Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

LCD 30-32` телевизор-дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    100
    #16

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Здравей solo2003
    кажи какво повече те интересува за LCD тата на НЕО, понеже мога да ти дам информация и тн ! ...
    Здравей miro, благодаря ти за чудесния отговор. Винаги е приятно, когато някой отговаря толкова ангажирано и с желание! Интересувам се от закупуване на 32" телевизор в срок от около 1 месец. Най-вероятно ще се свържа с теб до 1 месец щом тръгна да купувам. Нео са интересни с LCD телевизорите и плазмите, доближаващи се по цена до обикновените СРТ телевизори. Интересува ме как е положението с контраста при НЕО и доколко черното е черно, в сравнение със САМСУНГ например. Също така ме интересува доколко картината при обикновена телевизия, а не HDTV се размазва. От Самсунг рекламират нещо от сорта на DNI (Digital Natural Image Engine), което се грижи за изостряне на образа при обикновена телевизия с оглед по-ниската и резолюция, което нормално при LCD мониторите прави образа замазан. Как е положението при НЕО в това отношение? Каква е гаранцията при НЕО по отношение не изгорелите пиксели? Ако изгори един подменя ли се телевизора? Как е при другите марки?
    Засега ще се огранича с тези въпроси.

    Желая всичко най-добро.
    Поздрави
    Соло

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #17

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравей
    Контраста на НЕО то е добър, все пак трябва да ги видиш как предават, това е най важното а не какво е написано !Иначе в момента понеже сигнала ни е мнооого зле, НЕО то маже, както и Самсунг а и Панасоника, и Сонито, дори и последните изброени да са с включени филтри за подобрение на картината! Иначе според мене при една прилична кабелна(има и такива с доста добър сигнал, както и цифрови такива, няма да имаш каквито и да е проблеми според мен)
    Иначе определено на HD сигнал предават доста добре, много добри цветове, не се забелязва замазване при динамични сцени, а все пак вече има достатъчно HD филми из бг сайтовете
    Така,за черния цвят,НЕО са доста близко до него, все пак и това трябва да видиш, примерно моделите 3201 и 3701 са с малко по добър черен цвят и малко по добър ъгъл на виждане. Но пък 3208 и 3708 пък предават с мааалко по добре при тъмни сцени, за сметка на това имат малко по малък ъгъл на виждане според мен !
    Иначе гаранцията за пиксели е доста зле за всички модели, знаеш как е, 5 пиксела в определен по големина участък или 8 за целия екран ако не се лъжа, така и не са ни казали при колко пиксела се заменя екрана! Но , ако знаеш пикселите горят при първите няколко часа от експлоатацията на панела(това е според филипс и лг ) така че не е проблем да се замени екрана до 3 дена ако се появи пиксел, но 3 дена само, иначе може да се измисли и друг вариант, за това най добре е телевизора да е работил примерно седмица, до тогава се е проявил пиксел или не(от опит, малко след пускането съм виждал блокирал пиксел на 40 инчово лцд! )Така че и това може да се измисли
    Така че заповядай когато си готов, носи си дискове ако искаш, тестови и тн, няма проблеми за мене, ще ти сложа двата модела един до друг, и ти оставям дистанционните, да си тестваш на воля, все пак поне с това мога да помогна.
    Приятен ден


  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    100
    #18

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Благодаря още веднъж!
    Поздрави
    Соло

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #19

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Здравей solo2003 не е проблем за мен, ако дойдеш да ти пусна някой модел на HD сигнал, или на двд с твой тестови дискове ако желаеш!
    Мм, аз също ще се възползвам от предложението ти в близките 3 месеца ако е възможно. Просто цените на НЕО... примамват силно и до края на годината ще се сдобия и аз с LCD както вървят нещата.
    Неприятно впечатление ми направи само гаранцията - 1година..
    Хайде още малко разбирачи да се изкажат? Това трябва да е много актуален продукт в момента.

    Хмм, сега се загледах - само 3201 е с 12, а другите с 24 месеца???
    Жалко, това определено накланя везните към 3208, който лично на мен ми е с по-грозен дизайн...
    И още един въпрос - след като си достатъчно добре запознат с НЕО като марка - някакво мнение относно качеството на гаранционната поддръжка? Достатъчно добра ли е за да взимам предвид по-голямата гаранция на 3208 или в действителност.. и с гаранция и без нея - все едно ?

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #20

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравейте
    Крис, от моделите на НЕО които разглеждаме всички са с 24 месеца гаранция, просто това е правописна грешка на сайта ! Така че не се притеснявай, и да няма проблем, ще ти помогна в избора доколкото мога.
    За съжаление не съм запознат с гаранцията точно на LCD тата на НЕО но не е проблем да проверя, все пак както знаеш в България винаги има проблем с гаранцията, не че не я изпълняват, а че понякога се чака дооста време!
    Иначе мисля че единия от моделите, по точно 3201 и 3701 са с матрици на LG,(смешно но като се погледне с бинокъл матрицата единствено на НЕО и на ЛГ съвпадат, за това мисля така, а и ми го каза друг колега) а за 3208 и 3708 не знам !
    Това е от мене за сега !
    Ще помагам с каквото мога


  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #21

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    КрИс, solo2003 разликата от 1000 лева и нагоре има за какво да е!!! Така че внимавайте. Да не стане после . Не продавам НЕО нито LCD, нито PLASMA, но не бих си и купил. От това което видях от моделите на кинескопно ниво, благодаря. Вярно, че разликата е огромна, но ...... Хората са казали: "трипъти мери, един път режи". Имам на работа LCD и Plasma на CROWN, GRUNDIG и ELITE. Оставам настрана марковите. Единственото което става е LCD-та на CROWN. Всичко друго е меко казано ЛАЙНА. GRUNDIG ги правят в BEKO заводите - големи боклуци. От ден на ден все повече се убеждавам, че все още в Турция могат да се правят боклуци, но и качествени работи (Вестел завода)! ELITE най-китайската БГ марка, без повече коментар. Все още не ми е ясно къде се правят на CROWN LCD ТВ-та. За Plasma си мисля че пак са ВЕКО, но не съм сигурен. На телевизорите няма лепанка, която да оказва страна производител(много Х-икс). ВЗЕМЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ НОВИЯТ ЗАКОН за ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ, който е в сила от 10.06.2006 г. Тогава ще знаете доста повече за гаранционните срокове. НЯМА ги вече тея прословути 3 дена. сега работата е до 6 месеца от закопуването на уреда. Прочетете го обезателно!!!
    miro_vampiro, я ми кажи къде са правени тея ТВ-и, че и Plasma-та. За нея си мисля, че също е ВЕКО-ска, но нямам инфо.
    И пак повтарям, ако сравнявате, сравнявайте различни марки и модели един до друг с един сигнал, само така няма да останете излъгани. Както съм писал по-горе, защо мислите е подреждането на Тв-те по марка, всеки в неговият си ъгъл.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #22

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравей Ludia
    Честно да ти кажа, НЕО LCD тата работят учудващо добре, даже за смях ли е или не, но 3208 модела го сравнявах със сони бравия 32 ка, за 2800 лв, и на HD сигнал просто сонито се представи ужасяващо зле(а уж е 8 милисекунди) докато неото се представи учудващо добре !
    Иначе за съжаление не знам каде са пройзведени LCD тата на НЕО, пише че са в Корея, но не знам дали е така
    А за сравняването не е проблем да се уреди, все пак ако мога да помогна. ще го направя, слагаме който искаш модел до някое НЕО и сравняваме на качествен сигнал ! (даже преди време, имахме HD генератор, и на него бяхме пуснали 2 37 инчови модела, единия НЕО, другия Тошиба, и НЕО то предаваше като тошибата, тоест доста добре, бяха един до друг, така че можеше да се направи сравнение, пък и цената на неото беше с 1200 лв по надолу )
    Все пак да не забравяме че панела на НЕО, ЕЛИТ, КРАУН и тн LCD та е или на самсунг, или LG, или друга фирма, а и след като видиш че работят прилично, мисля че си заслужава покупката им, но това решение си зависи изцяло от вас, аз само мога да ви осигуря тестване и тн на дадени модели и съвети !
    За плазмата, според колега панела е на LG, но само това знам, опитах се да намеря пройзводителя из нета, но се оказа че дооста фирми правят плазми, така че е трудно за сега !
    Иначе виждам че и ти се занимаваш с техника, явно продаваш такава !
    Имаш любезната ми покана когато пожелаеш да дойдеш да видиш как работи примерно някое LCD на НЕО или прочие, и да обмениме информация и тн !
    Приятен ден на всички

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #23

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Здравейте
    Крис, от моделите на НЕО които разглеждаме всички са с 24 месеца гаранция, просто това е правописна грешка на сайта !
    Мм, сигурен съм, че преди седмица гледах 3201 в Техномаркет наживо и там също пишеше 12месеца?

    Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    КрИс, solo2003 разликата от 1000 лева и нагоре има за какво да е!!! Така че внимавайте.
    На практика наистина има - 500лв за марка, 300лв заради R&D, които са мислили дизайн, а не са го крали, 100лв заради по-малкото търсене, водещо до по-нисък оборот и нужда от по-висока печалба и 100-ина лв защото е по-качествен
    С две думи разликата в цените не ме притеснява, попадал съм на много стоки, които въпреки ниската си цена във функционално отношение не са по-лоши от марковите им аналози. Като почнеш най-вече през компютърни компоненти, минеш през дрехи и стигнеш до бяла и черна техника. Затова ми трябват наблюдения от 1-ва ръка. Аз лично с колега наблюдавахме около час LCD-то на НЕО и Самсунг, Сони, Тошиба, Пайниър, ЛГ, Деу аналози едновременно. По това, което видяхме изборът ни се спря на НЕО не само заради по-ниската цена. Затова тътрся и други мнения.

  11. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #24

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Спокойно Крис, ще ти дам 24 месеца гаранция за модела, няма да се притесняваш! Доста често има проблеми с етикетите за това си видял 12 месеца, а те са си 24, така че няма място за притеснение !
    А както казах, тръгнеш ли да купуваш ще ти помогна доколкото мога, просто си носи дискове и идваш да тестваме !
    ПП, нищо не печеля продавайки НЕО или друга марка, правя го просто защото мога да помогна и ми е интересно

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #25

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    По новият ЗЗП по-малко от 24 месеца гаранция не може да има. Дори вносителя да дава 1 година, то магазина си поема следващата година от където е закупена съответната стока!!!
    miro_vampiro, хубаво е че можеш да го направиш, защото в други магазини като има кажеш за сравнение, все едно си им бръкнал незнам къде. Доста хора са се оплаклвали от точно това, освен това и от незнанието или необръщането на достатъчно внимание от сътрудниците във всички големи магазини. Дори и при мвн ;-). Но по принцип при мен е от много народ не мога да обърна внимание на всеки. Пък и не всеки иска да се задълбава в работата си толкова много. Аз обикалям чета ревюта, образовам се, докато колегите все питат от къде ги зная тея работи. Ами така ще е. Има и друг проблем наемат се на работа технически неграмотни хора. Имах такъв един образ при мен, продаваше 29" Панасоник с вграден в него сървър и така.

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #26

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравей LUDIA
    за съжаление и аз не мога да обърна внимание на всеки, за сравнението, и там понякога просто няма как! Но след като мога да помогна, защо да не го направя, идват двамата пичове , ще ми помогнат да навържем всичко на един хубав сигнал, и ще сравняваме ! От там, те си преценяват дали им харесва или не
    Даже може да се погледне и този модел на daewoo, защото ми се стори добър, ще го поръчам да дойде и при нас, защото го нямаме в наличност в момента ! И ще сравняваме !
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022518
    За технически неграмотните хора, и при нас се наемат такива, но какво да се прави, за заплащането, трябва да се радват че съответните консултанти могат да говорят, камо ли за друго
    Приятен ден на всички, ще погледна пак темата след седмица

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #27

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравейте пак
    значи вчера тествах новия модел на НЕО, 3205 : http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021716
    И мога да кажа че останах доволен от него, много добри цветове, не забелязах замазване при бързи сцени дори и на филма с Джеки Чан (е още ще се тества за бързина де ) има 2 HDMI входа, всички други необходими конектори, също мисля че има добър черен цвят(доколкото го имат LCD тата) и засега не намерих проблеми с него, е цената е малко по висока от на другите 32 модели на НЕО!
    Иначе му дават 8 милисекунди което е добре !
    Така че мисля че засега този модел е много добър, плътно след него според мене са 3201 и 3208
    А ето това трябва да го дръпна при нас да го видя как е : http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021715

  16. Novice
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2
    #28

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравейте,
    от известно време и аз се интересувам от лцдтата на Нео, триумя се между следните модели 3201, 3205 и 3208 LCD2. Да отбележа, че има голяма разлика според мене между 3208 (цена 1400 лв) и 3208 LCD2 (1600 лв), като гледах матрицата на 3208 останах много разочерован - много малък ъгъл на гледане и много лош контраст. Другите 3 модела ги гледах на един и същ HD сигнал и картината беше доста сходна. Там ми казаха, че почти нямало разлика в моделите, но според мен разликата е очебийна и явно матриците са на различни производители, на кои обаче не е ясно. Исках да ми дадат спецификации за моделите но ми казаха, че разполагат само с това, което е написано на етикетите. За опресняването само 3205 имаше характеристика 8 мс за другите не е ясно. Казаха ми, че 3205 е най-новия модел а и цената му е най-висока 1700 лв. след като ги зяпах извесно време мисля че картината му е малко по-добра от на другите два. Явно това ще е ТВто, ще изчакам още малко и ще скоча
    аи успех и не се лъжето по марки ами сравняваите!

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    350
    #29

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    Здравей
    прав си, 3205 предава най добре, след него е 3201 и на последно място 3208!
    Иначе, да 3205 е по документи 8 милисекунди, и не замазва при пускане на бързи сцени, докато другите два модела леко замазват, но не е трагично ! Мога да ти ги пусна да ги сравняваш, няма проблеми с това! Иначе разлика между моделите има, и то голяма.
    НО както си се убедил сам, работят доста добре, особено 3205, следван от 3201

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #30

    Re: LCD 30-32` телевизор-дискусия

    billeff, ако ще даваш 1700 лева за НЕО, поне иди и виж в МЕТРО или в Интерсервиз Узунови 32" ШАРП. Както писах преди 2 дена от другата седмица ще е на 1800 лева крайна цена. Относно това, че имали само тея табелки с характеристиките, са пълна тъпня, просто ги мързи да донесът книжката от склада, къде по-лесно е да гледа там нещо си или да се заглежда по клиентките . Освен това тея 8 мс. както се сещаме не са реални. Поне аз не знам ТВ с реални 8 мс. Нито пък съм чел някъде новина за това, те и СОНИ писах на техните БРАВИА, че са 8, ама са 15-16 мс. Аз за тест на това дали маже едно LCD ползвам промо ДВД-то на ФИЛИПС.
    miro_vampiro, както всички знаем има бързи сцени и бързи сцени. Ако при теб имаш това промо ДВД на Филипс, което го дават за Плазмите им го пусни на НЕО-тата. Освен това има значение и самият ДВД плеър. Значи когато видях онава ЯКО омазване на СОНИ Бравиа, ДВД плеъра беше 3040 на Филипс, но после пуснахме от Сони NS-36 сигнал към бравиите и вече доста по малко маже, но се вижда ако знаеш какво да търсиш. Т.е. пак има имекярщина от страна на СОНИ или просто са се осрали при проектирането(или както винаги СОНИ РАБОТИ НАЙ-ДОБРЕ СЪС СОНИ ). Пък ако го нямаш пиши ми един PM и ще ти го драсна на едно ДВД и ще ти го пратя. Да видиш за какво става въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия
    От CrossBlade във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 246
    Последно: 08-11-11, 15:21
  2. Снимки дискусия....
    От Drilling във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 12-05-09, 04:18
  3. Отговори: 49
    Последно: 28-03-06, 12:00
  4. Отговори: 9
    Последно: 17-12-05, 19:30
  5. Дискусия за дънце
    От kesten във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 07-10-04, 11:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе