Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

Честен тест, шокиращ резултат, явен победител

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Честен тест, шокиращ резултат, явен победител

3-4 часа седмично са нищо. Евентуален проблем може да се появи ако играеш по 3-4 часа наведнъж и така с времето ако играеш една и съща игра да остарее неравномерно панела.
    Много хора ползват тази плазма с компютър въпреки написаното. Важно е да не се включват/изключват кабелите при работещи уреди.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

плазмичката си бичи с РС без грижи ,играя и игри няма страшно .. прогарянето доста се преекспонира ,при мене по цял ден бичи на БТВ или друг канал с лого,гледам филми с черни ленти с часове ,няма проблеми ..

4. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от orlie
    Евала за ентусиазма за този тест, но само ще отбележа следното. Този сами, който сте тествали c91 наистина не струва. Който иска нещо наистина по-добро от панито и на по-добра цена (учудващо ниска цена в Б-я) - избора е Q96 или Q97. Поради странни за мен причини, аз съм засега единствения собственик на 50" Samsung PS50Q97HD в България След като минаха първите 200-300 часа и му "отвързах" спокойно сетингите, мога да кажа че това е един перфектен телевизор за двд (upscaling от pioneer DV400) и цифрова сат. тв, вкл. HDTV. Единствения проблем беше с доставката, тъй като това не е лесно у нас
    Единствената разлика м/у С и Q серията е светлинния филтър на панела и един HDMI вход повече. Така, че при правилни настройки и двете серии предават еднакво.
    Проверено.

5. Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    плазмичката си бичи с РС без грижи ,играя и игри няма страшно .. прогарянето доста се преекспонира ,при мене по цял ден бичи на БТВ или друг канал с лого,гледам филми с черни ленти с часове ,няма проблеми ..
    Alexi това звучи обнадеждаващо....

6. Тук е от
    Dec 2008

При почти 50% по-скъпо LCD (1700 лв срещу 1200 лв) си мисля че дори и да има "изгаряне" при плазмата (а такова няма видимо) какво има да му мислиш?

7. Тук е от
    Oct 2008

Скоро ще има още един собственик на плазматрон... усещам колебание в силата....

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нека и аз да помогна ако мога
    Вчера 26ти избирахме телевизор за кума и естествено пак всичко беше на тест с гледане -
    лаптопа: http://www.asus.com/products.aspx?l1...74&modelmenu=1
    връзка HDMI-HDMI
    и любимата 29та сцена от Матрицата.
    Резултата: PY Panasonic си остава най-добрия телевизор за гледане на филми, PV Panasonic съвсем малко по-назад (определено разликата като качество при гледане на филми е незначителна и не оправдава голямата разлика в цената) дотук ясно кума ми си купи PV защото е практичен човек, а и няма да го ползва за монитор.
    Тествахме и едно LCD - SAMSUNG LE-40A786 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09040513 четах ласкави отзиви за този модел, бидейки последно поколение разчитах да е добър - започна много добре като монитор - статичното черно е толкова добро че се слива с рамката. Пуснахме сцената и все едно гледаш Jettix всички повърхности като направени от лъскава пласмаса после лицата станаха червени и след миг се оправяха. Последва момента след 'Are you caring any metallic items...' дето е пълен с тъмни обекти на черен фон и самито тотално капитулира катои ги изобрази с групи цветни квадратчета 1х1см - тотално негоден за филми, Шарповете който тествах миналата година се справяха много по-добре...
    Сега по въпроса на relaxxx - обмисли покупка на PY Panasonic http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029901 така ще имаш 'the best of both worlds' перфектни филми и игрички с Full HD когато ти кефне. PV серията е мизерна като монитор и да играеш ще ти писне бързо.
    Каквото и да избереш - пиши, че ми е любопитно как хората избират (също и защо) това понеже в техномаркета ме светнаха че продажбите им на Самсунг надминавали всички други марки взети заедно - явно рекламата е по силна от доброто зрение...

10. Тук е от
    Jan 2009

Хайде и аз да си направя сефтето. След 2 седмици терзания, обикаляне по техномаркети и технополиси, четене на форуми и прочее, благодарение най-вече на този форум се реших и си взех Панасоник TH37PV8P (чудех се дали да не си взема по-голям, но ще го гледаме от разстояние 1.50м - 2.50 м.). Понеже съм специален гъзар го взех от он-лайн сайта на Техномаркет, дават 10% отстъпка в момента, в магазина само 5% - та ми излезе 909 лв. Утре ще ми го донесат и ще се види... А естествено същата вечер след като го поръчах по Интернет се завъртях из Технополис и гледам - същото чудо за 889 лв. , само дето в Технополиса го бяха пуснали не знам с какви настройки, но образа беше супер убит, нямаще контраст, черното изглеждаше по-скоро сиво. Както и да е, утре заран ми прекарват кабелната цифрова, а следобед идва плазмата, та ще видим как изглеждата нещата в действителност. Ще пиша пак тези дни да кажа първи впечатления, жалко че изпуснах матрицата онзи ден по ТВ, щеше да ми е интересно какво качество щеше да даде...

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

bodlivez, принципно А786 може много повече от това, което си видял. Всички модели Самсунг са в режим Shop, което връща настройките им на фабрични Динамик и няма как да ти хареса резултата на реален филм. С правилни настройки резултата е съвсем различен, но почти двойната разлика в цената с PV80 щеше да наклони везните към плазмата отново.

12. Тук е от
    Feb 2006

bodlivez, има ли причина да препоръчваш конкретно PY70P http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029901, а не например PY8P http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038866? Като характеристики вторият изглежда по-добре. Като цена (в момента) - също.

Питам най-вече защото моята дилема е PY8P vs. PV80P :-)

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

lazarus, като един топ-спец във форума нека попитам какво точно трябваше да му барна на Самсунга за да погледам прилично филм? Защото младежа от техномаркета много пипа и накрая изкара моето DVD 'не оригинално' и после ми обяснява че видео картата на лаптопа подавала грешен сигнал към Самсунга? Странно същата 'калпава' карта подава верен сигнал на Шарп и Панасоник. Тука забравих фабричните настройки... тези от Самсунг явно си настройват телевизорите така че да НЕ ги купуваме... виж тук и този пост също много свързан с темата на който не се обърна много внимание, за един модел плазма на самсунг много похвалена от собственика:
    Цитат Първоначално публикувано от nicks1
    Единствената разлика м/у С и Q серията е светлинния филтър на панела и един HDMI вход повече. Така, че при правилни настройки и двете серии предават еднакво.
    Проверено.
    Тука аз мисля основно играе феноменалната 'интелегентност' на българина да купува това което има съседа и се рекламира и хвали много - пример как дачия стана марка номер едно в България или как всички баби са с космодиск, в тази връзка телевизор самсунг те доближава до ultimate movie experience колкото космодиск те избавя от артрит.

DimKo препоръката ми беше по-скоро принципна за PY серията при изискванията на relaxxx. Твоята дилема ще решиш за 10 минути с лаптоп и един кабел и това вече мога смело да препоръчам на всеки - да пробва и да не прекалява с четенето по форуми и гледането на реклами.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Продавача може и да се окаже прав. При Самсунг има опция, която определя какъв сигнал се подава. Нарича се HDMI Black Level. Компютъра подава сигнал Full RGB /0-255/ докато видео техниката в повечето случаи само 16-235. Напълно е възможно черното и бялото да не са били добри ако не сте избрали правилната опция.
    Иначе за настройките има доста работа - баланс на бялото, сивото, на основните и вторичните цветове, на гамата и тн.
    Крайния резултат е доста добър.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2006

lazarus18 залита на тема Самсунг.Истината е ,че в ТМ на Самсунг пускат не само HD сигнал,но и специално снимани от марката видео клипове,които да изглеждат добре на техните телевизори.Същото е с LG в ТП и т.н.
    В къщи няма да получите същият резултат,освен ако не създадете подобни условия:HD генератор/или източник на HD / и същият видео клип.
    За да не си тровите нервите,просто не взимайте ширпотребата на корейските производители.
    Не случайно създателя на темата е бил шокиран от директният сравнителен тест.Базов модел Шарп/най-ниският клас,при това/,преборва напудрени лъскави дрънкулки?!
    Повечето хора ,обаче се интересуват предимно от цената, и наистина тя е определящ критерий.
    Затова,ако не може да си позволите маркова техника,насочете се към по-скъпи модели на шир-потребата.Макар,че и това не е гарнция.Давам пример:
    Мой познат си взе SAMSUNG LE-46A956.Телевизорът бърка червеният цвят.През червените полета минава,като воал виолетов цвят.При статично червено,трепти във виолетово.Да не говорим ,че и останалите цветове са прекалено нереалистични.
    В този дух на мисли,нищо чудно WD1E/модел 2007г./ на Шарп, да е с по-хубава картина от много по-нови модели на други производители.
    Просто при Шарп ,жизненият цикъл на модел Тв е около година и половина,докато при другите марки ,моделите се сменят на 6 месеца.Отговорете си сами Защо?
    Друг е въпросът ,че Шарп все още не могат да задоволят търсенето.Погледнете в руските форуми:изчезнали са моделите X20 , XL2 и трудно се намира XL8.
    Моторно известен факт е ,че когато търсенето надвишава предлагането,цената е висока.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    В къщи няма да получите същият резултат,освен ако не създадете подобни условия:HD генератор/или източник на HD / и същият видео клип.
    По принцип има известен резон в писаното от теб, но с това ОПРЕДЕЛЕНО не мога да се съглася. Аз лично скоро се с сдобих с 46А656 и със ISTAR-a и добри настройки, не само че получих същото качество което е във магазина, ами и по добро и то на почити всичко що е HD от нета. Специално ходих после в магазина да сравнявам.
    Естествено оценката ми е субективна, но такива са и повечето оценки, включително и твоята. Лично на мен SHARP, не ми харесват. Доста се двоумих преди да купя телевизора, ходих тормозих консултантите, тествах и не можах да харесам модел! Така че за момента не съжалявам нито за момент за избора си. За 956 нищо не мога да кажа, тъй като не съм имал работа с него.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам, аз смятам, че със Самсунг може да се постигне отличен резултат с настройки. Хубаво е, че ги има и който знае какво иска може да го направи.
    Сравненията си правя винаги с мои материали и мои настройки. Никога не разчитам на фабрични настройки и фирмени клипове.
    Никой не оспорва качествата на Шарп, но не мога да приема малуомната ценова политика на вносителя. В момента 42XL2 e 3500 лева, а 46XL2 e 3000. XL8 е много добър модел, но го няма в големи размери. Остава един Х20 и той си има неговите забелжки
    Преди една година не съм мислел, че ще защитавам Самсунг, но в момента те са може би най-доброто гато цялостна гама.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  2. Слаб мач, добър резултат за БГ!
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 03-09-06, 16:31
  3. Talk Now! - за учене на езици с бърз резултат
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 09-04-06, 20:27
  4. Отговори: 17
    Последно: 25-10-04, 02:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе