кои марки имат най-добро интелигентно разпъване на картината при гледане на телевизия 4:3
кои марки имат най-добро интелигентно разпъване на картината при гледане на телевизия 4:3
По-добре заложи на по-голям диагонал и си гледай 4:3 реално, защото колкото и да е интелигентно разпъването се променя геометрията.Личи си особено като от разпъната картина минеш на 4:3 и се разбира колко са били слескани главите на хората при разпъната картина. 37'' в режим 4:3 отговаря на 29'' така, че си прецени сам размера.
Имам JVC и разпъването му е просто перфектно. Хората не са сплескани. Личи само при хоризонтално движение на камерата, но се свиква.
Така ще е, докато не се усетят да излъчват 16:9. Поне филмимте да ги пускат така, както TV7.
Не мога да си представя да си взема телевизор за няколко хиляди и да гледам насила изкривени образи....(разпънати меко казано). Най-интелигентното решение е изрязване отгоре и отдолу ако няма субтитри, а ако има - с черни ленти отстрани (4:3 формат). ....докато започнат да излъчват във формат 16:9.
Ок, но аз не мога да си представя да си взема телевизор за няколко хиляди и да му гледам половината в черни ленти от двете страни.
Така че, най-интелигентното решение си е панорамата... Повечето ми познати, в това число и аз са вече с LCD, не съм виждал някой да ползва друг режим и да си оставя черни ленти отстрани. Гледа си се посплескано и се свиква...
Аааа..- не, не искам да свиквам да гледам сплескано! Освен това аз телевозора го вземем не за да го гледам НЕГО, а да гледам предаванията (разбирай образа)! ....защото това е основното му предназначение....
Би ли си взел HiFi ресийвър за 2000лв който криви ужасно? Или и с него ще свикнеш?
Ако няма алтернатива... ще свикна. Аз лично не знам 4:3 алтернатива на 37" и нагоре, която отгоре на всичко заема малко място и тежи под половин тон...
Ако имаше 32, 37" LCD 4:3 щях да се ориентирам към него. След като няма... няма.
Така е, затова и компромиса който бих направил е не да гледам изкривени образи, а да изрежа част от картината или да се "смали" изкуствено диагонала (режим 4:3) - за конкретно предаване.
Телевизора - не, поради горните причини, монитора - да.
Тогава щеше да правиш още по-голям компромис с гледането на широкоекранни филми от двд, например. Или ще гледаш половината от картината, изрязвайки вляво и дясно, или да гледаш на половината от височината на екрана.Първоначално публикувано от КрИс
И аз преди да си взема 16:9 бях върл противник на деформацията, но с болка признава, че свикнах. Пак ме дразни малко, но при мен нямам голям избор. С плазма съм и варианта да гледам в 4:3 е малко рисков.
Искам да попитам при гледане на филм от PC на ЛСД предава ли нормално телевизора или пак като на нормален телевизор 4:3 се появяват черни ленти от долу и горе
Зависи от филма. Повечето филми са "по-широкоекранни" от 16:9 и пак има черни линии, макар и по-малки от на 4:3 телевизор.
Налага се пак малко зуум/пан&скан за да изчезнат.
Ами, смени телевизора и пак ще си говорим дали ще се примириш с деформациите или ще си пускаш 4:3Първоначално публикувано от Pat
Залагам каса бира на първата възможност след 3 месеца с новия ти телевизор.