Картата да не е наобратно?
Като цяло признаци, че модула(картата) не работи.Докрай ли си вкарал модула в слота и картата в модула?
Картата да не е наобратно?
Като цяло признаци, че модула(картата) не работи.Докрай ли си вкарал модула в слота и картата в модула?
Виж си през менюто на телевизора дали виждаш картата и параметрите по нея. Даже абонамента си можеш да видиш ако е сработила, ако не е... тогава търси причините.
Syjalqvam za maimunicata.
Vsicko se opravi sled kato nastroih stranata na Finlandiq. Beshe na Germaniq.
Blagodarq vi za otgovorite.
Би трябвало да работи , аз съм със същия модул и нямам грижи , колега с какъв телевизор си пробвай ръчно да ги настроиш каналите като започнеш от тази честота 111.00 и докато съм още на тази тема забелязвате ли забавяне от порядъка на 2-3 сек. когато превключвате каналите на вашия телевизор .
Преди известно време прекратих услугата си от blizoo. Проблемът беше лошото трасе в района ми, за което обаче така и не признаха официално. Качеството на сигнала на HD каналите спадаше всеки ден и се разваляха, а те са основната част от програмната им схема. Беше ми предложено да заменя кам модула с приемник, под претекст, че така ще престанат смущенията, стори ми се нелепо и приключих с тях /бях на безсрочен договор/. Като цяло останах доволен от няколко канала като Nova Premier League HD и Travel Channel HD, въпреки че сметката излизаше доста солена - колкото за две кабелни. Прекалено много от каналите се повтарят, тоест има твърде много SD версии на HD канали, особено с новите - FOX и бТВ-тата, има твърде много празни канали с реклами, трябва да върнат Discovery и Animal Planet, освен това са доста бедни откъм спорт, особено като спряха експеримента HD2, но като цяло силата им е в HD пакета и са може би най-доброто в това отношение сред големите оператори, защото за разлика от Сатълайт имат Nova PL, ESPN, HBO и Cinemax в HD пакета си. Силно препоръчвам обаче на всеки ако се обвързва с тях то да е на безсрочен договор, поне докато се увери, че няма проблеми по трасето му в неговия район и други такива изненади.
Този пост е редактиран от crowbury; 10-01-13 в 18:30.
Здравейте,от днес съм собственик на LG60PX950N и взех СА-модул с карта от Близу ,като втори ТВ,защото имам един в стаята с приемник. Този на приемника е целия пакет и там каналите са подредени като хората (БНТ е на 1ва БТВ 2ра и тн. ) ,а на новия тв БНТ е на 90 ,БТВ някъде по трасето и така... Може ли да си ги пренаредя както аз искам и ако да как става финта?
Може. Прочети си книжката за редактиране на програмите.
Близу махнаха MGM. Яд ме е, понякога имаше хубави стари филми... Какво ли още ще махнат, преди и ние да се махнем от тях? (имам договор, иначе да съм се махнал)
"Близу" спира излъчването на програмите ТВ7, Супер7 и News7 в мрежата си. Това се посочва в съобщение на сайта на кабелния оператор.
Като причина от "Близу" обясняват, че не са успели да постигнат споразумение с ТВ7 и по закон са задължени да преустановят излъчването на програмите, предаде БТА. От кабелния оператор обясняват, че от ТВ7 са поискали многократно по-висока цена за излъчването на програмите й, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти.
"Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите ни. "Близу" се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от ТВ7. За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, "Близу" е принуден да спре излъчването на каналите", се казва в съобщението.
Изпълнителният директор TВ7, Супер 7 и News7 Николай Бареков заяви, че са жертва на монополно поведение от страна на оператора, който иска да излъчва програмите на изключително ниски цени. Бареков обясни, че двете страни водят преговори от няколко месеца, тъй като в действителност от телевизията са поискали по-високи цени за излъчването на каналите.
"В програмата на ТВ7 между тази и миналата година има огромна разлика - инвестираме десетки милиони в програма схема, предлагаме невероятно качество на сигнала, нови продукти и е нормално да искаме адекватно и справедливо заплащане", каза Николай Бареков, цитиран от БТА.
По думите му от "Близу" са поискали да закупят на парче част от програмната схема на телевизията - мачовете от българското футболно първенство. Тези мачове струват страшно много пари и който иска да ги предлага в портфолиото си, трябва да си заплати, заяви Николай Бареков.
В началото на годината подобен конфликт настъпи между "Булсатком" и bTV Media Group и ТВ7. В рамките на няколко седмици спорните търговски взаимоотношения между сателитния оператор и медиите оставиха потребителите на "Булсатком" без групата канали на bTV, както и без ТВ7. В края на януари bTV Media Group и "Булсатком" подписаха споразумение и възстановиха излъчването на каналите на групата в мрежата на оператора.
”Близу” спира каналите на ТВ7
Ами виж какво става във официалния форум на близу :D и цензура има вече , мненията минават през одобрение от админ![]()
Абе, аз нито мачове гледам, нито Бареков, но сега е времето Близу да сложат на мястото на 7-ците Дискавъритата! Ех, мечтиии...
P.S. Супер 7 и Нюз 7 са заменени с хубав лилав надпис, че били принудени бля-бля да спрат излъчването. Аз с тих трепет и надежда си пресканирах каналите, но уви, уви, надеждата умря... Нови канали - друг път. ТВ 7 още върви, но периодично някъв лилав надпис опява, че и тя ще умре скоро.
The server at www.blizoo.bg is taking too long to respond.
---+---
За момента "Близу" просто ще замести трите канала на TV7 с други. Всъщност съвсем наскоро парламентът прие окончателно промени в Закона за защита на потребителите, които третират именно подобни казуси. Според новия регламент, ако даден доставчик лиши абонатите си от определени канали, то те могат да прекратят договора си с него само с едномесечно предизвестие, независимо за какъв срок е той принципно. "Договорът с "Близу" е за определен брой, а не за конкретни програми. По тази причина договорите остават в сила. За в бъдеще при преподписването им ще се определя кои точно програми са включени в пакета", е позицията на оператора по тази тема.
Този пост е редактиран от enkov; 18-03-13 в 23:03. Причина: Добавено за договорите с Близу
След като върнаха ТВ7 забелязвам , че качеството на звука и картината не е постоянно.През няколко минути звука се променя нещо все едно се дефазира за няколко секунди 10 например и после се оправя. В картината положението е през по големи интервали и за по дълго. Най лесно се вижда в логото на програмата и надписа 16х9 има момент в който е много размазан размит такъв. Може на по малък телевизор да не се забелязва това ,но на 50" се вижда спокойно.
Я, лилавите кога върнаха МGM?
За ТВ7 (не че го гледам) много ме ядосва, че пише FULLHD, а разбира се, не е. Ми да си купят сигнал без тоя надпис? Или го хващат ефирно, а?