Не, и е неизвестно кога ще има.
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
Не, и е неизвестно кога ще има.
Специализираният интернет сайт и телефонна линия, чрез които ще можете да се информирате за подробностите около цифровизацията.
Цифровизация на ефирните телевизионни програми в България - 1 септември 2013 | Цифровизация.bg
http://www.capital.bg/biznes/media_i...raia_na_sveta/
От 01.03.13 само програмите от първа фаза ще започнат излъчване:
1.БНТ1
2.БТВ
3.НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
4.TV7 (HD) ?
5.bTV ACTION
6.БЪЛГАРИЯ ОН ЕР
7.DarikTv
8.News 7 (HD) ?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-12-12 в 20:49.
Е поне две ХД канала ще има.
То пък голямата далавера. Освобождават един аналогов канал, за да го заеме един цифров. Да, напредък е, ама не беше това идеята на цифровизацията. А що ли само TV7 са се уредили да излъчват HD?!![]()
Това DRT, да не е телевизионното начинание на Дарик радио, което не сме го виждали още, а и Гугъл не знае нищо за тази абревиатура.
dvb-t поддържа ли HD? да не пускат т2? какво са измислили нашите гении ?
Кой ви излъга с тези HD канали в списъка? Жоро от предавател ли?![]()
Здравейте,
На какви честоти сканирате, излиза ми само бтв и тв7. Намирам се в кв. "Яворов". Мерси!
Кои канали ще мога да приемам ефирно с цифрова телевизия?
ОТГОВОР:Ще можете да гледате всички програми, които имат лиценз от СЕМ за цифрово ефирно разпространение. За момента това са:
• BNT
• bTV
• bTV Action
• Nova
• Bulgaria On Air
• BBT - Балкан Българска Телевизия
• DRT - Дарик Радио и Телевизия
• TV7
В бъдеще броят на ефирните цифрови програми ще се увеличава
Здравейте, имам проблем с цифровата тв. Хващам ТВ7 И БТВ, но имам само звук без картина. Мойто тв е Sharp LC32D44E от Варна съм. Мисля че, декодера му е mpeg2, дали от това е проблема? Със стайна антена съм, ако това има значение, изписва ми сила на сигнала около 80% и 70% за качество. Благодаря предварително.
Проблема е във вграденият тунер на телевизора ти /с декодер MPEG2/.
Модела Sharp LC32D44E няма MPEG4 декодер и поради тази причина е несъвместим с предаванията, които са компресирани с MPEG4 -затова имаш само звук, но не и картина.
За да приемаш нормално, без проблеми трябва да си купиш външен тунер с DVB-T или..... да си купиш нов телевизор.
Благодаря за отговорите. И аз предположих ,че проблема е в мпег-декодера, но като незнаеш питаш :-). За решение на проблема ще помисля, може да е по-добре да сменя тв-то и без това сегашния взе да ми става малък. Благодаря още веднъж и честита нова година.