Тествах една стайна Hama. Доста прилично се справи, но търся нещо по-компактно. В краен случай и на външна ще кандисам. Но не виждам много смисъл.
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
Тествах една стайна Hama. Доста прилично се справи, но търся нещо по-компактно. В краен случай и на външна ще кандисам. Но не виждам много смисъл.
Здравейте, наближава Световното и понеже някои мачове са в 14:30 т.е. в работно време забелязвам, че от два дена няма стабилен сигнал, даже и в момента. Ще помоля за някаква информация относно прекъсванията от някой който гледа предимно ефирно или има конкретна информация да сподели.
Взех си една антенка Филипс днес и досега псувам. Ама явно проблема е другаде...
На 64 канал все още няма нищо при мен,при вас как е,за световното ли го спряха ?
Няма, няма и като гледам няма и да има. Не мога да разбера защо се гаврят така тенденциозно, но и претенции никакви не можем да имаме...
Спряха го така ли ? Ако знаят що псувни отнесоха от мое име нямаше въобще да има цифровизация
Ще го пуснат към 18.00 часаПървоначално публикувано от so.dislocated
В София нормална цифрова - не по рано от ноември 2010-та. Цифровизация това лято ще има във Варна И Бъргас и на курортите. Почва се от изток на запад.
Хубавото е ,че разликата между 2-те фази ще е 5 месеца. Така ,ако тръгне Ноември 2010-та - Май 2011-та сме на 2-ра фаза до Декември 2010-та трябва да заработят и 3-те регионални мултиплекса......В задачата обаче се пита кога ще има конкурси за Градски мултиплекс /за програми предназначени за града/ а не за региона.. Има много работи който не са ясни ..За сега СЕМ ще лицензира по 5 програми задължително разспространение и 2 по собствено желание на оператора. Така на един мултиплекс не трябва да има повече от 7 програми .. От БНТ са готови при старта на цифровизацията с БНТ2. Какво ще се излъчва по нея тепърва ше се прави анкета .. а другите 2 програми на БНТ трябва да заработят до 2 години .. Едно е сигурно ,че ще се искат пари за БНТ2 от към програма ,защото като цена на мултиплекса ще е 1:1 с аналоговото разспространение.. А колкото до старта се започва от морето ,защото е по добре да махнат малките телевизии аналогови който не печелят много от реклама в случая с ВАРНА канал 64 който сега предава Телевизия Варна като честота е Национална.
За БНР - 3-тата програма ще е само музика и може да се нарича Орфей
Здравейте. Новичък съм и открих този форум в гугъл. Виждам, че тук дискутирате цифрова ефирна телевизия DVB-T. Интересно ми е дали във Велико Търново вече е започнало тестово излъчване?
Знам, че трябва да се купуват нови приемници за старите телевизори. Също така и желая да си закупя такъв приемник и за компютъра, защото там ми е по-удобно да гледам.
Откъде може да се закупят въпросните приемници за телевизор, на какъв принцип работят и колко струват (ориентировъчно)? За компютъра предполагам, че трябва да се купува ТВ тунер. В момента имам стар аналогов тунер за компа, най-вероятно не става и трябва да си купя нов? Какъв софтуер се ползва? Аз пазарувам джаджи от един сайт - dealextreme.com, няма грешка, и там намерих доста голямо количество антени и приемници за DVB-T.
Ето въпросния сайт с продуктите: http://www.dealextreme.com/advsearch.dx/search.dvb
Ето и предполагаем избор:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8440
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8339
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7656
Дали може да ми кажете кое мога да си взема, за да съм готов за официалното пускане на цифровата ефирна телевизия?
Благодаря ви предварително и се извинявам, ако съм задал глупави въпроси.
Не е започнало тестово излъчване. Апаратурата все още не е монтирана.Първоначално публикувано от nitrous
Ами пуснаха го много яко.. явно някой е дал идея, щото в момента има само БНТ1 и е с мега качество, т.е. супер мазно се гледа. Та, исках да попитам, някой знае ли каква е резолюцията в момента.. 720p ?
Kanal1 [Program 1]
Codec: MPEG-1/2 Video (mpgv)
Resolution: 704x576
Frame rate: 50
може би заради броя кадри.
ползвам VLc player на 818000000 кHz и U3100miniDVBT USB (поддържащ Mpeg4)
човечетата са някак на чертички докато се движат също както и преди, не го усещам подобрението.
Мда, аз не съм съвсем наясно, най-вероятно резолюцията не е сменена, но някви компресии/кодеци - са. Понеже качеството е очевидно.. да не кажа перфектно. Както беше бТВ преди това. Предполагам са ги махнали щото няма да им стига bandwith със сегашния сигнал.
Не е заради броя кадри. А заради битрейта около 10 MBit/s е. Затова и няма нищо друго на 64 (то не че трябва въобще да има нещо ама евала на бат` Дино). А иначе Тюркома защо не "тества"е мистика за мен... Сигурно гледат и те световното на 64.