клуб в България е основан през 1896г.(ако не ме лъже паметта) Смятай от колко години имаме тенис.Имал съм възможността и щастието да познавам някои доайени ,които през годините са направили много за този спорт дори в комунистическа България,когато този спорт бе низгвернат.Наричаха го кулашки и не бе под патронажа на ПАРТИЯТА!Въобще не се гледаше с добро око,когато го практикуваш.Друго си бе да се тренира футбол или борба-тогава ставаш ,,по наш човек''.Нямаше възможност да се играе ,защото никой не даваше 5 пари за тениса тогава.НО хората се опитваха-ентусиасти не липсваха.Имах чест и удоволствие да познавам хора като Д-Р ТОДОРОВ и Проф.Ангел Пенчев(мой преподавател) ,които са направили много за тениса в България.Знаеш ли какво ни е казвал проф.Пенчев- ,,когато аз тренирах тенис ни подвикваха-аааа ,ей тва са онези педерастчета от западният спорт...''Такова бе отношението и аз го помня също.Но всички тези хора-да не ги изброявам през всичките тези над 100 години вече са се мъчили да създадат нещо и успяха.Може и да нямаме тези традиции и школи каквито имат Испания ,Фрнация ,САЩ ....НО имаме добра детско -юношеска школа в няколко града в страната още от социалистическо.Русенската,Пловдивската ,Софийската и някои по-малки школи.Имаме деца ,които са печелили международни турнири ,стигали са финали и полуфинали на турнири като ,,Ориндж бол''.За Григор ти като гледам нищо не знаеш-та да те просветля малко-Кой според теб го направи тенисист?!Техниката се формира от най-крехка възраст.Григор не играе технически кой знае колко различно сега .Технически ние в България вадим добри състезатели ,но до определена възраст.Аз и заради това казах в предишен пост ,че след определена възраст в България вече няма какво да се даде на юношите и девойките -тогава вече трябва да продължат в добра западна школа.НО ИМ ДАВАМЕ ОСНОВАТА,ДОКТОРЕ!Това според теб е нищо -нали?! Ей така е станал Григор шампион-от 15 годишен е заминал някъде си и хоп-станал е голям тенисист!!! Ами сестри МАЛЕЕВИ и майка им Ю.Берберян-ТЕ нищо не са направили и ей така от въздуха и 3те бяха в първите 10 на света и то за не малък период от време.МАнуела достигна дори до 3то място.Елитарен спорт е -така е -трябват пари ,трябва много труд и не на последно място късмет(защото една по-сериозна травма и си аут )В Швеция във всяко село има по 2 корта.В България нямаме тези условия и въпреки това създаваме добри деца.Скъпо е ,но въпреки това вече има и масовост този спорт в по-големите градове.Все повече хора си го позволяват вече.Григор е плод на българската (хасковска)школа,а не на школата от ТУРНО МАГУРЕЛЕ.аЗ НИЩО не отказавам да разбера-всеки си има вкус и харесва едни играчи -друг харесва други.Като казах ,че е скука-скука е за мен като фен.Като тренер обаче не може да бъде скучен мача м/у Бердих и Мъри.Не ми допада Мъри като играч,Надал също не ми допада,Но никъде не съм казал,че не са достойни за уважение или ,че са слаби -това са големи шампиони !Всеки има право на вкус .Ще помоля ,когато пишеш нещо обаче първо да се запознаваш с фактите.Плюене по нашето ние българите си го умееми и без това мнооого добре.Не е нужно и тук да се случва това!

- - - - - - - - - -

Прав си Лазарус-може да се каже,че тениса е като модата донякъде.След няколко декади се връща старотоПреди доста години (40 и повече)се играеше само от дъното на корта ,после започнаха да излизат тенисисти на мрежата ,след още няколко години това ,,излезе от мода''сега отново има такива тенденции.Тениса е много динамичен и се променя постоянно.Същото е и с бекхенда-не може някой да се изказва крайно-това или онава,че е отживелица,защото не можеш да знаеш какво ще предложи утрешния ден
    Този пост е редактиран от martosblack; 30-01-15 в 12:39.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Може би се изказах неправилно. Не че не сме имали традиции или школи по много спортове, не само тенис. Но поради много причини (главно финансови) те не са в състояние да произвеждат в последните години спортисти на световно ниво. Резултатите като успехи и медали го показват много ясно. Маса школи по различни спортове изчезнаха. Например Плевен бе страхотен център за подготовка по баскетбол. Вече не, защото няма треньори и пари. В интерес на истината тенисът се развива сериозно в България едва след 1989г. Просто преди това няма никаква материална база в страната за тенис и се практикува от малко хора. Нито кортове имаше, нито добри ракети, нито топки от къде да вземеш. Аз съм бил много малък, но имам спомени за братя Пампулови и Любен Генов. После Малееви и Берберян направиха бума. В последните 10-15г. се развиха наистина по-модерни тенис школи, главно в София и Пловдив, защото не разчитат на държавата, а се издържат. Треньорите изкарват някакви пари и не мизерстват. Заможните хора си плащат да играят или да тренират децата им. Сумите въобще не са по възможностите на обикновените хора и спорта много трудно ще стане масов. Говорех, че тези наши тенис школи все още не могат да изкарат краен професионален продукт, готов за Топ 10. Даваме начална подготовка, но завършека и голямото майсторство все още са много трудно постижими у нас. Всички до Топ 1000 са с добра основа, но за кой ли път повтарям, че коментираме в момента на ниво Топ 10. Ти сам го написа, не забравяй.

Цитат Първоначално публикувано от martosblack Виж публикацията
    Ние в Бг сме много назад във всяко едно отношение-тениса не прави изключение ПО света хората тренират в академии с много треньори -и за всяко едно състезателче се грижат -и кондиционно (отделен човек) имат си треньори,които се занимават само с играта с крака,друг се занимава да чисти техниката,друг с тактика..... А ние сме на ниво -Клуб! Селска работа! На светлинни години сме.То заради това е цяло чудо,че излезе Григор. Да е жив и здрав Митко Господинов-Гуспата,че не спря сина си и го прати в чужда академия,защото ако бе останал в Бг ....не ми се мисли! ДА ни е жив и здрав Гришо
    Не се засягай толкова. Аз не влагам чувства и не искам да обидя никой. Не виждам причина да се палиш от добронамерен разговор и веднага да се започне с фразите "плюене" или модерното "хейтене". Приказваме си и така. Аз съм само любител, макар и отдавна интересуващ се, гледащ и практикуващ този спорт. "По-профи" съм в друг спорт. Тренирал съм активно 5-6г. футбол до юноши старша възраст в школата на Спартак Плевен. Ти пишеш, че си "треньор" и повече към степен "профи" . Нормално е да се стягаш на тема познания наистина, но чак пък толкова... Приличаш ми на един треньор от Плевен - Вальо Иванов - също привърженик на бекхенд с една ръка и сервис-мрежа. И той е така отдаден, запален и скача понякога, като го бъзикне някой. Дали някой удар или тактика ще изчезне никой не може да каже. Но е факт това, което пиша - някои елементи все по-рядко се използват от съвременните професионални тенисисти.
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-01-15 в 13:10.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Така е и стоя зад всяка една своя дума! Издразних се ,че се пише,че нямаме традиции в играта,а мие имаме.Школите не са се ,,появили''.Школите ги имаме от над 100 години -виж от колко е русенската примерно!Точно от гледна точка на финанси е трудно да се продължи в Бг и след като се навършат (вече в зависимост от конкретното дете ) еди колко си години от подготовката му и се налага отиване в друга школа на запад -ние не че не разбираме играта и на ниво - високо спортно майсторство.Просто нямаме условия-аз като имам 50 човека,които тренирам ,не мога да си позволя да се отдам само на едно дете и да ходя с него по турнири къде ли не.Селско е това ,което прави държавата-тя не дава нищо за подготовката на деца ,а всичко се поема от родителите.Даровити деца спират да играят ,защото същата тази държава е мащеха за тях!Това исках да кажа и пак ще го кажа-Митко Господинов прати сина си в чужда академия и е добре,че го направи,защото тук просто няма ресурс откъм бази и всяакаъв вид подготовка,освен техническа .После политици ще ми се тупат по гърдите и ще си правят ПР на гърба на нашите състезатели.СРАМОТА Е! Ей заради това се отива на запад!Не ча са ни слаби специалистите.Имаме страхотни тренъори ,но те само не са достатъчни-както казах и преди - в една западна академия освен технически тренер има и кондиционен и психич. и тактически и прочие.Химия имат ,която е на светлинни години от нашата.Ние сме бедна ,малка и корумпирана държавица.Това ,което сме постигнали в спорта-не само в тениса е героизъм(колкото и патетично да звучи) !

- - - - - - - - - -

м/у другото -онзи с отживелия бекхенд прави невероятен мач с/у Джоката Както и смятах-до този момент това е мача на турнира и финала му.Много се надявам и утре да стане хубав мач,пък без значение кой ще победи днес.Днес и двамата полуфиналисти играят страхотно!
    Този пост е редактиран от martosblack; 30-01-15 в 13:12.
    ivodivo и krasi977 харесват това.

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Селско е това ,което прави държавата-тя не дава нищо за подготовката на деца

Това ,което сме постигнали в спорта-не само в тениса е героизъм(колкото и патетично да звучи) !

Патетично не знам, звучи тесногръдо и по детски наивно.
    Държавата колкото пари дава за спорт, два пъти по-малко дава за наука на високо ниво.
    Това не пречи българи да имат истински успехи на състезания на най-високо ниво по математика, химия, физика. И сами да извоюват стипендиите си за топ 10 университетите. Значи може, а.
    Ама кой ли мисли за тях, важен е героизма в тениса и неговото финансиране,въпреки че е близо до кота 0.
    При положение, че парите не стигат, за мен е наивно да се очаква подкрепа от държавата в област, в която успехи няма. По-разумно е да бъдат насочени там, където има база за развитие.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Никъде не съм писал, че треньорите са некадърни. Спортът в наши времена е изцяло професионален и е на бизнес основи. Иска се отлична организация, финансиране, материална база и човешкия фактор е само един от многото. Дори в тениса ще има повече треньори, защото могат да изкарат някакви пари тук или да идат в друга държава. В много други спортове не изкарват нищо (няма кой да си плаща да играе или да тренират децата му) и треньори вече няма или не се появяват нови.
    Съгласен съм с горното мнение. Там където "държавата" дава пари за спорт, първо дава и са оправили другите аспекти от живота. Образование, здравеопазване, наука и чак след това идва спорта. На много места спорта се самоиздържа и не е на дотации от държавата. Особено големите тенис академии са частни и не чакат на държавата.
    Не може да искаме да се дават пари за спорт, а хора по малки градове и села да нямат достъп до здравеопазване и образование. Пенсионери да гладуват. Масова младежка безработица. Наистина е неморално и нагло.
    И 1000% предпочитам ако ще се дават "централно" пари за спорт, то да бъде основно с цел масовизиране и достъп на всички деца и хора за удоволствие, а не на Бизнес Центрове за създаване на професионалисти, които после ще печелят милиони. Профи Центровете да се издържат сами, както всяка друга фирма. Много ми е тъжно, като видя, че в Плевен имат възможност да тренират тенис само децата на мутри и бизнесмени.
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-01-15 в 13:37.

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Селско е това ,което прави държавата-тя не дава нищо за подготовката на деца

Това ,което сме постигнали в спорта-не само в тениса е героизъм(колкото и патетично да звучи) !

Патетично не знам, звучи тесногръдо и по детски наивно.
    Държавата колкото пари дава за спорт, два пъти по-малко дава за наука на високо ниво.
    Това не пречи българи да имат истински успехи на състезания на най-високо ниво по математика, химия, физика. И сами да извоюват стипендиите си за топ 10 университетите. Значи може, а.
    Ама кой ли мисли за тях, важен е героизма в тениса и неговото финансиране,въпреки че е близо до кота 0.
    При положение, че парите не стигат, за мен е наивно да се очаква подкрепа от държавата в област, в която успехи няма. По-разумно е да бъдат насочени там, където има база за развитие.
    Това ,което си написал на 100 % подкрепя думите ми.Пиша за спорта,защото темата е такава!!ЗА химия ,физика и математика ,здравеопазване,пенсии и ...да не продължавам е същото -просто темата е за спорт и по-точно за ГРИГОР ДИМИТРОВ!

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да ти кажа, предпочитам нови 100-1000 човека да могат да си позволят да играят тенис (друг спорт) за удоволствие, отколкото да си повдигаме ниското национално или собствено самочувствие отъждествявайки се с успехите на няколко бройки профи спортисти. И дали сме ги били заслужавали или не. Или пък "кой не скача, не е българин-патриот".

12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Аз предпочитам 100 000 човека да могат да играят и тенис,предпочитам да не мизерстват ,предпочитам да са добре образовани ,а не да пишат с ,,4'' и ,,6 '' и да не могат да сглобят просто изречение от подлог -сказуемо и допълнение .ПРЕДПОЧИТАМ и да са здравно осигурени и да не получават мизерни пенсии!ПРЕДПОЧИТАМ и да не хейтят хората и да уважават труда на другите и да не изискват от хора нищо,когато не са допринесли нищо за същите тези хора!Много неща предпочитам-действетилността е друга-а сега по темата,моля-ако не-в ,,оксиморона''!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

За последен път пиша и спирам. Нито Джокович е Топ 1, защото играе с две ръце, нито Вавринка е отличен играч (последната година), защото играе с една ръка. Всичко е комплексно. Просто акцентирах на това, че около 80% от профимъжете и може би 95% от дамите в последните години играят бекхенд с две ръце. Това е. Каква е причината и има ли нещо от естеството на съвременната игра, която налага това не се наемам да коментирам. А и вече не искам. Имам чувството все едно ви засегнах на чест някаква... Няма значение как и с колко ръце играеш. Важното е да печелиш. Пък това дали му харесва на някой субективно или не, няма никакво значение за историята.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Хубаво!Прав си! Бекхенда с 2 ръце е великия и неземен удар-този с 1 ръка за нищо не става и хората ,играещи го -също.Бъдеще няма!КОЛКОТО И проценти да даваш обаче -бекхенд с една ръка се играе и ще се играе! Не си ме засегнал на никаква чест -просто не ми харесва категоричността бе човек.Харесваш си го бекхенда с 2 ръце-ок!Аз пък си харесвам бекхенда с 1 ръка Това не значи ,че и не обучавам хората да играят бекхенд с 2 ръце-правя го и най-добрия ми състезател играе с две ръце бекхенд.Преди години и най-добрата ми състезателка,която оглави ранглистата за жени в БГ също играеше бекхенд с 2 ръце.Кой бекхенд ще е бъдещето аз не се наемам да кажа.Но ти явно ги знаеш тези неща.Аз заради това реагирам така.И отново ще помоля да се придържаме към темата!Ако искате да отворим една тема за сервис-ок ,може и тема за еднорък или двурък бекхенд...Ако искаш и тема за Мъри ще отворим ...няма значение.Тук обсъждаме Григор.
    Този пост е редактиран от martosblack; 30-01-15 в 14:41.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ти заради "отживелица" и "няма бъдеще" си се хванал. Сега разбрах. Да, това беше по-скоро форма на леко заяждане от моя страна и очевидно никой не може да казва сериозно такива категорични прогнози. Извинявам се, за което. Всичко тръгна от там, че много се ядосвам на грешките на Григор (и на Федерер), които правят във важни моменти от бекхенд и ретур бекхенд. От там пък тръгна дискусията, че за мен бекхенд с две ръце е по-сигурния удар в масовия случай разбира се. Не красив или грозен и т.н. Това е. Все едно ми е кой и как ще избере да играе. След Агаси, любимец ми беше Федерер (вече не толкова), а той играе с една ръка, нали. И при него много се ядосвах при "дърветата" му от бекхенд. Особено срещу Надал, и не само на клей между другото.
    Джокович не играе на "неговото" ниво 4-ия сет. Толкова грешки не са характерни за него. Вавринка може и да го бие, а после пак да спечели турнира. Играе супер в Австралия вече 3-та поредна година.
    martosblack одобрява това.

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Ами да, заради това беше.Приема се Аз не се изживявам като последна инстанция,ако че разни хора се опитват да го вменят това!Естествено е, че искам диалог-иначе за какво ще я отварям тази тема Важното е да се радваме на любимата игра и какво по-хубаво от това да имаме такъв играч като Гришо.Кой ще спечели Австралия ми е все едно да ти кажа.Е, исках да е Гришо,но на този етап явно няма да е Много силно играят и Джокович, и Мъри в момента и ще си е истински подвиг да ги победим където и да е.Джоко ще спечели турнира според мен.Май за пети път.Не ги смятам Дано утре мача с Мъри бъде поне толкова интересен,колкото е днешната престрелка
    Този пост е редактиран от martosblack; 30-01-15 в 15:07.
    VanDan одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Този форум е с техническа насоченост и не предполага наличието на много потребители с интерес към тениса и съответно море от теми. Така че няма лошо в темата "Григор" да си пишем и общо за тенис.
    Между другото в момента Джоката разби "едноръкия" Вавринка в последния сет точно с тенис, който не харесваш. Т.н. "процентен" тенис както му викаш. Никакви грешки, ретур, защита и контраатака във всеки един момент. Иначе ако си говорим за чиста "красота" - това е бекхенда на Вавринка с една ръка по линията. Но да уточня - за мен това е най-добрия бекхенд с една ръка в света от години насам. Само Гаске го доближава и Федерер от най-добрите си години, но той винаги правеше повече грешки. Гришо е далеч назад спрямо тях и бекхенда му и ретура с една ръка е най-слабия му и несигурен удар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 87 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 11:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 15:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 02:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 02:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе