споделете нещо за този модел LG 32LH7000. Как се справя с SD сигнала. С каква матрица е? Всякаква информация ще ми е от полза
споделете нещо за този модел LG 32LH7000. Как се справя с SD сигнала. С каква матрица е? Всякаква информация ще ми е от полза
@TihomirVFX
Това са едни от най-добрите модели на пазара. Но има съществена разлика в цената. Иначе Z4500 е по-добър, но определено не като за 1000лв повече. Общо взето не можеш да купиш много по-хубаво LCD в момента.
hristoslav2, като говориш за големи диагонали, няма как да не ме настъпиш по слабото място. ТАЗИ година.... Към края, 55-инчовите LCD със стандартна подсветка ще са на тази цена... около 4000 лв. Колкото до 65 инча, засега.... Има само плазми на приемлива цена. Е, в моята къща плазма няма да влезе, щото такива са ми предпочитанията. С които не ангажирам никого:-)Първоначално публикувано от hristoslav2
Големият въпрос, КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, е в цената.... Колкото до LCD - между панелите с лампи и панелите с LED подсветка (edge LED или local dimming LED). А! Между другото, Засега 70-инчовият Samsung с лампите в ТМ продължава да държи цена 50 хилки, щото няма конкуренция в БГ.
Засега не е препоръчително да се купува телевизор с LED подсветка (с диагонал над 50 инча), независимо от кой точно опитен тип или модел е. Освен за маниаци. Щото цената не оправдава оптималното съотношение качество/цена, а и фирмите ще продължават да се надпреварват в областта на LED подсветката. Пробивът още чака.
Очаквам да видя цените и моделите по Коледа'2009 .... И 3 месеца след това.
:-)
@adtomov
Аз се чудя дали не поизчакам с някоя година развитието и усъвършенстването на LED технологията. Може да започнат да контролират всеки диод поотделно и тогава вече ще има истинско черно ;-)
А по време на изчакването се надявам да навлезе по-масово HD контента на пазара, само филми не си е работа. Дори и Eurosport HD е само 20-30 процента истинско HD(NativeHD както го пишат).
Лошото е, че ми се иска голям екран(42" НЕ е такъв!), а и истината е че в момента в който купиш вече си прецакан. Но такива са правилата на играта. ;-)
Предвид факта, че ще го ползваш предимно за игри определящо за избора ти трябва да е инпут лага и цялостното представяне при игри. И двата модела, които си харесал са перфектни за целта и са доста над средното ниво като телевизори.Първоначално публикувано от TihomirVFX
Лично аз смятам, че Z серията не си заслужава високата цена за това, което дава в повече, но ако 1200 лева повече не те субарят го вземи. Системата му за 200 херца работи прилично дори и при игри и то без да вкарва дефекти в образа въпреки, че лага се увеличава.
Съгласен съм, че LED подсветката има още много да се развива, но там е бъдещето на високия клас при ЛСД. Жалко, че го няма вече Samsung 55A956 защото той май е единствения модел с тази технология на "поносима" цена.Първоначално публикувано от adtomov
Жалко че си така предубеден защото не вярвам дори и след Коледа да има ЛСД-тата, които да се конкурират на Пионер 6090 по размер и цена. За качеството да не говорим.
Пък тоя 70 инчов Самсунг го остави. С тази цена за Hi-End кинозала барабар с озвучението и обзавеждането даже не искам да го виждам.
Честито за тв-то , аз го имам същото и съм много доволен (46') . Благодаря за ценната информация и ще споделя като пробвам как е при менПървоначално публикувано от Se4ko
лека и мека
до като разбера какво искаш да кажеш
с
"Недостатък е, че файловете, които се поддържат като формат от Самсунга не се транскодират т.е. няма и субтитри за тях.
Извинявам се за дългия пост, надявам все пак да е от полза."
се наложи да тествам 3 часа
та мисълта ти може би е била, че
по този начин могат да се пускат САМО ФИЛМИ
Вървят филми със субтитри и размер по голям от 2ГБ и в контейнер MKV със субтитри.
Снимки и Музика не вървят /поне аз не успях да подкарам/.
За снимики и музика мисля, че може да се ползва излъчващ сървър с друг софтуер
TVONKY, PC share samsung, vuze или някой друг .
Важно е да имате windows media player 11.
На колега може и затова да не върви мрежата
това с втория сървър утре ще го тествам че преди да почна ги де инсталирах всичките пък и стана късно
при това транскодиране в MPEG2 не падали качеството на картината
при танскодирането да не правим от HD --> avi
Ще съм благодарен на всички участници във форума ,които ми помогнат за по-добър избор на настройки за Philips 42PFL8404,тъй като окото не винаги е най-добрия съветник !?!
Как се представя този 42pfl8404? И аз съм го харесал, но не бързам, защото сега обзавеждам хола и чакам секцията да дойде. Няма още ревюта в нета, но ходих вчера до техномаркет и много ми хареса - и като картина и като дизайн. Май ще изчакам да излезнат и другите от 7 и 8ма серия на Филипс, защото искам да видя дали ще мога да сместя 47 инчов, а и не съм сигурен дали тези 400лв повече (според предварителни слухове толкова ще е разликата между 7 и 8ма серия на Филипс) си заслужавата. Дизайна е един и същ, само този Амбилайт е съществената разлика за мен и не мога да преценя дали ми харесва...
Така голямото избиране свърши... днеска поръчах...PHILIPS 42PFL5604H
Дано не съм сгрешил като се доверих на колегите съфорумци....
купих си и едно кабелче hdmi-hdmi марка hama 1.5м 30лв от домо (не ми трябва по дълъг)
Гледах общо 6-7 кабела като този бе най-скъп, най-къс и най-дебел дано да няма проблеми...пуснаха го на двд и тв и беше добре...
Едно въпросче "Как да ввляза в сервизното меню" и там къде пише отработените часове....
Като стана собственик ще напиша отзив
Благодаря за помоща...
Да ти е честито:-)
Аз също съм го харесал, но чакам да се нанеса в новото жилище.
Ще чакаме отзиви
Няма да е голям Новата 7-ма серия се равнява на миналогодишната 9-та серия.Новите 8-ма и 9-та серия са с нови шасита и са в пъти по-добри от старата 9-та серияПървоначално публикувано от zlatko
Да те настъпя още малко по слабото мястоПървоначално публикувано от adtomov
нашият съфорумник Miaz 74 които живее в Бахрейн ми беше писал преди 3 месеца че там 103 инчовата плазма на Panasonic
PANASONIC TH-103PF10EK+ST103PF92/91 струва 50 000лв а тук е 109,000.00 лв
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039358
там и SAMSUNG LE-70F96BDX струва 25 000лв а не 49,999.00 лв както е при нас
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033224
така че можеш да си поръчаш нещо от там -дори с транспортните разходи ще ти излезе по евтин от тукашните
след като японското правителство обяви планове за въвеждането на Super Hi-Vision (или т.нар. Ultra High Definition) в телевизиите през 2015 (7680 x 4320) резолюция -сигурно ще пуснат масово 65-70-80-90" Че и нагоре 120" ще го гледаш от 2 метра
е при нас ще дойдат със закъснение от около 10 години-но таман за пенсиониранетоСервизно меню на PHILIPSПървоначално публикувано от j4icon
1.Бързо набираме c ДУ 062596i (i-бутон "info", )
появява се прозорец с предупреждение на английски.
Предупреждение: достъпът е само за работници от сервизните центрове. Несанкционираният достъп може да прекрати гаранцията на Вашият TV.
Искате да излезете - просто натиснете Menu на ДУ. Искате да влезете - натискате червеният бутон на ДУ.
Полезна информация
отработени часове. SM-->Operation hours
тип матрица. SM-->Options-->Display-->Screen
[quote=j4icon ]
Така голямото избиране свърши... Едно въпросче "Как да ввляза в сервизното меню" и там къде пише отработените часове....
hristoslav2 правилно ти е написал кода за влизане,но тук можеш да видиш на живо:www.youtube.com/watch?v=htH26DbpOx8
Абсолютно прав си за 42-инча - това си е малък екран. Колкото до чакането и момента на покупката - напълно съм съгласен, даже съм драскал нещо по въпроса в тоя дух миналата година из форума. Струва ми се обаче, че за LCD с LED подсветка и приемливи цени за голям диагонал ще трябва да поизчакаш 2 годинки....Първоначално публикувано от zlatko
Последно LE55A956 го зърнах на промо-цена от малко над 6000 лв в ТМ. Но главната ми претенция към него беше липсата на DVB-C тунер... Имал бил и някакви проблеми с 24р режима, както пишат хората по ревютата за него... Както и да е.Първоначално публикувано от lazarus18
За Пионер отдавна знаеш, че съм напълно съгласен относно качествата на картината му - без коментар. Просто имам си претенции спрямо плазмите и предпочитам друга технология. Засега ще продължавам да търся из LCD. И не абсолютизирам LED, тъй че бих бил доволен и на стандартна подсветка, но с максимално добро, за технологията, черно.
hristoslav2, мерси за инфото, ама ако исках маса за тенис, щях да отида в спортен магазин, а не в магазина за електроника или web-магазин :-))))))))))))))Първоначално публикувано от hristoslav2
Както вече съм писал, имам място на стената само за правоъгълник с размери до 63 инча, при отношение на страните 16:9 :-)
Ако японското правителство пусне масово 65 инчови телевизори, ще си взема един, особено ако е от държавния резерв :-)
По-добре от сега започни да разчистваш място на стената за по-голям телевизор-120" -2020г може да ги раздават от социалното министерство на пенсионерите вместо почивка на моретоПървоначално публикувано от adtomov
http://lcdtech.no-ip.info/en/data/lc...n.monitors.htm