Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 142 от 443 ПърваПърва ... 92132140141142143144152192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,116 до 2,130 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Здравейте! Останал ли е някой желаещ да си поделим промоцията на ТМ за Samsung 46A856/40A856? Интересувам се от 46". Нека ми пише на лични.

А за тези, които вече са собственици на един от горните, пречат ли ви проблемите с неравномерната подсветка? В едно ревю четох, че и звукът не го бивало особено. Какво е мнението ви?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Samsung UE40B7000 дали има субвуфер и какво е качеството при музика примерно.

4. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от tgeorgiev
    Здравейте! Останал ли е някой желаещ да си поделим промоцията на ТМ за Samsung 46A856/40A856? Интересувам се от 46". Нека ми пише на лични.

А за тези, които вече са собственици на един от горните, пречат ли ви проблемите с неравномерната подсветка? В едно ревю четох, че и звукът не го бивало особено. Какво е мнението ви?
    Звука наистина не е добър.Относно подсветката, ако избираш внимателно(което в магазина е почти невъзможно поради силното осветление) може да попаднеш и на добра бройка.Аз смених 3 бр. докато намеря нещо добро.Имай в предвид, че това е слабост на всички LCD(можеби с исключение на тези с LED подсветка) и се усеща само в много тъмно помещение и черен фон на екрана (или тъмни сцени).

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

лъчезаре,писах ти на лични за стойката за тв,не знам дали си го прочел,мога да ти пиша горе-долу къде и какви стойки можеш да намериш

6. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Телевизора ти не излъчва !! Проблема е някъде другаде-може би някое дистанционно е замърсено и не може да отлепи някой от бутоните.
    Изключено! Дори го пускам без дистанционно.
    Застанали с тяло м/у телевизора и ключа, спира да го смущава. Лошото е, че немога да открия откъде точно идва сигнала. Изгася ли телевизора спира. 100% е от телевизора, уж няма логика, но уви.

7. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не мога да се сетя за нов модел ЛСД със предпазно стъкло, но пък и не съм обръщал внимание на това. Плазмите винаги са с такова стъкло и затова ще ти предложа плазма.
    Този модел - PY700 e вече доста стар и изобщо не го гледай.
    G9, G10 са поколенията на моделите/панелите. Имай предвид, че сега актуални са G12. Бих те посъветвал да гледаш само от последните 2 поколения.
    Не си посочил бюджет и ми е трудно да ти предложа нещо конкретно, но ако можеш да отделиш 4000 лева то безпорен фаворит е Pioneer Kuro 5090. Разликата в ценатамежду него и Panasonic 50G10 е 700 лева, а качеството е несравнимо по всеки един показател.
    Модел с PiP на два канала няма да намериш. Това е екстра отдавна забравена. LG слагаха последно в някои техни модели.
    Иначе други, по-евтини варианти са ти тези:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09051634
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039794
    Здравейте на всички, които посещават форума и ползват съветите на hristoslav2 и lazarus18.
    Искам да ви споделя, че последните двама не са компетентни и нищо не разбират от TV-та.
    До това заключение стигнах след като вчера посетих Техномаркет. Там много компетентен консултант на възраст около 16-19,20 години ме посъветва и разясни следното:
    1. LCD телевизорите са с предпазен стъклен екран, а не плазмите(lazarus18 къде се буташ сред знаещите)
    2. Плазмите имат само 100 000 часа живот и затова не стават. (на въпроса колко години е това приблизително - последва мълчание)
    3. И да знаете, че плазмите им се появяват кръчета, които са невидими но това е признак, че си отиват. След време тези 100 000 часа намаляват и сега следва най-гадното: "Изведнаж край - нито звук нито картина."
    4. Плазмата на Philips е много по-добър от Panasonic. За мое съжаление в секцията на филипсите младежа не откри плазма.
    5. Аз погледнах от по-малък ъгъл някакво по-яко LCD и се убедих, че няма никаква разлика в цвят, контраст и яркост в гущера който беше на кадър(зеленото си беше жълтеникаво,сиво-зелено).
    Спирам до тук. На уважаемите hristoslav2 и lazarus18 оставям да се защитят и да се вземат в ръце и да ми предложат нещо по-малко като размер, защото човека като ни видя реши, че гледането на 50" TV ще е изморително за мен и половинката. Ако им трябват данни да питат, а не така бързо да се съгласяват с мойте изисквания. В крайна сметка още не знам какъв телевизор да купя, защото съм тотално объркан.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Лъчезар
    Изключено! Дори го пускам без дистанционно.
    Застанали с тяло м/у телевизора и ключа, спира да го смущава. Лошото е, че немога да открия откъде точно идва сигнала. Изгася ли телевизора спира. 100% е от телевизора, уж няма логика, но уви.
    Пробвай да сложиш нещо пред екрана/картон примерно/-ако спре да ти прави номера значи е от картината
    Цитат Първоначално публикувано от alex_alex
    Здравейте на всички, които посещават форума и ползват съветите на hristoslav2 и lazarus18.
    Искам да ви споделя, че последните двама не са компетентни и нищо не разбират от TV-та.
    До това заключение стигнах след като вчера посетих Техномаркет. Там много компетентен консултант на възраст около 16-19,20 години ме посъветва и разясни следното:
    1. LCD телевизорите са с предпазен стъклен екран, а не плазмите(lazarus18 къде се буташ сред знаещите)
    2. Плазмите имат само 100 000 часа живот и затова не стават. (на въпроса колко години е това приблизително - последва мълчание)
    3. И да знаете, че плазмите им се появяват кръчета, които са невидими но това е признак, че си отиват. След време тези 100 000 часа намаляват и сега следва най-гадното: "Изведнаж край - нито звук нито картина."
    4. Плазмата на Philips е много по-добър от Panasonic. За мое съжаление в секцията на филипсите младежа не откри плазма.
    5. Аз погледнах от по-малък ъгъл някакво по-яко LCD и се убедих, че няма никаква разлика в цвят, контраст и яркост в гущера който беше на кадър(зеленото си беше жълтеникаво,сиво-зелено).
    Спирам до тук. На уважаемите hristoslav2 и lazarus18 оставям да се защитят и да се вземат в ръце и да ми предложат нещо по-малко като размер, защото човека като ни видя реши, че гледането на 50" TV ще е изморително за мен и половинката. Ако им трябват данни да питат, а не така бързо да се съгласяват с мойте изисквания. В крайна сметка още не знам какъв телевизор да купя, защото съм тотално объркан.
    Сега въпроса е ,ти къде се буташ като не си разбрал
    1.и двете са с поликарбонатен екран-рядко има модели със стъклен- избягва се заради теглото и цената /по високи са/
    2.100 000 часа живот и не ставали-айде да сметнем поради причината, че ти явно не можеш
    365дни годишно средно по 8 часа работа на ден =2920 часа на година
    сега делим тези 100 000часа живот на 2920 за да разберем колко години ще работи =34.2465753424 години работа чудно-телевизора може да го гледат и внуците ти/LCD тата имат 60000часа=20.5479452054години живот на подсветката иначе LCD панела -изкарва и 60години/
    3.плазмите "им се появяват кръчета а това е признак, че си отиват"- /сигурно като си обуят маратонките си плюят на крачетата/ ръчички нямат ли?
    4."Плазмата на Philips е много по-добър от Panasonic"-Philips спряха да правят плазми преди 2 години -използваха панели на LG-сравни в магазина плазми на LG модели 2007 със плазми на Панасоник и си кажи пак мнението
    5. "Аз погледнах от по-малък ъгъл някакво по-яко LCD и се убедих, че няма никаква разлика в цвят, контраст и яркост"-определено не си гледал или имаш проблеми със зрението /ако си от Варна можем да отидем заедно в събота или неделя да погледнеш пак
    6. 50" TV ще е изморително за мен и половинката" -зависи от какво растояние ще го гледаш-4.50м
    можеш да заседнеш пред някой 50" в магазина на това растояние и да гледаш SD сигнал за HD седни на 3.50
    можеш разбира се да намалиш яркоста на картината за да не те заболят очите

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

аз съм гледал 65 инча плазма на панасоник от 2 метра, цяла вечер, на бтв но това преди 3 години когато левски играеше в шампионската лига, ако не бъркам годините, и даже картината ми се стори идеална, така че това за разстоянието не важи може да се гледа и кино от 5 метра от първият ред а екрана е 7,8 метра

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    аз съм гледал 65 инча плазма на панасоник от 2 метра, цяла вечер, на бтв но това преди 3 години когато левски играеше в шампионската лига, ако не бъркам годините, и даже картината ми се стори идеална, така че това за разстоянието не важи може да се гледа и кино от 5 метра от първият ред а екрана е 7,8 метра
    прав си може-и аз съм гледал 52" LCD от 3 метра-/3 часов филм/-просто той се е доверил на някакъв "консултант"- 19,20 годишен за когото нямам думи...-тук във форума има 3-ма/и тримата си разбират от работата/-нека да попита тях-ако не вярва на мен и на теб

12. Тук е от
    Jul 2008

alex_alex_alex ......
    hristoslav2 и lazarus18 са двама от най-знаещите и помагащи колеги от форума!
    Вместо да ставаш смешен, като пишеш подобни глупости, направи си труда и прочети малко повече из форума!
    Поздрави на hristoslav2 и lazarus18!
    Благодарение на тях си избрах подходящия за мен телевизор и съм доволен.

13. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    прав си може-и аз съм гледал 52" LCD от 3 метра-/3 часов филм/-просто той се е доверил на някакъв "консултант"- 19,20 годишен за когото нямам думи...-тук във форума има 3-ма/и тримата си разбират от работата/-нека да попита тях-ако не вярва на мен и на теб
    Абе пичове вие от майтап не разбирате ли? Аз просто искам да ви информирам какво го чака човек когато отиде неподготвен на пазар.
    Всичко което съм написал е вярно. Става дума за "компетентността" на консултанта. Затова ви приканвам да препоръчвате магазини, сужители стига това да не противоречи на някой наш закон. С две думи помагайте на потребителите. А за цветовете hristoslav2 е прав, защото не виждам добре надалече, затова гледах от 2м. централно и после от различен ъгъл и ако бях от Варна щях да изкарам пари(от бас), защото при гледане от малък ъгъл на LCD, определено има избледняване и други светлинни ефекти.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от rosssyy
    alex_alex_alex ......
    hristoslav2 и lazarus18 са двама от най-знаещите и помагащи колеги от форума!
    Вместо да ставаш смешен, като пишеш подобни глупости, направи си труда и прочети малко повече из форума!
    Поздрави на hristoslav2 и lazarus18!
    Благодарение на тях си избрах подходящия за мен телевизор и съм доволен.
    И аз съм много благодарен на hristoslav2, защото ми обясни поколенията матрици/панели. И ми спести покупка на остарял TV. Не на последно място избра и подходящия TV за мен. Вчера отидох да го купя, но в ТМ Люлин имаше само 42", а аз твърдо съм решил да скоча на 50" въпреки, че 46" е може би идеален. По-горе си признах, че съм малко кьорав надалече и затова гледам да не ми бягат субтитрите.

16. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Днес гледах PANASONIC TH-50PY80P на Булсатком с техен тунер през скарт,гледах евроспорт-футбол,уникално мазане,публика,топка,играчи а бе всичко.100хц,опресняване 0,001мс,м/у другото 100те хц се изключваха,четох че на панасоник не се изключват.Сони 40D3500 на кейбълтел цифров беше по-добре а е 50хц и 8сек. опресняване.На какво се дължи това?

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Alex_alex, прескачам коментара си относно поста ти малко по-горе, благодарение на Lazarus18, Hristoslav2 и още няколко членове на форума доста хора са си избрали тв. Адмирирам ги за желанието и труда (предполагам безвъзмезден) който полагат във форума, да не говорим за отделеното време к. е безценно.
    С опцията "търсене"(по-малката, под логото SETCOM) можеш да си изведеш доста ценна информация, мнения и коментари относно много модели тв к. са коментирани във форума.
    Относно дилемата ти за размера мисля, че за разстояние 2.5 м тв с размер 42' е добре.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Абе пичове вие от майтап не разбирате ли? Аз просто искам да ви информирам какво го чака човек когато отиде неподготвен на пазар.
    Всичко което съм написал е вярно. Става дума за "компетентността" на консултанта. Затова ви приканвам да препоръчвате магазини, сужители стига това да не противоречи на някой наш закон. С две думи помагайте на потребителите. А за цветовете hristoslav2 е прав, защото не виждам добре надалече, затова гледах от 2м. централно и после от различен ъгъл и ако бях от Варна щях да изкарам пари(от бас), защото при гледане от малък ъгъл на LCD, определено има избледняване и други светлинни ефекти.
    Да беше го написал
    Така като отидеш в магазина застани пред някои телевизор до 26"-погледни картината перпендикулярно отпред-след това се наведи бавно и продължавай да го го гледаш докато застанеш ниско отдоло му- ще видиш как картината става постепенно сива и губи цветовете си -това е типично за TN матриците-ако си с LCD монитор на компа -ще видиш същото/ако го гледаш отгоре няма чак такъв проблем-вляво и вдясно също-до 160градуса/
    застани пред някой Samsung 37" А55X погледни го на среща и после бавно увеличавай хоризонталния зрителен ъгъл-премествай се встрани докато застанеш почти странично на телевизора -ще забележиш как картината почва да губи наситеност на цветовете и вместо черен цвят се появява виолетов-картината срава преобладаващо виолетова-това е матрица A-MVA1 на AUO /новиет матрици на този производител A-MVA3 са много по-добри почти като S-PVA на Samsung
    Цитат Първоначално публикувано от fit
    Днес гледах PANASONIC TH-50PY80P на Булсатком с техен тунер през скарт,гледах евроспорт-футбол,уникално мазане,публика,топка,играчи а бе всичко.100хц,опресняване 0,001мс,м/у другото 100те хц се изключваха,четох че на панасоник не се изключват.Сони 40D3500 на кейбълтел цифров беше по-добре а е 50хц и 8сек. опресняване.На какво се дължи това?
    Виновника е Булсатком/голямата компресия/ и Scart кабела им /смени го/-иначе PANASONIC TH-50PY80P си е добър телевизор-пусни го на цифрова кабелна или на сателитна - някоя западна програма и няма да има грешка
    що се отнася до 100Hz си прав -не могат да се изключват на LCD моделите им -пропуска е мой и се извинявам ако съм подлъгал някого

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе