Питането ми е възможно ли е коаксиалния кабел да предостави по-добро качество отколкото IPTV, което е по UTP?
Питането ми е възможно ли е коаксиалния кабел да предостави по-добро качество отколкото IPTV, което е по UTP?
Не бих казал ,че има разлика ! Освен качеството на самия кабел и качеството на сигнала .
Откакто съм на IPTV се родих качеството е най доброто което съм ползвал досега , особенно ако ТВ то е 55 инча и нагоре , отделно съм забравил какво е това реклама , голям набор от канали повечето от които предлагат запис до 24 часа а някой дори 36 . Имам възможност да си селектирам канали които ми харесват ине е нужно да прецъквам между 200 канала , просто си ги пореждам както си ми е кеф . Като недостатък мога да посоча нуждата от второ дистанционно и това че за всеки ТВ иска приемник а при моя оператор това означава още една такса . За новото ни жилище държах да сме с ИПТВ и се оказа че малко оператори я предлагат отделно на касата жената даже трудно ме разбра какво искам "О да имаме нещо такова ама то много скъпо и никой не го иска " скъпото се състои в депозит за приемниците и прекарването на оптика
Този пост е редактиран от emil vasilev; 30-05-17 в 11:51.
Ако правилно съм разбрал въпроса, дилемата е между кабелна телевизия и IPTV, такава.Аз имам противоположен опит, тествал съм мтел и ВИваком за по семица и бяха по зле от традицонния кабел с ка модул, това на тогавашният ми36 инчов тв.Селектирането на каналите го може всеки телевизор.Иначе според менIPTV е бъдещото, но в БГ всичко е наопъки особено с евтините китайски Iptv боксове.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
По UTP може да тече много повече информация ,отколкото по коаксиалния, обаче всичко зависи от оборудването на доставчика.
Изказваш се или не по темата, или без да знаеш, за какво говориш.
@loszetas, Относно качеството на сигнала, няма разлика, която да идва от това, дали получаваш сигнала като DVB-C (това е стандарта, по който ще ти доставят кабелна телевизия по коаксиален кабел), или по някаква мрежа от IPTV доставчик. Нататък са вече подробности, които зависят в голяма степен от доставчика, и двата варианта си имат предимства и недостатъци.
Здравейте!На кой доставчик на iptv сте?Виждам,че сте доволни!Аз съм с Mag256 и си търся качествен оператор с хубаво качество,много канали и възможност за запис и time shift! благодаря!
По принцип по един UTP кабел или Fiber to home може да се пуснат всички комуникации в пакет - телефон, ТВ, Интернет, охрана и видеонаблюдение. Но тук стои дилемата - струва ли си всички яйца да стоят в една кошница? Една повреда и всичко отива на кино!