Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 152 от 443 ПърваПърва ... 102142150151152153154162202 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,266 до 2,280 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

споделете нещо за този модел LG 32LH7000. Как се справя с SD сигнала. С каква матрица е? Всякаква информация ще ми е от полза

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@TihomirVFX
    Това са едни от най-добрите модели на пазара. Но има съществена разлика в цената. Иначе Z4500 е по-добър, но определено не като за 1000лв повече. Общо взето не можеш да купиш много по-хубаво LCD в момента.

4. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Zlatko - надявам се 52" да са около 4000лв тази година -предвид кризата
    миналата година 42"-тази година 52" - следващата/2010г/ следва да е 65"
    hristoslav2, като говориш за големи диагонали, няма как да не ме настъпиш по слабото място. ТАЗИ година.... Към края, 55-инчовите LCD със стандартна подсветка ще са на тази цена... около 4000 лв. Колкото до 65 инча, засега.... Има само плазми на приемлива цена. Е, в моята къща плазма няма да влезе, щото такива са ми предпочитанията. С които не ангажирам никого:-)
    Големият въпрос, КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, е в цената.... Колкото до LCD - между панелите с лампи и панелите с LED подсветка (edge LED или local dimming LED). А! Между другото, Засега 70-инчовият Samsung с лампите в ТМ продължава да държи цена 50 хилки, щото няма конкуренция в БГ.
    Засега не е препоръчително да се купува телевизор с LED подсветка (с диагонал над 50 инча), независимо от кой точно опитен тип или модел е. Освен за маниаци. Щото цената не оправдава оптималното съотношение качество/цена, а и фирмите ще продължават да се надпреварват в областта на LED подсветката. Пробивът още чака.
    Очаквам да видя цените и моделите по Коледа'2009 .... И 3 месеца след това.
    :-)

5. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@adtomov
    Аз се чудя дали не поизчакам с някоя година развитието и усъвършенстването на LED технологията. Може да започнат да контролират всеки диод поотделно и тогава вече ще има истинско черно ;-)
    А по време на изчакването се надявам да навлезе по-масово HD контента на пазара, само филми не си е работа. Дори и Eurosport HD е само 20-30 процента истинско HD(NativeHD както го пишат).
    Лошото е, че ми се иска голям екран(42" НЕ е такъв!), а и истината е че в момента в който купиш вече си прецакан. Но такива са правилата на играта. ;-)

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от TihomirVFX
    Здравейте на всички, имам намерение да си взема 52' ТВ което ще го ползвам предимно за SonyPlaystation 2 , 3 , xbox 360 , PC Games , BluRay и телевизия молбата ми е да ударите едно рамо за избор, за сега съм се спрял на w4500 100hz или z4500 200Hz благодаря предварително!
    Предвид факта, че ще го ползваш предимно за игри определящо за избора ти трябва да е инпут лага и цялостното представяне при игри. И двата модела, които си харесал са перфектни за целта и са доста над средното ниво като телевизори.
    Лично аз смятам, че Z серията не си заслужава високата цена за това, което дава в повече, но ако 1200 лева повече не те субарят го вземи. Системата му за 200 херца работи прилично дори и при игри и то без да вкарва дефекти в образа въпреки, че лага се увеличава.

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Засега не е препоръчително да се купува телевизор с LED подсветка (с диагонал над 50 инча), независимо от кой точно опитен тип или модел е. Освен за маниаци. Щото цената не оправдава оптималното съотношение качество/цена, а и фирмите ще продължават да се надпреварват в областта на LED подсветката. Пробивът още чака.
    Съгласен съм, че LED подсветката има още много да се развива, но там е бъдещето на високия клас при ЛСД. Жалко, че го няма вече Samsung 55A956 защото той май е единствения модел с тази технология на "поносима" цена.
    Жалко че си така предубеден защото не вярвам дори и след Коледа да има ЛСД-тата, които да се конкурират на Пионер 6090 по размер и цена. За качеството да не говорим.
    Пък тоя 70 инчов Самсунг го остави. С тази цена за Hi-End кинозала барабар с озвучението и обзавеждането даже не искам да го виждам.

7. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Se4ko
    Здравейте всички почитатели на форумите на сетком. Благодарение на вашите мнения се спрях на Samsung LE40A856, който взех от промоцията заедно с друг участник във форума. Избора ми беше сведен до по-горния модел и Philips 40PFL5604H, който не е 100Hz модел, но пък има всички възможни тунери. Това което натежа в полза на Самсунга са видимо доста добрите нива на контраст, черно почти като на В-моделите от 2009та година и допълнителните екстри като DLNA. Недостатък, който все още буди в мен съмнения е че няма да мога да гледам HD каналите подавани от DCC в Пловдив без допълнителен външен тунер.

Все пак DLNA дава една много важно удобство - ГЛЕДАНЕТО НА .MKV ФИЛМИ СЪС СУБТИТРИ ДИРЕКТНО НА Samsung LE40-46A856 ПРЕЗ DLNA Е ВЪЗМОЖНО!
    При мен системата работи така:
    TVercity Media Server (на лаптоп) -->Wireless Router-->TV(по мрежов кабел)

Повече информация за настройките можете да намерите тук:
    http://weblog.bbzzdd.com/2007/08/04/...he-ps3-part-i/
    В You Tube има и видео по темата:
    https://www.youtube.com/watch?v=-11W8DOLK78

TVersity транскодира .MKV файла до MPEG2 като вгражда субтитрите чрез ffdshow и дава възможност на вградения плейър да го покаже въпреки, че .MKV не се поддържа. Настройките са същите като за PS3. Недостатък е, че файловете, които се поддържат като формат от Самсунга не се транскодират т.е. няма и субтитри за тях.
    Извинявам се за дългия пост, надявам все пак да е от полза.
    Честито за тв-то , аз го имам същото и съм много доволен (46') . Благодаря за ценната информация и ще споделя като пробвам как е при мен
    лека и мека

8.  

9. Тук е от
    Mar 2009

до като разбера какво искаш да кажеш
    с
    "Недостатък е, че файловете, които се поддържат като формат от Самсунга не се транскодират т.е. няма и субтитри за тях.
    Извинявам се за дългия пост, надявам все пак да е от полза."

се наложи да тествам 3 часа

та мисълта ти може би е била, че
    по този начин могат да се пускат САМО ФИЛМИ

Вървят филми със субтитри и размер по голям от 2ГБ и в контейнер MKV със субтитри.

Снимки и Музика не вървят /поне аз не успях да подкарам/.

За снимики и музика мисля, че може да се ползва излъчващ сървър с друг софтуер
    TVONKY, PC share samsung, vuze или някой друг .

Важно е да имате windows media player 11.

На колега може и затова да не върви мрежата

това с втория сървър утре ще го тествам че преди да почна ги де инсталирах всичките пък и стана късно

при това транскодиране в MPEG2 не падали качеството на картината
    при танскодирането да не правим от HD --> avi

10. Тук е от
    Jun 2008

Ще съм благодарен на всички участници във форума ,които ми помогнат за по-добър избор на настройки за Philips 42PFL8404,тъй като окото не винаги е най-добрия съветник !?!

11. Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Как се представя този 42pfl8404? И аз съм го харесал, но не бързам, защото сега обзавеждам хола и чакам секцията да дойде. Няма още ревюта в нета, но ходих вчера до техномаркет и много ми хареса - и като картина и като дизайн. Май ще изчакам да излезнат и другите от 7 и 8ма серия на Филипс, защото искам да видя дали ще мога да сместя 47 инчов, а и не съм сигурен дали тези 400лв повече (според предварителни слухове толкова ще е разликата между 7 и 8ма серия на Филипс) си заслужавата. Дизайна е един и същ, само този Амбилайт е съществената разлика за мен и не мога да преценя дали ми харесва...

12. Тук е от
    Apr 2009

Така голямото избиране свърши... днеска поръчах...PHILIPS 42PFL5604H
    Дано не съм сгрешил като се доверих на колегите съфорумци....
    купих си и едно кабелче hdmi-hdmi марка hama 1.5м 30лв от домо (не ми трябва по дълъг)
    Гледах общо 6-7 кабела като този бе най-скъп, най-къс и най-дебел дано да няма проблеми...пуснаха го на двд и тв и беше добре...
    Едно въпросче "Как да ввляза в сервизното меню" и там къде пише отработените часове....
    Като стана собственик ще напиша отзив
    Благодаря за помоща...

13. Тук е от
    May 2009

Да ти е честито:-)
    Аз също съм го харесал, но чакам да се нанеса в новото жилище.

Ще чакаме отзиви

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    Хехе - 65" мисля че ще е прекалено ;-)
    Днес гледах един до друг Philips 8404 и SONY Z4500 - много приятно съм изненадан от Philips-a, който при цена (мисля)2389лв беше сравним с Z4500. Цената му при излизане е по-ниска от на 7603 миналата година, панела ми се струва определно по-добър като зрителен ъгъл и черен цвят от този на 9603 и общо взето във всичко го превъзхожда. А миналата година 42"9603 струваше 3799лв. Наистина се надявам на тази цена да взема 52"CCFL или 47" LED около или след Коледа. Лошото е, че дизайна на 9704 не ми допада много(на картинка). 8-ма серия ми изглежда по-добре.
    Няма да е голям Новата 7-ма серия се равнява на миналогодишната 9-та серия.Новите 8-ма и 9-та серия са с нови шасита и са в пъти по-добри от старата 9-та серия
    hristoslav2, като говориш за големи диагонали, няма как да не ме настъпиш по слабото място. ТАЗИ година.... Към края, 55-инчовите LCD със стандартна подсветка ще са на тази цена... около 4000 лв. Колкото до 65 инча, засега.... Има само плазми на приемлива цена. Е, в моята къща плазма няма да влезе, щото такива са ми предпочитанията. С които не ангажирам никого:-)
    Големият въпрос, КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, е в цената.... Колкото до LCD - между панелите с лампи и панелите с LED подсветка (edge LED или local dimming LED). А! Между другото, Засега 70-инчовият Samsung с лампите в ТМ продължава да държи цена 50 хилки, щото няма конкуренция в БГ.
    Да те настъпя още малко по слабото място
    нашият съфорумник Miaz 74 които живее в Бахрейн ми беше писал преди 3 месеца че там 103 инчовата плазма на Panasonic
    PANASONIC TH-103PF10EK+ST103PF92/91 струва 50 000лв а тук е 109,000.00 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039358
    там и SAMSUNG LE-70F96BDX струва 25 000лв а не 49,999.00 лв както е при нас
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033224
    така че можеш да си поръчаш нещо от там -дори с транспортните разходи ще ти излезе по евтин от тукашните

след като японското правителство обяви планове за въвеждането на Super Hi-Vision (или т.нар. Ultra High Definition) в телевизиите през 2015 (7680 x 4320) резолюция -сигурно ще пуснат масово 65-70-80-90" Че и нагоре 120" ще го гледаш от 2 метра
    е при нас ще дойдат със закъснение от около 10 години-но таман за пенсионирането
    Цитат Първоначално публикувано от j4icon
    Така голямото избиране свърши... днеска поръчах...PHILIPS 42PFL5604H
    Дано не съм сгрешил като се доверих на колегите съфорумци....
    купих си и едно кабелче hdmi-hdmi марка hama 1.5м 30лв от домо (не ми трябва по дълъг)
    Гледах общо 6-7 кабела като този бе най-скъп, най-къс и най-дебел дано да няма проблеми...пуснаха го на двд и тв и беше добре...
    Едно въпросче "Как да ввляза в сервизното меню" и там къде пише отработените часове....
    Като стана собственик ще напиша отзив
    Благодаря за помоща...
    Сервизно меню на PHILIPS
    1.Бързо набираме c ДУ 062596i (i-бутон "info", )
    появява се прозорец с предупреждение на английски.
    Предупреждение: достъпът е само за работници от сервизните центрове. Несанкционираният достъп може да прекрати гаранцията на Вашият TV.
    Искате да излезете - просто натиснете Menu на ДУ. Искате да влезете - натискате червеният бутон на ДУ.
    Полезна информация
    отработени часове. SM-->Operation hours
    тип матрица. SM-->Options-->Display-->Screen

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

[quote=j4icon ]
    Така голямото избиране свърши... Едно въпросче "Как да ввляза в сервизното меню" и там къде пише отработените часове....

hristoslav2 правилно ти е написал кода за влизане,но тук можеш да видиш на живо:www.youtube.com/watch?v=htH26DbpOx8

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @adtomov
    Аз се чудя дали не поизчакам с някоя година развитието и усъвършенстването на LED технологията. .... ...Лошото е, че ми се иска голям екран(42" НЕ е такъв!), а и истината е че в момента в който купиш вече си прецакан. Но такива са правилата на играта. ;-)
    Абсолютно прав си за 42-инча - това си е малък екран. Колкото до чакането и момента на покупката - напълно съм съгласен, даже съм драскал нещо по въпроса в тоя дух миналата година из форума. Струва ми се обаче, че за LCD с LED подсветка и приемливи цени за голям диагонал ще трябва да поизчакаш 2 годинки....

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ..... Жалко, че го няма вече Samsung 55A956 защото той май е единствения модел с тази технология на "поносима" цена.
    ....не вярвам дори и след Коледа да има ЛСД-тата, които да се конкурират на Пионер 6090 по размер и цена. За качеството да не говорим....
    Последно LE55A956 го зърнах на промо-цена от малко над 6000 лв в ТМ. Но главната ми претенция към него беше липсата на DVB-C тунер... Имал бил и някакви проблеми с 24р режима, както пишат хората по ревютата за него... Както и да е.
    За Пионер отдавна знаеш, че съм напълно съгласен относно качествата на картината му - без коментар. Просто имам си претенции спрямо плазмите и предпочитам друга технология. Засега ще продължавам да търся из LCD. И не абсолютизирам LED, тъй че бих бил доволен и на стандартна подсветка, но с максимално добро, за технологията, черно.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    нашият съфорумник Miaz 74 които живее в Бахрейн ми беше писал преди 3 месеца че там 103 инчовата плазма на Panasonic
    PANASONIC TH-103PF10EK+ST103PF92/91 струва 50 000лв а тук е 109,000.00 лв......
    .....след като японското правителство обяви планове за въвеждането на Super Hi-Vision (или т.нар. Ultra High Definition) в телевизиите през 2015 (7680 x 4320) резолюция -сигурно ще пуснат масово 65-70-80-90" Че и нагоре 120" ще го гледаш от 2 метра е при нас ще дойдат със закъснение от около 10 години-но таман за пенсионирането
    hristoslav2, мерси за инфото, ама ако исках маса за тенис, щях да отида в спортен магазин, а не в магазина за електроника или web-магазин :-))))))))))))))
    Както вече съм писал, имам място на стената само за правоъгълник с размери до 63 инча, при отношение на страните 16:9 :-)
    Ако японското правителство пусне масово 65 инчови телевизори, ще си взема един, особено ако е от държавния резерв :-)

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

hristoslav2, мерси за инфото, ама ако исках маса за тенис, щях да отида в спортен магазин, а не в магазина за електроника или web-магазин :-))))))))))))))
    Както вече съм писал, имам място на стената само за правоъгълник с размери до 63 инча, при отношение на страните 16:9 :-)
    Ако японското правителство пусне масово 65 инчови телевизори, ще си взема един, особено ако е от държавния резерв :-)

По-добре от сега започни да разчистваш място на стената за по-голям телевизор-120" -2020г може да ги раздават от социалното министерство на пенсионерите вместо почивка на морето

http://lcdtech.no-ip.info/en/data/lc...n.monitors.htm

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе