Време беше .
Не знам дали му беше време, но Златко преди беше написал, че това е "Бутиков Оператор". В България, бутиковите неща трудно виреят и няма как да издържат на конкуренцията. Те хората не могат да пазаруват от магазини "Всичко по 1 лев" камо ли да си позволят да "кихат" всеки месец по 40лв. за 50 канала.
Но това е българската жалка действителност!
За съжаление, най-качественият DTH оператор правен някога в България вероятно няма да продължи да съществува скоро(или поне под тази форма). Губят всички, които търсят качеството.
Проблемът не беше нито лоша услуга, нито лош мениджмънт, нито е имало "пране на пари". Просто липсваше необходимото финансиране, за да може да се предложи услугата съответстващо и да се види има ли смисъл от такава на нашия пазар.
PS. От м. Март не съм част от екипа на SatelliteBG, така че не бих могъл да дам конкретна информация за случващото се. Казвам това, за да няма лавина от последващи въпроси по темата "Какво? Кога? Как?" и т.н.
@hristoslav2
Не, ценообразуването беше реално, това е цената на качеството. Липсваха много милиони евро за добра реклама, за мрежа от демонстрационни точки за да може услугата да достигне до хората, които биха я пожелали. Липсваха и пари за по-интересни крайни устройства.
Подбора на канали беше на 90% това, което е възможно. Услугата не е за "скота" от Сусурлево, които иска Атака и ВТК. За него има BSC и Vivacom.
Всички канали, които имаха превод си бяха с него.
Неколкократно в продължение на години се опитах да ти кажа, че подборът на канали е ОТВРАТИТЕЛЕН, но без да се обиждаш, и ти, и явно други хора в Сателайт подходихте с огромна доза самочувствие към подобни критики и като коне с капаци не искахте да приемете чуждо мнение. Резултатите са налице, такъв оператор в БГ вече няма...
Причини всеки може да предполага стотици, за мен основните са висока цена и липса на задължителни програми за "скотове" от Сусурлево като HBO и спортни канали. А не липса на средства за рекламиране на услугата. С реклама или без, не мисля, че беше достатъчно атрактивна.
Все едно, без да искам да обидя някого бих споделил лично мнение, че липсата на този доставчик не е голяма загуба за пазара.
zlatko,при пазарна икономика- предлагаш това,което се търси на пазара и то на конкурентна цена-иначе оставаш с празни джобове.Не привлечеш ли масата-това се случва.Затова се предлагат по няколко пакета и така се покриват различни интереси.Не се ли съобразиш с пазара...няма успех.
@kod
Ами не, бъркаш. Никой не е подхождал като "кон с капаци", а самочувствието определено е оправдано.
Пак повтарям, като запознат с цялостната картина и дългогодишни наблюдения на пазара - не бяха осигурени парите, за да може да се опита да се осъществи ЕДИНСТВЕНО възможния път, който следвахме. Не казвам, че щеше да има успех, но това беше правилната посока.
Колкото до "отвратителния" подбор от канали - това са пълни глупости(без да се обиждаш) ИЛИ тотално преувеличение. Да, за НВО HD пакета, ESPN HD и Eurosport2 HD съм напълно съгласен, че трябва да присъстват, но беше безсмислено да плащаме цените поискани за тях, при положение че нямахме към момента осигурени пари за да вървим по плана си. Не забравяй - други спортни канали НЕ СЪЩЕСТВУВАТ(за нашия пазар)!
Да тръгнем по пътя на евтина, ниско качествена услуга е ясно за всеки мислещ, че е обречено.
Както и да е, няма смисъл да убеждавам някого, всеки има право на мнение.
Така би трябвало да си се убедил вече че си в грешка и какво е мнението на хората.
Лош подбор и висока цена. Демек ти трябват богати клиенти които им харесват тия канали.
Всеки нормален българин му е ясно че при подобна политика фирмата ще фалира.
Не е нужно да си учил просто трябва ди си живял няколко години у нас.
Според мен просто са се прали пари каквото и да си говорим.
Не си взеха поука от предшествениците си.Високи такси,никаква гъвкавост спрямо конкуренцията=фалит.Наистина в България оцеляването с тази стратегия,е пагубно.
Пари за реклама, друг път.
Аз знаех за услугат, цената ме устройва, но как да си пусна телевизия с такъв набор от канали?
Не може да създадеш продукт с идеята "важното е да е HD, пък какво точно излъчва, не е толкова важно" и да очакваш наплив от клиенти.
Подред на номерата
1. За цената съм съгласен - но не и за пакета от програми
2. Съгласен - това е ключово, но явно пропуснато в началните планове. И тук важи поговорката - На гол тумбак-чифте пищови...
3. Не съм съгласен, фирмата можеше да направи първоначално проучване за желанията на клиентите.
Тук имам предложение. Така и така темата си заминава - нека всеки съфорумник, да напише неговите предпочитания за най-добри програми
20 - чужди и 15 български
4. Тук беше мястото, Сателайт да наеме фирма да превежда допълнително още няколко програми. При условие, че едва 10% от българите поназнайват езици, така щяхте да предлагате нещо уникално за българският пазар.
Може да пуснеш и една анкета /ограничението е 25 предложения за избор/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-05-13 в 20:33.
@hristoslav2
Казах, че спорът е безсмислен, но понеже се уважаваме, ще отговоря:
1. Цената пак е казвам е съобразно качеството.
2. Нищо не е пропуснато, нещата изглеждат много прости от страни - "Пропуснато е!", "На гол тумбак..." и т.н. Представен е бизнес план, обещано е по етапното му финансиране, нищо не е пропуснато. После някой не изпълнява задълженията си...
3. Няма какво да се прави проучване - клиента иска всичко за без пари. Освен това "качество" и "КАНАЛ 3" или "СКАТ" или "ВТК" са противоположни понятия. Пакета беше страхотен за ситуацията. Ако имаше финансиране - можеше да се добави премиум съдържание като НВО HD, ESPN HD и Eurosport 2 HD. Без пари за реклама и развитие беше безсмислено да се плащат тези цени.
4. Отново - какъв е смисълът, да се дават пари за създаване на продукт, който нямаш пари да промотираш и да направиш видим за потенциалните клиенти?! И който всяка пошла кабеларка ще пиратира безнаказано?!! Освен това българите, които не знаят езици, или нямат парички да си платят за качество или въобще няма да се заинтригуват от подобни канали(справка Гица от Долно Камарци ).
Та пак повтарям - ако беше дадено обещаното финансиране, можеше да се види реално дали качествен продукт в лъскава опаковка и съответна цена може да има успех на гротескният ни ТВ пазар.
Да наистина "Беше" един добър пакет колкото и да си търкаме тук клавиатурите и да образуваме спам.
За съжаление в България, място за качествен продукт няма. Гьола ни е с много тиня и стари наслоения и докато не дойде здрава буря да го изчисти нищо качествено няма да може да се появи на бял свят тук.
И последните избори отново го показаха това, с онази приказка за "бардака и мурвите".
Още веднъж повтарям Жалко!
Златко , без да се обиждаш но монетата има две страни .
Това може да означава че нещо не е изпълнено както трябва , тоест , не сте спазили условия , като да кажем осигуряване на възвращаемост на капитала /достатъчно клиенти / е че кой е луд да налива вода във каца без дъно ?Представен е бизнес план, обещано е по етапното му финансиране, нищо не е пропуснато. После някой не изпълнява задълженията си...
Тук може да се изредят всички БГ програми но потребителите си ги искат а за това както казаха по горе можехте да пакетирате програмите както за чорбаджии , така и за Гица от Долно Камарци . Защо си мислехте че повечето от абонатите предпочитат качеството от съдържанието ?Освен това "качество" и "КАНАЛ 3" или "СКАТ" или "ВТК" са противоположни понятия.
Реклама се прави и с по малко пари , не е нужно да гърми по всички телевизии , поне аз примерно там ако е имало реклама - да не съм я видял , тъй като прехвърлям рекламите :D
Поздрави