Страница 40 от 87 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1300
Like Tree558Одобрявам

Страхотен Григор Димитров

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Отговор: Страхотен Григор Димитров

Мое си мнение Крис Нямам право да си го променя за нещо ли? И защо не ?! Аз казах, че не ми харесва тениса и на Джокович,и на Мъри.Не ангажирам никой с него,най-малкото теб.Хареса ми държанието му на пресконференцията -е и?А фанатици много-ти да не би да се държиш по-различно стане ли дума за любимият ти футболен отбор Левски?А каже някой една дума срещу него си готов да го изядеш с парцалите Емоциомален човек съм си сега,какво да направя Но не си спомням да съм обиждал някого. АКО съм го направил-извинявам се
    Този пост е редактиран от martosblack; 01-02-15 в 16:28.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Марто, не те познавам реално, но наистина на моменти правиш коментари по-присъщи на лаик не разбиращ тенис и жадуващ за някакви първосигнални зрелища. Примерно като хора, които си мислят, че всеки футболен мач незавършил 5-4 е скучен и играчите са слаби. Аз от позиция на по-разбиращ футбол бих оценил добрата тактическа постройка, правилната защита, преса по целия терен или перфектна зона и т.н. Това, което играха двамата финалисти, а и повечето съвременни добри играчи, отдавна не е "процентен" (или каквато и да е друга глупост) тенис. Това е МОДЕРЕН тенис на свръх ниво, а не прехвърляне на мрежата. Ти ако наистина си такъв професионален треньор за какъвто се представяш (без никакви лични чувства към теб лично) би трябвало да оцениш това. Играчите правят по 40-50 уинъра от всяка позиция на корта, ти му викаш блъс-блъс на Т-то. Имат примерно 15-20 успешни от 25 излизания на мрежата и ти му викаш скука. Скука може да е за някой зяпач, който не разбира нищо от играта. Дори жена ми се загледа и и хареса много. Преди, когато е гледала някой мач с твърде бързо приключващи разигравания, вика тези защо не играят нищо. Нали (уж) си много по-професионален в тениса от мен. Трябва да си наясно с каква скорост си разменят тези т.н. от теб блъс-блъс удари. Каква е динамиката и колко невъобразима е скоростта и темпото на разиграванията. Това даже при условие, че ТВ картината дава грешна и забавена представа за истинската скорост на нещата. Колко постоянна е дълбочината на почти всяка топка. Как се използват различни тактически прийоми и смяна на темпото, каква огромна вариативност имат и при сервис и при игра. Как стигат почти всичко и наказват всяка една по-мека или бавна топка. Как владеят всеки един възможен удар в тениса до почти съвършенство. Как в тези многобройни 15-20-25 ударови размени, най-малкото объркване на дишането и издишване при удар те оставя без дъх и сили, а тези играчи го правят по 3-5 часа в 7 мача поред. Съвсем нормално е на моменти да има опъване в някой мускул или сухожилие, леко схващане и т.н. Това не ти е онази бавна игра от преди или пък бързите геймове за по 1 мин сервис-мрежа. Отделно, че силите между най-добрите играчи са доста равностойни и няма как да може да правиш предимно "артистични" отигравания. Федерер сега със слабаците играе така, но при първия по-сериозен сменя играта, а често и губи.
    Може би най-ранния Надал играеше нещо по-близо до само "прехвърляне на мрежата". Но той разви неимоверно играта си и отдавна играе тенис близък до гореописания. И не случайно спечели титли от ГШ на всички настилки. И Григор развива играта, така че да доближи горните критерии. Това не е игра с предимство на един елемент. Това е игра, в която трябва да можеш всичко и да завършваш от всяка позиция на корта. Не само на 3м. от задна линия или само на мрежата. С аналог от баскетбола - играта не се състои само да забиваш мощно в коша, но и да вкарваш от разстояние (примерно тройки от далеч), да имаш заучени комбинации, да пресираш в защита, да правиш чадъри и пресичаш пасове и т.н. и т.н.
    Изказването ти не показва по-дълбоко разбиране на играта, като професионалист. Сега пък аз ще те упрекна - кой си ти и от позицията на какъв даваш смешни негативни оценки на едни от най-печелившите и велики съвременни състезатели. Може да си фен на някой елемент, но това няма нищо общо с разумен и задълбочен поглед върху играта.
    Колкото до Надал, Мъри, Джокович бих заложил доста, че ако може да се направи така, че в момента да се срещнат със Сампрас, Бекер и Едберг, последните щяха да имат много по-малко шансове отколкото предполагаш. Първо са светлинни години напред от тях като атлети и чиста физическа подготовка. Второ не залагат главно на един елемент от играта.
    Няма нищо фенско (за разлика от теб) в моите коментари. И те не са само мои, а напълно съвпадат с позицията на много по-изтъкнати специалисти от всеки тук - бивши играчи и треньори. Твоето повече прилича на някаква носталгия по отдавна отминали времена (най-вероятно си бил млад тогава) и опит да си останеш там завинаги. С такива разбирания от миналото не виждам как ще изкараш реално профи състезател за Топ 100, камо ли за Топ 10. И наистина си прав, че добре, че Григор е отишъл навреме в чужбина, за да стане истински професионалист, а не само добре подготвено технически момче, каквито има милиони по света. Това не е театър, а състезание и основния замисъл на всичко е крайната победа. Като не ти харесва днешния професионален тенис не го гледай. Има демонстративни турнири (главно с ветерани де), където си правят номера и артистични сценки, каквито очевидно харесваш повече.
    Този пост е редактиран от VanDan; 01-02-15 в 17:11.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Уважаеми ВанДан с повечето неща, което написа в този пост съм съгласен.Аз преди няколко поста писах,че тези двамата господа не ми допадат като игра, но като на фен на тениса.Не като треньор и пак ще го повторя.От контактите си с хората,играещи на любителско ниво тенис -тези тенисисти им харесват -Джокович и Мъри,заради драмите,които съпътстват срещите им,обратите.А не заради нещо друго.Аз като треньор съм съгласен с теб,но като фен не съм.А щом смяташ,че няма, ,процентен тип тенис "в,съвременната игра,какво повече да ти обяснявам.Ами липсва ми зрелището в играта(не драмата) Зрелището от преди години на процента завършени топки, красивата игра,която все по рядко наблюдаваме.Вече има едно надблъскване от основна линия и който е по-здрав ментално и физически -побеждава.Това ли и е красивото на тази игра?Сега всеки се старае да обучава играчите по начина, по който играят тези двамката,защото това е съвремвнната игра тенис.Аз съм се съгласил с това и го казах и в предни постове,но това не змачи,че трябва и да ми харесва.С тези настилки -няма как да не накараш състезателя си да стане кон,който да издържа ная екстрмните натоварвания.Виж как от една година Григор и Рашийд правят именно това.Колко време мислиш му отделя Рашиид за техника?!Техниката при един играч се изгражда още докато е много млад.До 13 годишни и момчетата и момичетата са вече с изграден стил и технически са натрупали достатъчно умения -вече са израдени технически и с времето само,,доизшлайфват"елементите .Разбира се с техниката продължава да се работи през целата състезателна кариера на тенисиста и не се загърбва.Но основно се набляга на физика.Ами да-носталгично съм настроен.Нали се разбрахме,че ще обсъждаме играта като фенове.Задълбочени анализи се правят другаде.А ти мен като треньор не ме мисли какъв съм.На теб точно няма какво да доказвам.Ако бях слаб такъв нямаше да имам толкова ученици през годините Няма да ги имам и сега.Нямало е да тренирам играчи в клубове -едва ли някой би ми поверил детето си Останете си със здраве и си го плюйте Григор колкото си щете-аз май приключвам тук
    Този пост е редактиран от martosblack; 01-02-15 в 17:57.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Пак реагираш първосигнално. Точно, защото очевидно не си прост "зяпач" тип фен, за това си позволих да давам мнение за "фенските" ти изказвания. Ако беше само фен, въобще нямаше да си правя труда да пиша фермани. Ако си уверен в себе си, няма никаква причина да си толкова докачлив на тема "способности". В някакъв си технически форум може да си пишат всякакви лаици като мен и нищо не би трябвало да те засяга като треньор. На мен не ми трябват доказателства. Това си е твоята работа и е важно за теб какъв си, а не за мен. Какъв треньор си, не съм аз човека, който да може да те засегне. Но мисля, че имам някакъв опит от спорт и мога да правя разлика от треньор изкарващ и трениращ състезател на световно ниво и треньор на деца в детско-юношеска школа, който да научи състезателя на основните техники и удари. Както без този треньор е абсолютно невъзможно, така и си трябва следващ етап, който вече да създава професионален състезател с основна цел победи и изкачване в ранглистата. Пример - добър учител да те научи да четеш, пишеш и смяташ. И после вече модерен специалист, който да ти помогне да станеш писател, математик и т.н.
    Кой и къде е "плюл" Григор в последните няколко "екранни страници". Каквото и да става накрая стигаш до тези думи. Всички сме българи (предполагам де) и няма как да не стискаме палци за момчето и да не треперим и "вдигаме кръвно", когато играе важни мачове. Но това не означава автоматично, че всички трябва да сме негови безрезервно влюбени фенове. Какво - тук трябва да се пишат само постове колко е талантлив и само "Българи-юнаци". Да не стане както с много други - "роди се талант, умря си надежда".
    Последно - пишеш за "Зрелището от преди години на процента завършени топки, красивата игра,която все по рядко наблюдаваме". Ми той сега процентът на завършени топки е почти близък до съвършенство. Завършват ги от всяка една позиция на корта. И не са "коне", а суператлети. За което е нужен къртовски труд (за което накрая им се плащат баснословни суми), което май не го оценяваш. Кое е красиво и кое не, е субективно и подвластно на модата. Но ти си изпълнен повече с отрицание, а аз не. Възприемам и ми харесват всички стилове и похвати, които водят до успех и победа. Накрая нищо от субективните оценки не важи. ПОБЕДАТА е тази, която е важна и колкото някои да употребяват изтъркани клишета, че не е така... В историята след време ще остане с колко титли е била Серена, а не че ние сме се смели и викали да ходи при мъжете. Или пък, че българския фен Марто наричал тениса на големите шампиони и играчи Надал и Джокович подигравателно БЛЪС-БЛЪС. Надал ще остане като един от най-великите в историята на тениса. Казвам го при условие, че не съм му никакъв фен.
    В България почти винаги се е играло и съответно тренирало главно на червени кортове, които никога не са предполагали твоя тип игра - сервис-мрежа. Много ми е интересно как си формирал възпитаниците си за този тип игра.
    PS. Точно защото не си обикновен фен ми е приятно да събеседваме и спорим и си позволявам на моменти опити за по-задълбочен анализ. С обикновени фенове "българи-юнаци" или "маНи го тоя тъпанар" е пълно по мрежата. Може пък и да си прав и тук също да не е мястото и само да си пишем как Григор до 1-2-Х години ще спечели ГШ.
    Този пост е редактиран от VanDan; 01-02-15 в 18:31.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

В България нямаме тренъори ,изкарващи състезатели на най-високо ниво Ако изключим Ю.Берберян и бащата на Цвети(предвид това ,че момичето е в първите 100 вече няколко години ,а достигна и до топ 30) И Ю.БЕРБЕРЯН ,бащата на Цвети трпбваше да се преборят с какво ли не в тази страна - с лошотията,завистта и куп други БГ добродетели.Няма успели тренъори в БГ.Един Мариан Лазаров ,който бе тренъор на национала на жените на Австрия (в най-силните им години,когато и Мустер бе Н1 и женският им тенис също бе на най-високо ниво)) В нашата мила родина не се котираше и знаеш ли защо-всеки ,кой не бе хващал ракета смяташе ,че знае за тениса повече от него.Олеле пък какво беше с тези,които пък бяха хващали и играли любителски по няколко години-там той просто не можеше устата да си отвори .ТЕ разбираха тениса много повече от него.Е,в Австрия го оцениха И естествено ,че мога и да се засегна -изречения от рода на ,,Ти ако наистина си такъв професионален треньор за какъвто се представяш ''- казват доста,макар индиректно ,или бъркам!? А и като е гарнирано с голяма доза жлъч,която струи от всяка сричка е май нормално човек да се засегне.А аз съм си емоционален. В България имаме няколко категории тренъори -1.най-ниска е ИНСТРУКТОР 2.Ктегория-,,Ц'' 3.категория ,,Б'' 4.категория-,,А'' И най високата -АА(такива са много малко и се броят на пръстите на едната ръка -напр. Ю Берберян-тя е гений в тениса ЕСТЕСТВЕНО е и да употребявам ,,плюя'' честичко ,когато иде реч за ГРИГОР с думи като тези : ,,И всичко това гарнирано с фанатична защита на Григор и яростна атака към всеки, който си позволи да му тегли 2 майни, в повечето случаи - заслужени.''Това как ти се струва ?? ДА тегли на момчето 2 майни и в повечето случаи заслужени ??За това какво ще кажеш?Е после как да ми се иска да продължа да пиша.Който е извлякъл някаква полза от постовете и темата ми-ок.Който не е-паК ОК.Дано съм научил някой на нещо,но смисъл да пиша повече не виждам

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от martosblack Виж публикацията
    ДА тегли на момчето 2 майни и в повечето случаи заслужени ??За това какво ще кажеш?Е после как да ми се иска да продължа да пиша
    Марто, това сме го обсъждали неколкократно. Участваме в дискусия на фенове. Разбери, публиката не е длъжна да отчита какви усилия влага един атлет в подготовката си. Тя отчита само резултатите. И когато те не съвпадат с очакванията, напълно резонно идват майните.
    Като професионалист в материята отдавна трябва да си свикнал с реакциите и да ги приемаш със спокойствие.
    А високите очаквания са генерирани все пак от твоето съсловие
    За мен, засега очакванията на специалисти не се покриват от резултатите.

Като ощипана госпожица реагираш за пореден път, някой подкрепя различна позиция и идва защо да пиша тук..
    Пиши поради естествената човешка нужда от диалог, спор, удоволствие от дискусия може да се извлече даже и да не си приеман безотказно във всеки случай като ментор.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Крис,какво е заглавието на темата? Тази тема се казва ,,страхотен Григор Димитров''.Ако исках да оплюваме момчето щях да я кръстя по друг начин -например ,,провалът Григор Димитров'' ,,Нереализиралия потенциала си Григор Димитров ''или нещо от този сорт-Тогава можем да си пишем в унисон със заглавието на такава тема.Аз съм за диалог -далеч не искам да бъда ,,последна инстанция'',както няколко пъти ме наричаш.Сега съм и,, ощипана госпожица'' .Ако аз напиша такива неща за теб ,когато защитаваш с нокти изъби любимия си ,,Левски''Ти как реагираш в такива случаи? Григор извървява път. и продължава да го върви.До този момент той върви само и единствено напред-погледнете резултатите от всички години,откакто се състезава при мъжете в ATP.Всяка една година той завършва с по-преден ранкинг от предходната.Това говори за постоянство,това говори за растеж.Сега ,защото на теб не ти харесва или на някой друг това,че той за 4 години в АТП не успя да достигне до Н1 е друг въпрос. Момчето бележи напредък.Баснята за заека и костенурката нали я знаеш? Отчитаме ги резултатите -ами страхотни са .Защо е спряган от най-ранна младост за толкова талантлив според вас Григор? Защото специалистите-забележи СПЕЦИАЛИСТИТЕ- видяха в него играча ,който е технически ако не съвършен-то близо до това.Лекотата и финеса с която играе от съвсем малък се харесват и на феновете, и на специалистите .Невероятните разигравания и завършващите удари ,които умее да прави го направиха атрактивен още от 14 годишен.Както и да е. А защо пиша тук аз-ами казах го и преди ,защото имаме невероятен играч ,който незнайно дали някога малка Българя ще има отново.Дори и само с тези резултати да си остане-пак ще е страхотен успех.И ще го защитавам ,няма да защитавам сърбин или шотландец я.За тях мога да говоря всичко ,за Григор дори и само от гледна точка на това ,че е Българин-нямам право!А ПЪК да му ,,тегля 2 майни'' вече ми идва прекалено -и това казано от администратор.Но май няма смисъл да се обяснявам повече
    Този пост е редактиран от martosblack; 01-02-15 в 20:20.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Марто, не се обиждай. На мен ми е приятно да пишеш. Просто не ти подхожда като специалист да използваш такива епитети и определения, присъщи на махленски фен, за играта на хора, които все пак са много повече от теб и възпитаниците на всички в България. Веднага започваш да скачаш ако някой каже подобни по тежест епитети за Григор. Иначе недей си криви душата. Нашата държава и школа никога не са били фактор в този спорт. В момента за съжаление и в почти всички спортове де. Има наистина изключения, но те не са правило. Малееви и Пиронкова при жените и Григор при мъжете е всичко, което е от български произход като елитни състезатели. Дори Григор (сигурно пак ще скочиш) аз не го считам, че е краен продукт на българската школа. Преди това беше само един Орлин Станойчев и това е. И Тодор Енев, но той не стигна до Топ 100 ако не греша. Този спорт е аристократичен и просто нямаше как да се развива в Соц-а. Сам го каза. Имаме по-забележимо развитие едва след 1989г. по понятни причини. Малка като население и бедна като финансов ресурс нация сме и е много трудно. Но примера на Сърбия показва, че не е невъзможно.
    Като специалист нямаш право да говориш по този начин за модерния тенис. Какво ти харесва и какво не, е нещо друго. Всичко се променя и адаптира. Взима се най-доброто от различни стилове и школи. Ако изцяло твой състезател с игра, която ти харесваш вземе 5-10 ГШ, тогава ще промениш отново тенденциите и модерната игра.
    Този пост е редактиран от VanDan; 01-02-15 в 21:04.

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Значи всичко това,което го пишеш в този си последен пост -ох ...уморих се честно...)) Докоторе -ако пиша тук като специалист -накрая ще ти изпратя сметка за съветите ,които си получил от мен ) Сега ,ти като специалист-разбрах ,че си лекар ,ама не разбрах какъв ?! Ако си психоаналитик ,както си ме подкарал току виж получа аз някоя сметка от теб )Стига глупости ,а?ЗА Какво да си кривя душата -аз в колко поста написах вече и защо в Бг няма тенис и причини за това-къде обективни,къде субективни.За всяко нещо ли да обяснявам-айде сега да обясня и защо в Югославия имаше тенис,а в БГ нямаше-ами сети се де? Защо?!Или в Чехословакия? НА първо мсто съм човек и после специалист.А иначе как имам и нямам право да говоря...хм....дали пък ти имаш право да ми казваш това? п.п.А сега ще си пусна с жената да си гледаме Баншии ,а утре ще ида да си тренирам децата сутринта .Лека да ви е и си останете със здраве
    Този пост е редактиран от martosblack; 01-02-15 в 21:48.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да, прав си. Нямам право да ти казвам какво да пишеш.
    Австралия свърши. Предлагам дискусията да премине в посока следващи турнири и резултати и забравим кой какъв е и за какво се бори.
    Всеки да пише каквото си иска, стига да е в нормален и възпитан тон.

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Гледате ли Димитров ...играе в момента

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тоя турнир го пишем нулев ... май

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Ха, измъкнахме тайбрека ...а бях сигурен, че ще загубим (гледайки грешките) Давай Гришо!
    svetlio1 одобрява това.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Оцеля ... дано се стегне , пък и франсето май се поизнерви .

п.п. Разгеле , бихме !
    Този пост е редактиран от svetlio1; 09-02-15 в 23:55.
    stenly и martosblack харесват това.

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Общо взето всеки знаен и незнаен ракетодържач играе мача на живота си срещу нашият "хайванин"
    martosblack одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 87 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 03-12-12, 11:52
  2. VAIO Z - страхотен, тънък лаптоп от SONY
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-06-11, 15:12
  3. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 26-10-05, 02:11
  4. Почина Емил Димитров
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-03-05, 02:10
  5. Честит Димитров ден!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 01-11-04, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе