Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
да споделя малко впечатления от моите покупки
телевизор шарп 37SA1E и домашно кино панасоник 850е с четири високи колонки.
тапървото ми впечатление от шарпа беше мале колко е голямо това чудо аз го гледам от окло 2.5м и аз все си мислех че няма да ми е голям но малко се стесирах но предполагам ще свикна, след като го включих му пуснах на компа някой нещица но картината беше малко разочароваща при движението на камерата <когато се движи фона на картината> се получаваше едно накъсване и трептене което доста ме шокира и малко се изнервих защото го правеше и на високо резолюционните филмчета, теглих му една и отидох на работа, на другия ден си взех хоум видеото и пробвах с него като си бях взел хдми кабел и го пуснах през него картината също небеше това което си представях но беше значително по добра от скарта с който пробвах в началото. пойграх си малко с настрйките и вързах пак лаптопа < засъжаление няма дви> и пуснах демото на 3дмарк 2001 и гледам там нали си е пълно с движещи сцени няма никакво трептене всичко се вижда идеално картината не е накъсана абе "картинка", пуснах после и демото на 3дмарк 03 също отлична картина бре викам кво стана пуснах и високо резолюционно филмче имам на самсунг за природата и там заспа и супер се изкефих чесно казано и досега незнам със сигурност коя е настройката която съм разбутал че стана всичко добре но предполагам е комплексно махнах DNR и намалих шарпнеса да е на половина че аз го слагам все до край но сега като си играх с него не ми оказа съществено негативно влияние върху трептенето
та в общи линий сега картината е много добра и съм доволен , яд ме е само че през пц входа немога да го пусна на повече от 1024х768 какво ли не пробвах пауър стрип и тн нешще пущината и това е но чесно казано като го пуснах на вистата се вижда просто прекрасно и тъй като е на резолюция 1024 на телевизора остават две линии отстрани но като му дам фул от менюто <за съжаление няма други разпъвания в пц режим шарпчетоп> се изпълва докраи екрана и образите не са изкривени явно вистата го вижда че е 16:9 и му пуска такъв сигнал и като го разпъна си пасва идеално и като пусна настроиката на екрана на виндовс медиа център там има едно филмче с билярдни топки и чудесий и се виждат в идеални пропорций в интерес на истина във менюто на вистата има доста настройки за монитора но и стях не успях да го пусна на по голяма резолюция.
що се отнася до домашното кино още от самото начало грабва просто звука е прекрасен мога да му вкарам звук през оптичния вход но аз ползвам този които е за мп3 плеъри и др и като му пуснесх долби пролоджика и става съраунда и от компа и от булсата. аз го пуснах през хдми входа на телевизора и след като поразбутах това онова картинката стана чудничка. в панасоника има супер много настройки на изходящия сигнал аз го пуснах на 1080i защото телевизорА НЕ ПОДЪРЖА 1080P А И ТАКА МИ СЕ ВИЖДА май най добре а и изпълва целия екран хехехе.
звука е чудесен радиото хваща всичко а функцията да пуска филмчета през усб порта е страхотна няма нужда да слагам компа да гледам някой филм просто го качвам на усб-флаша и от него направо си чете картинката е чудна можеш да си я зумираш колкото си искаш да си нагласяш субтитри абе разкош. пробвах да пусна високо резолюционните филмчета на майкрософт тия там в .wmv обаче нестана интересното е че пуснах едно филмче дивекс което е обаче с по голяма резолюция от 800х600 и ми каза че неможе да го пусне защото резолюцията надхвърля тази на двд-тата което беше разочароващо но предполагам е така при всички двд плеъри.
ами засега толкова да не ви отегчавам като ги поизуча още малко ще пиша пак ако някой има някакви въпроси или идей за тестване на нещо да пише ще съдействам. а ако някой ми помогне да го излъжем тоя шарп на повисока резолюция през пц входа <нече има някакво голямо значение ама за спорта трябва да се вършат тия работи > че черпя.
но вистата да кажа няколко думи и за нея найстина добре са я направили по отношение на монитор настрйки
аре
Днеска ходих до Метро (Божурище) и до ТМ с надеждата да видя някъде xd1 или rd2 но уви останах само с надеждата. В Метро не мисля, че бяха чували според за тези модели :yikes :yikes Нищо не знаеха по въпроса кога ще има разбира се. За ТМ беше същото. Някой да знае дали в някой ТМ има някой то тези модели или в другото Метро? Не ми се пазарува от ИСУ но ако така продължава май ще се наложи.
lio76 , човече, напомни ми за Маркес (Есента на патриарха), но още трябва да поработиш върху изказа, иначе дългото изречение го владееш. А за шарпа - само кабел DVI-HDMI ще ти даде по-голяма резолюция.
Цитат:
Първоначално публикувано от varieca
lio76 , човече, напомни ми за Маркес (Есента на патриарха), но още трябва да поработиш върху изказа, иначе дългото изречение го владееш. А за шарпа - само кабел DVI-HDMI ще ти даде по-голяма резолюция.
--освен кабел ще му требе и софт "PowerStrip""
само дето нчмам dvi на лаптопа
колега lio76, и аз си купих такъв телевизор и съм много доволен, какво кино си взел, че през компа от дви на hdmi ати-то не може хубаво да го разпъне, даже съм много доволен и от компонентния вход призрачен ездач с hd резолюция го праска с и..си качеството. според мен за тези пари перфектни машинки сме си взели. само едно ме притеснява от време на време нещо вътре щрака и скърца не е от матрицата ами вътре в корпуса, не знам за какво иде реч дано не е нещо анормално.
Цитат:
само едно ме притеснява от време на време нещо вътре щрака и скърца не е от матрицата ами вътре в корпуса, не знам за какво иде реч дано не е нещо анормално.
-не се коси , от лампите е , нЕма страшно!
Излизат телевизори с 300GB твърд диск
12/07/2007 | TechNews.bg
--------------------------------------------------------------------------------
Toshiba атакува пазара с два нови HD модела
Нови LCD телевизори с 300GB твърд диск пуска на пазара японската компания Toshiba. Серията Regza H3300 включва два модела, съответно с 46- и 52-инчов екран.
И в двата модела има гнездо за твърд диск с интерфейс SATA, като в комплекта на телевизорите се предлага и 300GB HDD. На него потребителите могат да записват некодиран сигнал от аналоговия и цифровия тунер на телевизора.
Серията Regza H3300 поддържа пълна HD резолюция и честота 120 Hz. Достъпни са два порта HDMI, по един DVI и D4, както и аналогов VGA. Вградената звукова мощност е 10 вата.
Новите телевизори на Toshiba ще излязат първо на японския пазар на цени $4,3 хиляди и $5 хиляди, съответно за 46-инчовия и 53-инчовия модел, според engadget.com. Засега не е известно кога моделите ще се появят и на останалите
http://technews.bg/info.php?id=4463
Цитат:
Първоначално публикувано от vader11
колега lio76,  и аз си купих такъв телевизор и съм много доволен, какво кино си взел, че през компа от дви на hdmi ати-то не може хубаво да го разпъне, даже съм много доволен и от компонентния вход призрачен ездач с hd резолюция го праска с и..си качеството. според мен за тези пари перфектни машинки сме си взели. само едно ме притеснява от време на време нещо вътре щрака и скърца не е от матрицата ами вътре в корпуса, не знам за какво иде реч дано не е нещо анормално.
пансоник 850е както казах много яка машинка
иначе не съм забелязал на моя нещо да щрака или да пука данеби да не си го закрепил стабилно и като вървиш да се мърда и да трака стойката, незнам провери.
не те разбрах само за компонентния вход -ти от компютъра ли му подаваш през компонентния и как го правиш ако е така
Lio 76 q Аз също съм се насочил към 850 -черния вариант на цвета понеже Шарпа мие XD1 и ще си ходят страшно. Исках в техномаркета да ми го покажат по обстойно ,обаче беще 18.30 в събота и познай какво се случи. А в сайта им има много малко информация за модела.Интересуват ме пълните данни ако имаш линкс дай да разгледам ,че се двуомя много. Блазни ме мисълта да взема и някакво кино без кабел за задните колони , но засега има само едно Сони или поне аз не съм попадал на друго. Нещо не схванах как с флаша си гледаш филми. Колко ти е флаша. Ако не те затруднява опиши по важното за модела.
http://pureoverclock.pgpartner.co.uk...terid=38766003
http://audiovisual.kelkoo.co.uk/b/a/...67/126701.html
http://www.panasonic.co.uk/home-cine...eb-k/index.htm
ЗА БЕЖИЧЕН модел да ти кажа май нямат нито в техномаркета нито в технопилиса. преди два дни един приятел ходи да търси и кавото си бе харесал все го нямаха нито филипс нито панасоник ако искаш потърси.
ами флаша ми 1гб и се събира едно дивексче на него и така си го пускам от там много е удобно напрааво фантазия, качваш филмчето на усб-то и го хакваш в панасоника от там си избираш да ти чете от усб-то и то ти показва фаиловете и ги пускаш
да, през компютъра го пускам, видеото е ати 9550 и го вади 12.. на 7... точно не мога да се сетя за резолюцията, а нали телевизора е на 1360 на седемстотин и няколко си точки, е не става картата ми поддържа само горната резолюция, по-голямата я праска по средата на панела. много тъпо ама какво да правя. купих си кабел dvi-hdmi и така.
Аз в техномаркета го видях тоя панасоник и ме изкефи на външен вид , ама не знам как е иначе. Телевизора е фул хд и искам да пускам НD филмчета, пък те са големички. Блурей са още скъпи пък и за тях май трябва усилвател и тонколони. Остава варианта комп с видеокарта , но каква дае за да нямам проблеми с резолюцията.
ЛУДИЯ как се влиза в сервизното меню на щарпа или няма какво да се базика там?
Цитат:
Първоначално публикувано от PVV
Аз в техномаркета го видях тоя панасоник и ме изкефи на външен вид , ама не знам как е иначе. Телевизора е фул хд  и искам да пускам НD филмчета, пък те са големички. Блурей са още скъпи пък и за тях май трябва усилвател и тонколони. Остава варианта комп с видеокарта , но каква дае за да нямам проблеми с резолюцията.
имай предвид че неможеш да пускаш HD филми защото не се подържа този формат както писах и по горе дори и дивекс с висока резолюция неможеш да пуснеш. ако искаш да гледаш HD ти трябва комп с дви карта и си готов
картата на компа просто трябва да е с DVI друго не ти трябва а и кабел кам хдми