В момента , ние сме свидетели на бързоразвиващият се хардрен пазар - нови технологии постоянно се разработват , но софтуера си стои на едно място ( освен игрите )
Темата която искам да се обсъди е:
Днешните процесори на АМД XP Palomino , не ви ли приличат на старите и вече отдавна неизползваеми CYRIX с честота на подобна на днешните АМД-та , които имат същата организация на цестотата ( по-точно стинската честота е една а на процесора пище друго ) и много хора се заблуждава. Второто по което си риличат е във високата температура, която отделят ( - знам,знам ще ми кажете ама 0,13м техника не грее - дрън дрън, имам такъв и ви казвам че грее ) както и да е.
третото по което си приличат е големия кеш - и Syrix и АМД имат повече кеш от Intel , но както и при Syrix , така и при АМД има много бъгове, докато при Intel тези бугчета ги няма ( гворя за процесори P-III , & P-4 но над 2,4Gz с шина 533 ( макар тя да е 133 )
и последното по което си приличат засега е ниската цена
а ако се окжа прав - ще си приличат и по-това че някой ще ги купи ( може да са Тексас инструментс , може и да са UMC , Може и даже да са IDT , а защо не и самата VIA - тя вече има опит в това![]()
АМД по-скоро родават вътрешно овърклокнати процесори както и Syrix, отколкото стабилни процесори