Вижте резултатите от анкетата: Средно по колко време гледате телевизия на ден?

Гласували
63. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 7 часа

    9 14.29%
  • 6 часа

    2 3.17%
  • 5 часа

    5 7.94%
  • 4 часа

    16 25.40%
  • 3 часа

    8 12.70%
  • 2 часа

    8 12.70%
  • 1 час

    8 12.70%
  • Не гледам телевизия

    10 15.87%
Отговори на анкетата
Страница 2 от 86 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 1282
Like Tree92Одобрявам

Цифрова ефирна телевизия DVB-T / FAQ - на първа страница, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    180
    #16

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    05 Юни 2009


    Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ определи ТАУЪРКОМ БЪЛГАРИЯ” ЕАД за кандидата, спечелил проведения конкурс за издаване на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез две електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване с национален обхват със срок 15 години.

    Конкурсът бе обявен в началото на април, т.г. след което КРС утвърди Конкурсни книжа. Съгласно приетите правила за провеждане на процедура, документите на кандидатите бяха разгледани от експертната комисия, която представи доклад по предоставената от кандидатите документация.

    За участие в конкурса документи подадоха шест компании, имената на които бяха публикувани в интернет страницата на КРС.

    Предстои Комисията да вземе решение за определяне на компанията, която ще изгражда национална цифрова телевизионна мрежа във втората фаза от Плана за цифровизация.

    www.crc.bg

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    13
    #17

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Нищо не разбирам от цифрова телевизия, но нали се очаква скоро да я пускат, искам да попитам с каква антена ще се приема.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #18

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Цитат Първоначално публикувано от pldimitroff
    Нищо не разбирам от цифрова телевизия, но нали се очаква скоро да я пускат, искам да попитам с каква антена ще се приема.
    Става и с обикновенна стайна /или външна/
    има и специализирани-не са скъпи

    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035310
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035311
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09049559
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09049560

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #19

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Мултиплекси за " Тауърком"

    Източникът на "Капитал" от КРС потвърди и информацията за второто важно решение на комисията. Компанията, която ще изгради двете търговски цифрови мрежи в първата фаза на цифровизацията (2009-2010), е "Тауърком България" ЕАД. Дружеството е собственост на чешката "Тауърком ЦР" А.С., която в България е представлявана от адвокатската кантора "Банков-Абаджиева-Репуц" Представител на "Тауърком България" е Наньо Манев, а в борда й влизат освен него и Божидар Луканов и Роман Фишер. Информацията, че "Тауърком" печелят конкурса, се търкаляше в медийните среди още в края на миналата седмица, но като един от фаворитите бе припознавана и латвийската "Хану Про" (всички кандидатствали вижте в карето).

    "Тауърком" е базирана в столицата на Словашката република Братислава. Експертната комисия на КРС е взела решението си още в началото на седмицата. Засега изборът официално още се пази в тайна, въпреки че във вторник, е започнало разглеждането на офертите и за втория конкурс за мултиплекси.
    Окзва се, че останалите петима кандидати са подали непълни документи за участие в конкурса и това на практика ги е отстранило от надпреварата. Това би трябвало да е отразено в мотивите на КРС да предпочете "Тауърком". Една от причините КРС да се забави с оповестяване на компанията победител вероятно е и затруднението й да формулира мотивите си за избор на "Тауърком България". Според източника ни въпреки крайното решение на конкурсната комисия е имало съмнения дали и "Тауърком България" не попада под забраната на закона.
    Справка в сайта на компанията показва, че в Словакия "Тауърком", която през 2008 г. сменя името си от TRI R, започва да излъчва експериментално цифрова телевизия още през 1999 г. и има мрежа за пренос на радио- и тв сигнал. Според Закона за електронните съобщения (ЗЕС), на основание на който КРС обяви конкурсите за мултиплекси, в тях не могат да кандидатстват компании, които имат собствена мрежа. Законът обаче не посочва къде не трябва да бъде притежавана тази мрежа - в България или чужбина. Експерти от комисията настоявали, че забраната засяга само компании, които имат мрежи на територията на България. Така предвидливо е записано и в правилата на КРС за конкурсите, които бяха приети, след като ЗЕС вече бе обнародван в Държавен вестник.

    Освен "Тауърком България" оферти подадоха БТК, "Интерактив медия сървисиз", австрийската ORS, "Техно ентъртейнмънт" и "Хану про България" ЕАД. "Тауърком България" е подала оферта и във втория конкурс. Според правилата им обаче тя няма право да играе и за останалите мултиплекси. За БТК и ORS се очакваше, че нямат големи шансове за успех, защото статуквото им на оператори на мрежи за пренос на радио- и тв сигнал влиза в противоречие както със ЗЕС, така и с правилата на регулатора за конкурсите.

    От австрийската компания ORS (кандидат да придобие излъчвателния комплекс на БТК - НУРТС) коментираха пред "Капитал", че принципната им позиция остава непроменена. "Компанията намира някои от последните промени в законодателството за силно нетипични и несъответстващи на обичайната европейска рамка. Цифровизацията не е само технически процес, тя изисква общ ангажимент и усилия на тв операторите, техническите оператори и държавните институции. В сегашния им вид някои от особеностите на българското законодателство не създават условия за плавен преход към цифровизация, а обратното - биха сериозно затруднили и забавили процеса, защото де факто се ограничават сериозните компании с опит от участие, а от друга страна, се раздробяват и усложняват взаимоотношенията по веригата тв оператор - мултиплекс - мрежа - краен потребител. От това в крайна сметка губят всички - от операторите до зрителите", коментираха от ORS.
    Те обясниха, че загубата в битката за мултиплекси няма да повлияе на сделката за мрежата от кули и предаватели (НУРТС) на БТК.
    Остава да дочакаме КРС да публикува официалното си решение и за двете процедури. До края на месеца по всичко личи, че ще приключи и третата процедура, която ще определи кой ще изгради трите цифрови мрежи във втората фаза на цифровизацията (2010-2012). Ключово за ситуацията на тв пазара ще е и решението на Конституционния съд, сезиран от опозицията да се произнесе срещу определени текстове в ЗЕС и Закона за радиото и телевизията.
    Така точно преди изборите кашата на медийния пазар може да стане още по-гъста и лепкава и да изостри напрежението в сектора. А вкусът й поразително да прилича на... тъп виц.

    http://www.capital.bg/show.php?storyid=730727

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #20

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    КРС определи компанията, която ще изгражда националните цифрови мрежи от втория етап на Плана за цифровизация

    22 Юни 2009
    Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ определи „ХАНУ ПРО БЪЛГАРИЯ” ЕАД за кандидата, спечелил конкурса за издаване на разрешение за ползване на радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез три електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване с национален обхват за срок от 15 години. Решението е във връзка с изпълнението на втория етап от Плана за цифровизация.


    Конкурсът бе обявен в началото на м. април, т.г. след като КРС установи, че броя на лицата заявили интерес е по-голям от броя на разрешенията, които може да бъдат издадени. Съгласно утвърдените конкурсни книжа и приетите правила, документите на кандидатите бяха разгледани от експертната комисия, която представи доклад за извършената работа и за резултатите от класирането.


    За участие в конкурса за втора фаза на цифровизацията документи подадоха шест компании, имената на които бяха публикувани в интернет страницата на КРС. За участие в процедурата са допуснати две компании, съответно „ХАНУ ПРО БЪЛГАРИЯ” и класираното на второ място „АДЕПТО” ООД. Останалите четири компании нe са допуснати до участие в конкурса, тъй като подадените от тях документи не отговарят на конкурсните изисквания.


    Съгласно разпоредбите на Закона за електронните съобщения /ЗЕС/, решението на КРС за обявяване на резултата от конкурса ще бъде обнародвано в Държавен вестник.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    299
    #21

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Последно ,кога трябва да стартира първия етап от Цифровизацията?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #22

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    теоретично тази есен -септември ,но на практика кой знае кога
    някои европейски държави даже забраниха производството и вноса на телевизори без цифрови кабелен и ефирен тунер

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    117
    #23

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    добре де, вече ясно ли е дали ще е мпег2 или 4? и изобщо има ли нещо ясно в цялата работа? все пак трябва да си купя подходящ телевизор за "цифровата" тв

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #24

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    говори се за MPEG4-/за HD/ доколко е вярно.....
    МPEG2-май щял да остане за SD програмите

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #25

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) открива процедура за обществено обсъждане на Тарифа за таксите, които се събират от КРС по Закона за електронните съобщения

    11 Август 2009



    С Решение № 939 от 6 август 2009 г. Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прие проект на Тарифата за таксите, които се събират от Комисията за регулиране на съобщенията за 2010 г. по Закона за електронните съобщения съгласно Приложението. В съответствие със ЗЕС и на основание чл. 36, ал. 1 и ал. 2, от закона, регулаторът открива процедура за обществено обсъждане.

    Направените в срок предложения и забележки по проекта на Тарифа за таксите, които се събират от Комисията за регулиране на съобщенията по ЗЕС ще бъдат разгледани от КРС

    http://www.crc.bg/files/_bg/Tarifa_f...08.09_Last.pdf

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #26

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    Започнаха конкурсите за Регионалните мултиплекси заинтересованите лица да изпращат заявленията до 23.09.2009 на Гурко 6 става дума за СОФИЯ ПЛОВДИВ ВАРНА БУРГАС

    канали за СОФИЯ :
    41,43,55


    Комисията за регулиране на съобщенията обяви намерения да проведе 4 конкурса за цифрови телевизионни мрежи за градовете Бургас, Варна, Пловдив и София
    24 Август 2009

    - Комисията за регулиране на съобщенията (Комисията) с Решение № 1000 от 19.08.2009 г. обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез три електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване на територията на град Бургас, съобразно Първия етап от Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България,


    - Комисията за регулиране на съобщенията (Комисията) с Решение № 1001 от 19.08.2009 г. обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез три електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване на територията на град Варна, съобразно Първия етап от Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България,

    - Комисията за регулиране на съобщенията (Комисията) с Решение № 1002 от 19.08.2009 г. обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез три електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване на територията на град Пловдив, съобразно Първия етап от Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България,

    - Комисията за регулиране на съобщенията (Комисията) с Решение № 1003 от 19.08.2009 г. обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения чрез три електронни съобщителни мрежи за наземно цифрово радиоразпръскване на територията на град София, съобразно Първия етап от Плана за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    2
    #27

    цифрово излъчване в пловдив

    интересува ме дали вече има цифрово излъчване в пловдив.(dvb-t) Навсякъде чета че трябва да започне до края на 2009г., но пускам телевизора и не мога да хвана нищо. Трябва ли ми някаква специална антена или нещо друго. Живея на центъра и ако има излъчване би трябвало да мога да го хвана. тв-то е Sony KDL-32u2520 има DVB-T
    Някой има ли инфо дали са почнали вече, и ако не са кога ще почнат да излъчват.
    Мерси

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #28

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    не прочете ли че става въпрос за конкурс. А докато го пуснат може и години да минат.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,471
    #29

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T


  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    10
    #30

    Re:Цифрова ефирна телевизия DVB-T

    А някаква по-нова информация за следващите етапи за Регионален мултиплекс?

    П.П. Конкурсите са прекратени:
    http://www.crc.bg/decisions.php?id=23&lang=bg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 86 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 17:13
  2. Лаптоп тошиба сателит- L 350 и ефирна цифрова телевизия
    От valiouzana във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 23-12-13, 15:50
  3. Отговори: 3
    Последно: 10-10-13, 15:10
  4. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 11:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе