Първоначално публикувано от
alex_alex Здравейте на всички, които посещават форума и ползват съветите на
hristoslav2 и
lazarus18.
Искам да ви споделя, че последните двама не са компетентни и нищо не разбират от TV-та.
До това заключение стигнах след като вчера посетих Техномаркет. Там много компетентен консултант на възраст около 16-19,20 години ме посъветва и разясни следното:
1. LCD телевизорите са с предпазен стъклен екран, а не плазмите(
lazarus18 къде се буташ сред знаещите)
2. Плазмите имат само 100 000 часа живот и затова не стават. (на въпроса колко години е това приблизително - последва мълчание)
3. И да знаете, че плазмите им се появяват кръчета, които са невидими но това е признак, че си отиват. След време тези 100 000 часа намаляват и сега следва най-гадното: "Изведнаж край - нито звук нито картина."
4. Плазмата на Philips е много по-добър от Panasonic. За мое съжаление в секцията на филипсите младежа не откри плазма.
5. Аз погледнах от по-малък ъгъл някакво по-яко LCD и се убедих, че няма никаква разлика в цвят, контраст и яркост в гущера който беше на кадър(зеленото си беше жълтеникаво,сиво-зелено).
Спирам до тук. На уважаемите
hristoslav2 и
lazarus18 оставям да се защитят и да се вземат в ръце и да ми предложат нещо по-малко като размер, защото човека като ни видя реши, че гледането на 50" TV ще е изморително за мен и половинката. Ако им трябват данни да питат, а не така бързо да се съгласяват с мойте изисквания. В крайна сметка още не знам какъв телевизор да купя, защото съм тотално объркан.