Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
до г-н LUDIA, ако може малко странично инфо за 32' телевизори шарп: имат ли еквалайзер за звука, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали, наличие на съраунд, възможност за автоматично включване на телевизора в зададено време, родителски контрол на каналите.
Цитат:
Първоначално публикувано от yoyo1
Май ще си гледам стария тв. още една година.
По-скоро 2, че даже и 3 години.
Какъв размер на LCD дисплей е подходящ за гледане от разстояние 3 метра?При 4:3 беше 5 пъти диагонала,но как е при 16:9 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от vasy
до г-н LUDIA, ако може малко странично инфо за 32' телевизори шарп: имат ли еквалайзер за звука, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали, наличие на съраунд, възможност за автоматично включване на телевизора в зададено време, родителски контрол на каналите.
Айде аз да отговоря, че му обещах на LUDIA. Описвам Sharp LC-32RD2E:
Има еквалайзер за звука - bass и treble, наличие на съраунд, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали (това обаче работи малко странно), родителски контрол на каналите, стоп кадър, Телетекст и екстрите към него, автоматично регулиране на яркостта спрямо околната светлина.
За възможността за автоматично включване на телевизора в зададено време не съм сигурен, трябва да проверя.
Иначе TV-то е супер както си го е описал LUDIA. Много благодаря за консултацията и направения избор.
1360x768, 60Hz - PC резолюция, boot-ваш си направо на TV, аудио със стерео жак, видео с D-Sub, гледаш си го като на монитор.
Поддържа 1280х768 и 1024х768.
С HDMI още не съм пробвал. HD видео не съм пускал.
Иначе куп компонентни входове, s-video и изход за слушалки.
Иначе ловя цифрова ефирна TV - K1, bTV, Nova, 7Days, BBT и радио Хоризонт.
От дистанционното сменям цифрова кабелна и аналогова кабелна.
Цифровата кабелна е от съответния оператор с външно DVB у-во.
Качеството на цифрова ефирна и цифрова кабелна е едно и също.
Тия 100Hz не мога да ги усетя още, но както и да е.
5-6 режима на формат на екрана - 4:3, 16:9 и т.н
5-6 режима на образ на екрана - standard, eco, soft, user, dynamic...
Освен това - color, contrast, brightness, sharpness, tint
Настройки за стабилизиране на картината, за шумове DNR и др.
Уникален дизайн, колоните са дискретно разположени под панела и така се спестяват 5 см височина.
Масивна стойка въртяща се на 5-10 градуса.
Друго сега не се сещам... питайте :)
Към bicubic - 32" в режим 4:3 отговаря на 26". Мерил съм го и 4:3 съдържание го гледам така.
Грубото правило е 3 х диагонала, но много зависи и какъв тип сигнал гледаш. Например, ако са HD филми, може и от по-малко разстояние.
В съотношение цена/качество/възможности изборът при 32" ТВ се свежда до два:
1. PANASONIC TX-32LX700P - 2299 лв.
2. SONY KDL-32D3000K - 2309 лв.
Сонито има доста по-добър дизайн. На Панасоника са му сложили гадно отражателно покритие/като при шарп/ на корпуса, но пък поддържа картина в картината през AV.
При аналогова телевизия и двата дават незадоволителна картина/на мен не ми хареса/, но при цифров сигнал е кристална картината и при двата. Всичко друго е на кантар и при двата. И двата нямат конкуренция от останалите телевизори, налични в момента и който и да избере човек - няма да съжалява за дадените пари.
Ако не държите на картина в картината - вариант е и PANASONIC TX-32LX70P, който е с доста по-добър дизайн и с 300 лв. под PANASONIC TX-32LX700P.
мн благодаря на TescoM за изчерпателното инфо, това са дребни детайли, но няма откъде да ги видиш, на етикетите не се изписват. ще съм благодарен ако някой напише и за другите модели ( 32sа1е, 32rа1e) например
TescoM,
как се държи с движещи се текстове и изобщо как е визуализацията на субтитрите от DVD и съответно от DivX?
Също как е запаса на контраста (по средата или преди края на настройката се държи по-добре) този динамичния 10 000:1 усеща ли се?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
По-скоро 2, че даже и 3 години.
Нали 2008г. ? Защо пък сега 2-3г. ?
yoyo1 - това което съм писал е точната и официална информация около SED технологията, която ще разбие всичко около статуткото на LCD.
Изчакай и ще видиш!!!
с какво ги ловиш тези програми? може ли телевизор без този вътрешен цифров тунер да ги хване
Цитат:
Първоначално публикувано от vader11
с какво ги ловиш тези програми? може ли телевизор без този вътрешен цифров тунер да ги хване
Всички нови телевизори задължително трябва да имат DVB-T тунер за ефирна цифрова телевизия.Не се бъркай с С тунера за кабелна цифрова,който го има Д3000.
Цитат:
Първоначално публикувано от zizu
В съотношение цена/качество/възможности изборът при 32" ТВ се свежда до два:
1. PANASONIC TX-32LX700P - 2299 лв.
2. SONY KDL-32D3000K - 2309 лв.
Сонито има доста по-добър дизайн. На Панасоника са му сложили гадно отражателно покритие/като при шарп/ на корпуса, но пък поддържа картина в картината през AV.
При аналогова телевизия и двата дават незадоволителна картина/на мен не ми хареса/, но при цифров сигнал е кристална картината и при двата. Всичко друго е на кантар и при двата. И двата нямат конкуренция от останалите телевизори, налични в момента и който и да избере човек - няма да съжалява за дадените пари.
Ако не държите на картина в картината - вариант е и PANASONIC TX-32LX70P, който е с доста по-добър дизайн и с 300 лв. под PANASONIC TX-32LX700P.
zizu - в голяма грешка си. За 2400 взимаш sharp-a и заспиваш. Аналоговата TV e екстра.
soon - За DVD не съм пробвал още, за DivX с BSplayer с и е като на кино. Обаче ако TV-то го ползвам в DualView режим като втори тогава гледам DivX филми с Media Player Classic и DivXG400. Това едно време работеше, работи и сега. Ако има нова врътка, моля споделете. За движещи се текстове - ако са много бързи няма как да ги прочетеш. Ако ги спра със "стоп кадър" се четат все едно са статични без ни най-малко размазване. Все пак това e 4ms матрица.
vader11 - TV-то е с вграден DVB-T тунер за ефирна цифрова. По-евтините модели го нямат. Това Sony дето е с DVB-C за кабелна не знам дали ще свърши работа. Цифровата кабелната TV сигурно пак ще ти я прекарат през SСART-а.
vasy - За 32rа1e - Различен дизайн, не е 100Hz, няма DVB-T, по-мощни колони, харчи повече, по-малък контраст...
P.S. Част от инфото е получено от LUDIA и синтезирано така, че на мен да ми е ясно. LUDIA го признавам в тази област.
не са ли на всички телевизори тунерите dvb-c или има и други алтернативи. ти какъв телевизор имаш tescoM
Много ви мързи да четете... написал съм LC-32RD2E - в нета спецификации. DVB-С само някои модели засега, май само Sony, ама за какво ви е?
Алтернатива? От кабелния оператор външен и то безплатно.