Може пък да "реват", защото се чувстват дискриминирани по местоживеене? Все пак си плащат данъците като всички останали граждани на държавата.
7 часа
6 часа
5 часа
4 часа
3 часа
2 часа
1 час
Не гледам телевизия
Може пък да "реват", защото се чувстват дискриминирани по местоживеене? Все пак си плащат данъците като всички останали граждани на държавата.
Никой не ги дискриминира. Просто имат изкривено и неадекватно мислене за реалността.
По селата живеят 65% пенсионери, 15% безработни, като поне 25% от тях са на социални помощи. Почти нищо не плащат - жълти стотинки в сравнение с това в градовете, но претенциите им са големи. Искат всичко да им е като в големият град.
Тези хора сами са се осъдили на този начин на живот. Не може хем да си на чист въздух и природа, далеч от цивилизацията с нейните блага и да претендираш за водопровод, канализация, пречиствателна станция, мобилни телефони, цифрова ефирна телевизия....всичко това струва много пари, а никой в селото не иска да плаща съответните разходи за да ги има.
Христославе специално за теб в кръга на шегата:
другаря Сталин по български: Ест селянин ест проблем - нет селянин нет проблем!
Иначе по добре да се инвестира в сат.оборудване за тези до които не стига обхвата.
А защо трябваше да се гони такова голямо покритие, като с икономията можеше да се наеме сателитен транспондер.
Аз си мисля, че в градовете с избор на кабелни и сателитни оператори голяма нужда от цифровизацията няма.
Има ли някой от вас, който в момента има телевизия от някакъв оператор и се е отказал от него, щото едва ли не ще гледа десетина канала на кръст, безплатно.
И да има, са малцинство. Аз самия нямам желание да си тествам дори цифровия тунер, защото не виждам никакъв смисъл.
И какво се оказва, цифровизацията огря мнозинството, което няма нужда от нея, а другата група от хора, които няма как да нарека малцинство разчитащи само на ефирната телевизия, останаха без нея.
Нищо не се прави както трябва в тази държава. Каквито ни магистралите, такава ни и цифровизацията.
Важното е да се вземат едни пари и да режем лентички.
Като оставим настрана релефа, то предавателите обслужват дадена територия.
София например е... знам ли - 100 квадратни километра. И на тази площ живеят 1.5 милиона.
В Родопско, на 100кв километра я има, я няма 1000 човека.
Не схващам логиката ти, но опростена тя гласи - дай с едни исъщи финансови вложения да пуснем ефиран сигнал на 1000 човека, вместо на 1.5 милиона...
Наистина не разбирам какво не е направено като хората, без да съм запознат в детайли, не знам и дали в западна Европа има по-добро покритие с ефирен сигнал.
Да не се окаже, че планински държави като Австрия, Швейцария, Германия, Франция, Италия имат по-нисъ процент покритие?
Едно сладко цитатче, което жбез да претендирам, че е изцяло достоверно би следвало да ви накара да се замислите за какво роптаете:
Der digitale terrestrische Fernsehübertragung erste, zweite und dritte Phase abgeschlossen ist, deckt 90 Prozent des regionalen ländlichen Bevölkerung.
Забележка - това е цитат от 2011 година. Предвижданията са били в края на 2012, 98.5% от населението да има обхват. Като забележка мога да вметна, че доколкото знам, цифровизацията в Германия започва през 2002, а при нас 10 години по-късно. И на своя глава мога да ви уверя, че след 10 години и ние ще имаме 98.5% покритие, така че с чисто сърце да можем да се равняваме с Германия...
Направо идея си нямат какво щастие е, че нямат население с преобладаващ булгар, недоволен дървен философ.
Интересно е и дали държавата е дала средства на останалите 10-ина процента да си купят техника за телевизия или е решила, че не е достатъчно богата за подобен вид разхищение и неравномерно разпределение...
Anfang 2010 liegt die Digitalisierung in Finnland bei 100 %, Großbritannien 88,5 %, Spanien 83,4 %, Italien 71,7 %, Frankreich 70,1 %, Deutschland 56.3 %. Der Durchschnitt in Europa lag bei 59,7 %.
Няма такова нещо, защото селата и градовете не са съпоставими по данъци!!
Един голям град ще го покриеш с един предавател, докато за пет забутани в планински долини села, ще ти трябват пет отделни предавателя ,което става само по един начин - платена телевизия, за да може оператора да си избива разходите.
Interactive DVB-T map - Channels
DVB-T | Digital Video Broadcasting - Terrestrial
Швейцарската обществена телевизия - попитайте ги какво покритие имат!
Home
Тук има и карти с покритие в Швейцария - разгледайте ги и кажете какъв е процента!!
FROM ANALOGUE TO DIGITAL TELEVISION – THE SWISS EXPERIENCE
Австрииската обществена телевизия - попитайте ги какво покритие имат!
DVB-T : Digital Video Broadcasting - Terrestrial - ORS
В Австралия - However, by August 2010, 75% of Australian households had made the switch
Digital terrestrial television in Australia - Wikipedia, the free encyclopedia
Във Франция
By 2012, at least 95% of the French metropolitan population is expected to be covered by digital terrestrial television services.
Television in France - Wikipedia, the free encyclopedia
Италия - The coverage of these multiplexes varies between 80% to 99.9% of the population.
DigiTAG Web Letter
Television in Italy - Wikipedia, the free encyclopedia
http://www.tra.gov.eg/annualconference/content/42484cc6-05a2-47f8-8b78-d836b8b92160/File/session2/Vatalaro.pdf
Испания - Currently about 95% of the population can receive TDT
http://en.wikipedia.org/wiki/Television_in_Spain
Хърватия
http://www.oiv.hr/broadcasting/terre...tv/dtv_en.aspx
Полша
http://www.dipolnet.com/implementati...and_bib210.htm
Чехия
http://www.dvb.org/news/czech-republ...czech-rebublic
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-10-13 в 20:13.
Без да искам да оборвам никого, ще кажа само: Айде стига сме се сравнявали с другите държави, чийто стандарт на живот е на светлинни години от българския.
Само погледнете тази новина и пак ни сравнявайте с посочените държави ------> Швейцария гласува за $2800 минимален доход
В стила на горния пост ще си позволя един древен цитат, актуален с пълна сила до днес : " Да го духат бедните!"
Логиката е проста - преди време имах лоша ефирна аналогова телевизия а сега нямам никаква.
Ако ти kod не го разбираш си е твой проблем.
Замениха една ефирна телевизия с друга с по-добра като качесто, но със по-лошо покритие.
Никой не е написал в рекламите че ще имам тв само ако има покритие и това покритие ще е по-слабо от преди.
Може да видиш какво пише на сайта:
"Преминаването се осъществява с изключване на аналоговите предаватели и замяната им с цифрови.
.........
Ефирното цифрово телевизионно радиоразпръскване запазва предимствата на аналоговото излъчване като:
- достъпност;
- безплатни услуги;
- лесна употреба. "
Е да ама не всички предаватели са заменени и телевизията не е достъпна.
И стига сте писали кой къде се е осъдил да живее, hristoslav2 ти си представяш селата като в Африка , а kod си представя че без покритие са само села в Родопите и по границата, има села на 100 километра от София без покритие.
Ако хората искаха да живеят само в градовете щяха да си стоят само там, но това не е така. Доста хора са "се осъдили" да живеят в големите градове само заради работата и препитанието.
Много хора по селата си плащат(както и аз) за сателитна телевизия от години, и щеше да е супер да има безплатна услуга със по-добро качество за без пари, защото там има ограничен избор на услуги и има доста хора на които парите не им достигат.
??? Ами аз не се опитвам да сравнявам, напротив... Просто насочвам мисълта, че даже богати държави не могат и не са осигурили по-добро покритие, отколкото бедната България и при факта, че са имали много повече време за това.
Което не пречи типично по нашенски, болшинството да са недоволни и да акцентират, че видиш ли, щото сме българи било толкова лошо покритието. Пак тея балкански мискини виновни, нищо, че са свършили повече работа за по-малко време от другите
Напротив, отлично е!
Подред:
1. Проблемът определено не е мой, а на този, който няма покритие, аз проблем нямам...
2. Въпреки, че не съм видял данни каква част от територията е покривало аналоговото излъчване съм склонен да приема на доверие, че процентът непокрити се е увеличил с 2-3%. Естествено, мисля, че се пресилват нещата и на немалко места от тези, в които уж няма сигнал той би се появил с използването на скъпа антена с усилвател. Предполагам, не е задължение на държавата да я осигури, защото ако е - то към задълженията й може да се причисли и осигуряването на самия телевизор, ток за него, а защо не и по бира за мачовете за да е пълно щастието.
Напълно приемливо, предвид значително по-големите възможности смятам, че и по-голям процент можеше да се жертва. Друго решение не виждам. Без да съм специалист, най-вероятно честотния спектър е недостатъчен за да може цифровата телевизия да се развива както трябва, докато паралелно има и аналогово излъчване. Предполагам и средствата за поддържане на паралелна работа на двете излъчвания са значително повече от тези, които е разумно да се отделят за да се задоволят нуждите на 5% от 5-те процента, които нямат покритие (останалите 95% ще използват алтернатива).
3. Ефирното цифрово телевизионно радиоразпръскване е точно това, което е описано - изключително широкодостъпно - 95%, безплатно и лесно за употреба - няма противоречие.
Както споменах, значително по-добре реализирано и по-достъпно от редица по-важни неща, които държавата трябва да осигури на селото ти като медицинско обслужване, полиция, добри пътища, сметище и какво ли още не. Докато оправите другите бакии, убеден съм и цифрова телевизия ще се появи.
А когато парите не достигат, проблема е в недостига им, а не са необходими немощни опити за търсенето му на други места
javorenator
Ти пък защо ревеш? Нали имаш сателитна! :rolleyes: или просто ей така за спорта.
Време е всички да разберат, че за всичко се плаща. Просто е. След като дядото и бабата от село са бедни и нямат пари - няма да гледат телевизия. Всеки се разпростира според джоба си.
Поразрови се в европейските форуми, да вадиш дали и там реват, като вас тука...
---
Пак ще го повторя:
Заради заспали и некадърни чиновници в министерствата, България загуби 8-те си MFN честоти и за това всичко е SFN мрежи.
Multi-frequency network
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-frequency_network
Single-frequency network
http://en.wikipedia.org/wiki/Single-frequency_network
DVB–T мрежите са два типа: Многочестотни (Multiple Frequency Networks - MFN) и едночестотни (Single Frequency Networks - SFN). Многочестотните мрежи по структурата си, са аналогични с аналоговите мрежи - при тях всеки предавател работи на собствена честота.
При едночестотните мрежи, каквато е у нас всички предаватели в мрежата работят на един и същи телевизионен канал. Важно условие за функционирането на едночестотните мрежи е във всяка точка на зоната на покритие, приетият сигнал от всеки един от предавателите да е идентиченн. Това условие изисква сигналите, излъчвани от всички предаватели в мрежата да са синхронизирани по честота, по време и по предаване на бит-информация.
Ето защо мултиплексите не работят на пълна мощност, предавателите са по-нарядко за да не си пречат един на друг.
Може сам да си представиш какво ще се случи, ако попаднеш в обхвата на два съседни едночестотни предавателя..
http://thetvboy.blogspot.com/2013/10/1-wtf.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-10-13 в 00:35.
За последно и спирам да пиша по това.
Не рева :rolleyes: а отстоявам мнението си. Освен това има логика в това телевизията да по-добра от преди а не да я няма.
Ефирната телевизия винаги е била достъпна и безплатна.
Цифровата телевизия е с по-добро качество от тази на Булсатком, ако човек иска 3-ти телевизор или някаква телевизия от време на време е по-добре да не плаща за това. Добре е гадните монополисти(Булсат, Виваком и незнайните кабеларки) да знаят че има някаква алтернатива и да подобрят услугите си.
Така е, по принцип безплатен обяд няма. Само дето нещо не разбирам - защо за 95% от хората тя е безплатна, а за 5% най-бедни трябва да е платена? И то при положение, че от тия 95% население ефирна телевизия едва ли гледат повече от 30%? Говорим за БНТ, която минава за обществена телевизия. Комерсиалните са отделен случай. Нещо ми се губи икономическата логика....