Има ФАЙбър нет, но трябва да провериш дали стига до вас.
Blizoo.png
Има ФАЙбър нет, но трябва да провериш дали стига до вас.
Blizoo.png
А каква роля играе този модем за интернета на близу ? Който бил задължителен.
Ролята на модема е да ти осигури интернета ако сега си на ЛАН , ще усетиш силата на фибъра с 3 мегабита ъплоуд .
Доставчика му излиза по евтино по коаксиалката да доставя и нет и ТВ , поддържа една мрежа , икономия на бакър и работен персонал , а клиента какво получава - някаква пародия на интернет като АДСЛ и какъвто ползват в 90 % в чужбина
Всичкото това нещо е да е евтино на капиталиста . Ако имаш възможност премини на друг оператор .
- - - - - - - - - -
Какво ми показваш , служебния нет във офиса ? до кой клиент достига това
Този пост е редактиран от cocko; 21-11-14 в 00:09.
На кой тв.канал от кабелната тв. гледат испанската Примера дивисион абонатите на Близу?
До колко HD каналите са HD??? Може ли някой да каже?? Става дума за ТВ на вуйчо ми, казали му че нещо не работи и не му включили HDMI кабела от кутийката на Близу, отивам днес свързвам HDMI отзад на ТВ и си излизат каналите. Гледам там някакви 5-6 HD канали, обаче ТВ самсунг сякаш не ги разпознава като HD?? като натисна INFO. После гледам ,че тия същите HD канали излизат и през СКАРТ връзката?? Което доста ме учуди. Та реално HD каналите ,дали са HD??
HD са ,но през скарт няма как да ги виждаш като HD
А защо ТВ като ги пусна през HDMI не ги разпознава като HD?? Не трябва ли да показва 1080i или 720р примерно като натисна ИНФО от дистанционното на ТВ?? как е при вас? На HD каналите пише HD като натисна ИНФО на топ бокса, но това HD го пише и като натисна и при връзка по СКАРТ? Имам чувството ,че това HD там е въведено от близу, но не отговаря на реално качество на картината? А и не виждам голяма разлика между каналите през СКАРТ и HDMI.
ivando,
Тази кутийка на близу може би има настройка на изходящия сигнал, виж да не е настроено на SD сигнал.
В моя пакет са включени всичките HD-канали на Близу, 29. На всичките си излиза, че са 1080i. Само че аз съм с CAM на телевизорите.
аз ползвам тунера на близу .. трябва да изписва 1080i или 720p - както го настроиш да предава тунерчето ..
Когато ползвате декодера функциите на ДУ на ТВ нямат значение, цялата информация се получава с ДУ на декодера. Телевизорът показва каква е резолюцията, ако ползвате модул.
Моят съвет - не си пренастройвайте излишно телевизора, ако е намерил всички канали, но са кодирани. Изчакайте на БТВ след настройката, ако не се активират, проверете как е поставен модула в ТВ. Обикновено повечето марки телевизори, когато се постави модула изписват съобщение, че е поставен. Изключение са Самсунг - при тях не се показва, а при някои Тошиба се изписва, но се показва доста по-бавно.
Ако въпреки настройките и проверките не ви се активират каналите, обадете се на оператора.
Информацията във форума е много полезна, но част от коментарите са неверни. Например дали ще си настроите телевизора с поставен модул или без модул, той ще намери и подреди каналите еднакво...
Ако ви интересува нещо питайте.
Здравейте, абонати сме на кабелна ТВ Близу над 10 години, минали си през всичките им предшественици. Обмисляме варианта за развод с тях, но имам няколко питания, чиито отговори ще натежат везните за или против:
- Имате ли представа дали се засичат данните (подобие на мак адрес или друг сериен номер) на конкретен телевизор, към който е поставен САМ модула и картата?
Питам, защото разменихме 2 ТВ (нови, ЛЕД), цифровия сигнал на новия ТВ изчезна и се появи след скандал в офис на Близу и чакане от близо ден и половина, без обяснения...
- Възможно ли е преместване на САМ модул и карта на друг адрес (вила), където има окабеляване, аналогов сигнал на Близу (прекратени изрядно отношения преди години) и съвременен ЛЕД ТВ? Възможно ли е това да стане само с физическо преместване на САМ модул и карта, без молби за смяна на адрес, такси за включване и изключване и т.п. Има ли начин Близу да разбере къде се намира картата и на какъв адрес се ползва?
Малко "еретични" въпроси, но с това им отношение и политика към клиентите определено си ги заслужават.
Благодаря предварително за отговорите ви, мили съфорумци!