Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Здравейте,
Въпреки, че няма да ми е първият LCD (LG 20; 26; 42 модели от преди две години), и знам какво горе-долу да гледам при избора ще ви помоля за помощ.
Основният въпрос е да ме насочите към нови модели LCD, на които да се вижда максимално добре цифрова кабелна тв.
Мисля си за 37 или максимум 40, не виждам смисъл от по-голям за помещението, в което ще го гледам. Искам да бъде Full HD, въпреки че знам, че разлика се забелязва на 40, но ще го пускам на често към PC и там разликата я има и при по-малки размери. Би било супер ако има DVB-C и 100 Hz. Глезотии, като гледане на филми през USB не ме интересуват особено много.
Сега идва итрудният момент - искам да се огранича до максимум 1400 лв.
Има ли магазин в София, където може да се получи добър съвет без да се опитат да ми пробутат стар невървящ модел.
Промоцията, за която всички говорите в ТМ ме интересува. Как ви се струва 40-инчовия? Има ли заинтересовани за 46?
Какво ще кажете за LG 37LH3000? Някой има ли директни наблюдения от SD сигнал?
Много ви благодаря предварително!
Ето ти няколко избрани модела от мен :
- LG 32LH3000 - 989лв
Предимства - КОНТРАСТ: 80,000:1 / ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ 3МС / РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 Х 1080
Недостатъци - Няма DVB-C и 100 Hz
- LG 32LH4000 - 1139лв
Предимства - КОНТРАСТ: 80,000:1 / ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ 3МС / РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 Х 1080 / USB 2.0 (JPEG / MP3)
Недостатъци - Няма DVB-C и 100 Hz
- PHILIPS 32PFL7403D - 1249лв
Предимства - КОНТРАСТ: 40 000:1 / 100 Hz / ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 3 ms / -"VIRTUAL DOLBY DIGITAL" И "BBE" ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА
Недостатъци - Не е FULL HD което не е забележимо при 32` модели
- SAMSUNG LE-32B550 - 1369
Предимсва - РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 X 1080 / ДИГИТАЛЕН КАБЕЛЕН И ЕФИРЕН ТУНЕР (DVB-T/C,MPEG4) / DNIE + ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАРТИНАТА / USB (музика,снимки) / ЗВУК SRS Trusurround HD & Dolby Digital Plus
Недостатъци - ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЯ: 5 ms
- SONY BRAVIA KDL-32V5500 - 1435
За този модел виж тук - http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1016
Цитат:
Първоначално публикувано от jidachev
Я че ми стана интересно?! Къде е тази 50" плазма G10 на панасоник, която е два пъти по-евтина от Pioneer- а? Аз още не съм се отказал да си купя Pioneer PDP-LX5090, но ако има компромисна алтернатива на половин цена, бих се замислил?! Като стана въпрос и за енергоемкост, сметнах, че плазмата ще ми струва около 400лв на година енергия!
Панасоника е с 700 лева по-евтин от Пионера.
Няма как да ти е вярна сметката за тока защото Пионера "харчи" около 270 вата при калибрирана картина. Това са около 120 лева за година при 8 часа на ден.
Цитат:
Първоначално публикувано от vsterev
Колега ако си фен на техниката може би знаеш че Pioneer правят добри плазми и до тук,за стерето и за домашното кино - аудио/видео ресийвърите са пълен shit - въобще не са от класата на Denon, Onkyo, Marantz.
Еми то има и други марки, дето в България не сме ги чували, ама е смешно да караш по разбити пътища и да имаш техника за половин милион в къщи. Прав си, че имат и ниски класове, които като цена качество са супер между другото, но имат и смазващи всичко изпълнения като Това и Това и Това тук.
Тоя-LCD??? започва да ми прилича на soon
Здравейте,
Искам да си купя LCD TV който ще гледам от около 4-4.5 метра. Двоумя се между 2 модела:
Philips 42PFL8404 който излезе днес в техномаркет, но е 42''
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09053131
и
Philips 47PFL5604, който е 47'' но е по стар модел
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09052688
Бих искал да си купя 47'' но новият модел изглежда доста привлекателен откъм екстри.
Кой от двата модела бихте ме посъветвали да взема или да ми предложите друг 47'' до 2300лв.
Благодаря ви предварително.
Здравейте,имам samsung 32B651 и имам следният въпрос.Не иска да чете субтитри които са .srt Чете само субтитри които са .sub Та има ли някакъв начин да започне да ми чете .srt субтитри или поне някаква програма която да конвертира .srt във .sub
Другото което ме безпокои е,че като го купих от техномаркета и го разопаковах забелязах,че дисплеят горе в ляво хлопа и потъва с 2 милиметра на вътре,но това не се отразява на картината.Това нещо фатално ли е и ще ми го сменят ли в техномаркета с гаранцията заради това.
Philips 47PFL5604 и Philips 42PFL8404 са модели от 2009 година.
Почваш да ми се набиваш в очите....
За един ден си пуснал над 10 мнения, всички въртящи се около един единствен модел телевизор. Изказа някакви безумни мнения относно тенденциозното рекламиране на дадена технология във форума и пренебрегването на друга, която според теб е по-добра. Не си показал никакви съществени знания и опит, които да ти позволяват да натрапваш избора си на всички.
На въпрос:
"Кой от двата модела бихте ме посъветвали да взема или да ми предложите друг 47'' до 2300лв.
Благодаря ви предварително."
в този пост ти пак си отговаряш като латерна с твоя модел, въпреки, че той не отговаря на изискванията, които търси човека.
Не се обиждай, но тук коне с капаци не са необходими...
Ако искаш да се задържиш дълго при нас, да споделяш опит и да черпиш чужд - моля те спешно преразгледай начина си на участие. Като начало прочети правилата и ги спазвай - заради тях вече се наложи да ти изтрия друг пост. А след това отдели време и се опитай да прочетеш, вникнеш и разбереш и гледните точки на другите участници. Тогава, може би ще достигнеш нивото да водиш пълноценна дискусия тук и евентуално би се трансформирал от сегашния дразнител в един ценен участник във форума...
Крис
Цитат:
Първоначално публикувано от goliampraz
Philips 42PFL8404 ще има и 47" вариант- изчакай 1 месец
Цитат:
Първоначално публикувано от LCD???
Почваш да ми се набиваш в очите....
За един ден си пуснал над 10 мнения, всички въртящи се около един единствен модел телевизор. Изказа някакви безумни мнения относно тенденциозното рекламиране на дадена технология във форума и пренебрегването на друга, която според теб е по-добра. Не си показал никакви съществени знания и опит, които да ти позволяват да натрапваш избора си на всички.
На въпрос:
"Кой от двата модела бихте ме посъветвали да взема или да ми предложите друг 47'' до 2300лв.
Благодаря ви предварително."
в този пост ти пак си отговаряш като латерна с твоя модел, въпреки, че той не отговаря на изискванията, които търси човека.
Не се обиждай, но тук коне с капаци не са необходими...
Ако искаш да се задържиш дълго при нас, да споделяш опит и да черпиш чужд - моля те спешно преразгледай начина си на участие. Като начало прочети правилата и ги спазвай - заради тях вече се наложи да ти изтрия друг пост. А след това отдели време и се опитай да прочетеш, вникнеш и разбереш и гледните точки на другите участници. Тогава, може би ще достигнеш нивото да водиш пълноценна дискусия тук и евентуално би се трансформирал от сегашния дразнител в един ценен участник във форума...
Крис
Крис просто ме дразните как заблуждавате горките балъци да си вземат LCD- та. Ако не подкрепяхте технологията тенденциозно( четох много постове ) нямаше да ми е такъв ника.
Ако искам ще пиша и по 30 поста на ден. Ограничение ли има? Смятам че много разбиращи хора са съгласни с мен и това че ми триеш постовете без основателна причина( човека иска телевизор до 2300 и съм сигурен че не знае защо точно иска да е 47 инча ) е смешно.
Но ако искаш да има заблуди давай.
Цитат:
Първоначално публикувано от LCD???
За енергоемкост не е ставало въпрос, но новите плазми на панасоник горят точно колкото стандартно LCD със същия размер.
Искам да кажа, че с NEO-PDP падна и този( за мен смешен ) аргумент в полза на LCD.
не съм много сигурен, че е спаднало потреблението на ток
погледни снимката долу 287 W потребление на новия P42G10 и 438W потребление на старият PZ85
http://av.watch.impress.co.jp/docs/2...3/pana1_14.jpg
но ако се вгледаш в снимката ще забележиш че икономията е за сметка на яркоста-някъде бях чел ,че след калибрация консумацията на новият модел се дига
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Philips 42PFL8404 ще има и 47" вариант- изчакай 1 месец
Да май така ще направя. Сега бях в техномаркет и май се навих за 47''. Видях новия 42PFL8404 който много ми допадна, но май ми е малък. Имате ли представа на каква цена ще бъде 47PFL8404 и дали и той ще е 100Hz като 42-инчовия.(защото 47PFL5604 е мисля 60Hz)
Благодаря за бързите отговори.
Philips 47PFL8404- ще е със същите параметри като- Philips 42PFL8404
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Philips 47PFL8404- ще е със същите параметри като- Philips 42PFL8404
Е ако е до 3000лв май ще се прежаля. Ще се гладува ... :)