Здравейте ! Възможно ли е да преобразя така стария си 15 инчов монитор, че да предава картина от кабелната? Виждал съм задачата изпълнена в един магазин, продавачката само я беше яд че няма звук
Здравейте ! Възможно ли е да преобразя така стария си 15 инчов монитор, че да предава картина от кабелната? Виждал съм задачата изпълнена в един магазин, продавачката само я беше яд че няма звук
"преобразява" се по два начина:
1. чрез слагането на тунер на компа
2. чрез ваденето на мониторната карантия от корпуса и слагането на телевизорна карантия
продавачката сигурно се е надявала и кафе да пуска
Има и 3 ти вариант който е най - добър:
Купуваш си устройство като това http://get.bg/catalog/product_info.p...ducts_id=26272 и имаш картина и звук. Аз лично го ползвам без проблем. Излишно е да казвам че вариантите с работещ комп или ваденето на части от монитора хич не са добро решение за мен !
Ако се включа и аз, без да отварям нова тема - кроя подобни планове за старото 21"CRT, разполагам с видеорекордер с доста читав приемник, та: има ли такова животно като преходник PAL->D-SUB и ако е някой е ползвал/виждал такова, впечатления?
Разбрах какво питаш и не съм виждал такова устройство. Само да те насоча че PAL е стандарт за цветна телевизия а D-SUB е тип интерфейс! Така че въпроса ти звучи доста забавано!Първоначално публикувано от XIIID
"Е те хората ме разбраха", както казва Тончо Токмакчиев! Трябва и да се забавлявате все пак - гледам FearMe по-горе съвсем го е ударил на забава, само Black Adder чакаме още Насочен съм вече що е PAL, просто по подобен начин бяха формулирани машинариите, дето открих из нетя.Първоначално публикувано от elcos
Все пак благодаря за отговора, тъй като явно имаш доста опит из тия области май търся баш бяла лястовица.
Вероятно търсиш нещо като http://www.grandtec.com/products/video/videomate.htmlПървоначално публикувано от XIIID
Комелсофт ги продават тия. Има и обратното - VGA към TV
Бре, тъкмо мислех и аз да пусна подобно запитване към знаещите - само че при мен става дума за 19" лсд монитор...
това как се свързва с монитора - чрез DVI или D-Sub?Първоначално публикувано от elcos
звука може ли да се пуска през говорителите на монитора?
и нещо много евтино ми изглежда, в мултирама имаше някакви подобни до към 200 лв....верно ли бачка добре?
Благодаря ти много, Io!Първоначално публикувано от Io
Hihimor, през D-SUB се връзва (явно това имат предвид под VGA изход). Ако имаш LCD само с DVI вход не знам.. Аудиовръзката е тривиална - към всяко у-во с аудиовход, било то монитор с говорителчета.
Работи, един колега има същото! Към монитора се свързва през D-SUB. Звука излиза на стандартен стерео жак => можеш през каквото искаш да го прекарваш после. Пак в Комелсофт има такива на AVER Media, те са по-скъпи, вероятно същите си гледал и в Мултирама. На АВЕРите има варианти с DVI и по-високи резолюции ако не се лъжа.Първоначално публикувано от hihimor