Здравейте, търсих много относно тези проблеми но може би не е било правилно, без резултат.
Та вземах ти телевизор който реших да включа с HDMI кабел към компютъра си, и възникнаха няколко проблема:
1. След като закачих HDMI кабела монтиора ми работния стана "Монитор 2" а телевизора "Монитор 1" и немога да ги завъртя успях да си направя "Монитор 2" да ми е default но все пак остава проблема не решен, все пак трябва да мога да ги сменя. Ако изключа HDMI кабела монитора отново си става "Монитор 1". Видео картата която ползвам е Nvidia 520. Прикачам Screenshot на настройката.
2. Докато не работя на компютъра ми монитора ми преминава в стендбай режим, през това време примерно гледам телевизия. Ако реша да бутна нещо на компютъра си или компютъра ми се събуди по някаква причина, телевизора ми автоматично превключва на HDMI порта на който е закачен компютъра. И обратно ако компютъра премине в стендбай режим телевизора пак се включва на на телевизия. телевизора е Panasonic TX-L42E30E.
3. Този проблем не е много важен за решаване, но все пак факта че немога да намеря решение ме побърква. Звука ми не излиза през HDMI при гледане на филми.
Прикачам и настройките в който се вижда че не ми е свързано HDMI аудио-то от контролния панел.