Вземи Тошибата ,по-добър избор на 26" ТВ на тази цена в момента няма! Обаче ме притеснява, че ще гледаш от 2-3м. 26" , за това разстояние ти трябва 40-42" !!!Първоначално публикувано от cyfka
Вземи Тошибата ,по-добър избор на 26" ТВ на тази цена в момента няма! Обаче ме притеснява, че ще гледаш от 2-3м. 26" , за това разстояние ти трябва 40-42" !!!Първоначално публикувано от cyfka
Здравейте, никой не ми отговори на въпроса: LG-26LE5500, дали е по-добър от Samsung UE-26C4000?
Колебая се между тези два модела и не знам кой да взема?
Да LG-26LE5500 е по-добрият избор ,като картина-поне за мен.
hristoslav2, благодаря за бързият отговор, но искам да попитам още нещо.Първоначално публикувано от hristoslav2
Ще има ли съществена разлика във възпроизвеждането на филми през USB-то и поддържаните формати при LG-то, (ще се гледат филми през USB със субтитри) .. и евентуално като начало цифрова ефирна телевизия? Това, че модела е с по-висока резолюция (1920X1080) срещу (1366 X 768 на Самсунга) дали ще е проблем за качеството на картината при цифрова ефирна телевизия?
П.С. Вече LG-26LE5500 не е с 5 години гаранция, промоцията е свършила
Не съм на ясно DTS 2.0 какво предимство ми дава във филмите, някой ще ми разясни ли с няколко думи? Толкова ли е важна тази поддръжка и накланя ли везните в полза на Самсунг?Първоначално публикувано от hristoslav2
И между другото никъде не прочетох каква е матрицата на Samsung UE-26C4000?
Някой ще може ли да ми разясни накратко за DTS 2.0 и матрицата на Samsung UE-26C4000?Първоначално публикувано от Lucky[BG
матрицатаПървоначално публикувано от Lucky[BG
UE26C4000 - BN07-00847A. CMO, T260HAE1-DB, CLL3AC1, 8bits, 26,1
http://ww2.justanswer.com/uploads/eu...nt_led_tip.pdf
Здравейте, решихме малко след-празнично да подменим старият LG телевизор(кинескоп) в детската стая с 26" такъв. Поради факта че стаята е малка и ще се гледа от различни ъгли решихме да не е монитор с тунер (въпреки FullHD), а да си е "обикновен" 26" телевизор с HD ready. Бюджет около 700лв, DVB-C/T, USB
След гледане и умуване се спряхме на
LG 26LD350 http://www.technomarket.bg/products/09073279/lg-26ld350
SAMSUNG LE-26C450 http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09052166
SONY KDL-26EX302 http://www.technomarket.bg/products/...kdl-26ex302aep
За ЛГ-то тук във форума прочетох че е възможно да се отключи и DIVx функцията както и субтитрите, а и е сравниотелно нов модел 2010. За другите 2 нищо не можах да разбера.
Естествено блазни ме мисълта да взема 26" LED
SAMSUNG UE-26C4000
SHARP LC-26LE320E
Но при тях цените са 900+
Въпросите са, има ли смисъл да се дадат тези 250лв отгоре за ЛЕД или да си вземем обикновен. И кой модел е за предпочитане.
Предварително благодаря за отговора!
Хоп, случайно попаднах тук, и аз търся сходни неща.
Sony нямат БГ суб доколкото ми е известно
- липсва подръжка на субтитри на български в моделите от низкият клас /ЕХ302/
LG нямат DTS, т.е. повечето "безплатни" филмчета няма да имат звук, дори и след като отключиш плейъра.
26c450 гледам е на цена около 750 лв., което е безмислено - 32C450 е 700 лв. Да не говорим, че 32C530 е 770 лв., което си е по-висок клас, панелите са по-добри.
Панасоник 32C2EA е 600 лв. в ТП, няма плейър, но картината е мн. добра, а цената - екстра. Всички имат съответните MPEG4 C/T тунери.
Това, че примерно LG 26LE5500 няма поддръжка на DTS, означава ли, че във филмите през USB, които са с DTS въобще няма да имат звук??? Аз си мислех, че само качеството ще е различно и че поддръжката на DTS позволява извеждането на звука към озвучителна система от няколко колони, явно съм грешил? В такъв случай ще има картина без звук ли?Първоначално публикувано от Lance
Ами доколкото ми е известно тези плейъри в LG не могат да възпроизвеждат DTS по никакъв начин. Тоест ще бъде картина без звук, ако няма други аудио-пътечки освен DTS-a. Така беше с един плейър Apacer AL460, който ползвах преди време.
Може би могат да подават сигнала към външно устройство, което може да възпроизвежда DTS.
27.01:
Преди малко имах възможността да поразцъкам у сестра ми 22" Neo 2202HD мисля беше модела. Като за 330 лв. телевизорчето е повече от ОК. Картината е ОК, да не преувеличавам. LED е, има доста добър запас от яркост и контраст.
Има DVB-T, което не можах да тествам. Аналоговият тунер се представи добре, телевизиите изглеждат много добре (НЕТ1). Като се загледам отблизо доста назъбвания и разни други дребни неща по картината, може би процесора. От друга страна функцията за намаляване на шума в картината доста добър ефект има.
От 2 метра като цяло нямам забележки.
Някои функции, които ме изкефиха (може би защото ги нямам на моя):
Копчето за въртене между последната гледана и настоящата програма. Супер функция
Мащабирането (аспекти на картината, zoom) - уникално просто! Освен че са много режими, повечето позволяват да се мести картината нагоре-надолу със стрелките. Направо бомба
Възможност за списък с любими канали - много полезно за мен
Гледам и място за EPG май има, но няма DVB-C та не можах да го видя.
Звука - посредствен към слаб (има даже еквалайзер, напълно безполезен при тези колонки, разбира се), но - има звук
USB media player със субтитри на български - чудесно просто! Без HD.
Като за TN панел се изненадах много приятно, че не ме дразнеше като го гледах странично - на 45 градуса от средата.
Като цяло: според мен си заслужава напълно 330-те лева. Е, разбира се, ако не беше 330...
Днес бях в техномаркета да си купя Samsung P2470HD. Да, ама като го видях се стреснах от скапаната матрица.. какви ъгли на виждане имаше просто се плаша. Докато се ядосвах на липсата на хубави МАЛКИ ТВ за кухната и в частност на глупостта да се слагат ТН матрици в ТВ въобще, се поогледах. Досами самсунга видях (под ъгъл поне 170гр) един приличащ на 26 инчов телевизор. Под този ъгъл картината се виждаше и аз с нетърпение се запътих натам за да видя марка и цена на телевизорчето. Изненада: NEO 2612. 26' с матрица различна от ТН. По-евтин от набелязания самсунг!!! Вярно, липсва му кабелен тунер и не е full HD, но докато пиша този пост с удоволствие си гледам телевизия на NEO-to. Добра покупка се оказа, малко е едричък за кухнята, но се гледа откъдето и да застанеш. Препоръчвам го за кухненски телевизор
И аз съм с 24инчово NEO LED и за 350лв.и както каза колегата по горе за 22инчовото всички тия неща и при мен ги има USB-има чете без проблеми всичко филми,музика,снимки е с TN матрица е ама..та като казах матрица да споделя нещо..... вчера в близкото кафене на един приятел гледам неговия LCD SANG закачил го е на стената а бях седнал току под него и картината си беше ОК значи не е с TN матрица да си призная направо изумях забравих да кажа че е 26инчов
LG 19LE3300, S-IPS;
LG 22LE3300, e-IPS;
LG 26LE3300, H-IPS;
LG 26LE5500, S-IPS.
Toshiba 26AV703G, PVA;
Toshiba 26DV703G, PVA.
Toshiba 26AV733/734, PVA;
Toshiba 19SL738G, S-IPS;
Toshiba 26SL738G, H-IPS;
Philips 19PFL3205H, S-IPS;
Philips 19PFL3405H, S-IPS
Philips 22PFL3405H, S-IPS;