А дали няма да намалят реално и модели от 2009?Първоначално публикувано от nkd
А дали няма да намалят реално и модели от 2009?Първоначално публикувано от nkd
Ще ги намалят още малко през март месец -за да се изчистят от тях преди излизането на новите модели.Първоначално публикувано от KOKOMANIA
Първият е модел от низкият клас от 2009годинаПървоначално публикувано от ostavime
вторият е модел от 2008г-горе долу аналог на първият-но е мостра на 2 години
Благодаря. Значи взимам първия без да мисля. Ще лови ли всички канали на Булсат? Иначе се бях спрял на 32" ,но за 100 лв. повече мисля че 37" е по-добрия вариант.Първоначално публикувано от hristoslav2
Ако се огледаш ще видиш , че за същите пари може да се вземе 40" , дори и някой 42 " модел !Повярвай на колегите от форума - размерите имат значение ! Успех !
Няма как да хващаш програмите на Булсат-модела няма вграден сателитен тунер! За да гледаш Булсатком ти трябва и техният приемник с карта.Първоначално публикувано от ostavime
До Христослав
Изразих се грешно, извинявай.
Аз имам приемник, чиния и т.н. Абонат съм им вече, но мисълта ми беше дали ще имам проблем с каналите, защото разхождайки се и четейки из темите някъде прочетох, че имало проблем с настройката на всички канали. Дублиране, припокриване или нещо от сорта.
Иначе до колкото разбирам телевизора трябва да има дигитален кабелен тунер.
Ще се гледа през SCART кабел и знам, че картината няма да бъде много добра, но нямам избор.
До civica
Не мога от 3 метра да гледам 40" или 42" телевизор. В началото дори мислех 32" за максимум 1000 лв. Това ми е бюджета. Но след като за тези пари може да се намери 37" това е максимума, като размер ми се струва.
Щом ползваш техния применик нямада имаш никакви проблеми с приемането на каналите. както си ги хващал сега така ще и след това.Първоначално публикувано от ostavime
Няма да имаш проблеми -защото всичките ти настройки за програмите ще зависят само от приемника на Булсатком.Първоначално публикувано от ostavime
За размера-мога само да те критикувам-вземи поне 42" ,ако трябва изчакай малко за да увеличиш бюджета си -не бързай,тъкмо ще паднат още цените на моделите 2009г/
/и ако ти е по възможностите си вземи HD приемник/
Не бързам за никъде. Цял живот гледам на 21", така че това не е проблем. Но все пак не мислиш ли, че 42" е прекалено голям за разстояние от 3 метра? Точно толкова е максималното, от което ще се гледа.
Да, на даден ще мисля и за HD приемник.
ostavime,
аз съм с 42"-ка и отстоянието ми от телевизора е 2.30 метра в най-лошия случай ако съм легнал.Иначе го гледам от около1.80 и трябва да ти кажа,че дори и на SD цифров сигнал картината е добра и не дразни от това разстояние.Бях чел че за 10-ина дни се свиква с размера и че "колкото повече-толкова повече" е основния принцип.Сега не съжалявам за 42-ката защото влезе в нас на 30-ти декември и за първи път вчера като влязох в хола и си го пуснах ми се стори "на място",тоест че това е точния размер.Преди това винаги ми се струваше голям и несъразмерен.Сега определено съм доволен от избора.Послушай ги момчетата - тука никой няма да хване да те лъже ей така за спорта - имай им вяра.Сега не става въпрос да си купиш 50-ка и да я гледаш от 1метър,ама при положение че ти ще бъдеш и на Булсат и ще си с още по-добър сигнал,смятам че опасенията ти за размера са напълно неоснователни.
Поздрави и успех!
Не е голям,вчера гледах тенис по евроспорт HD налага се да се приближавам на 2 метра че и по малко.
ostavime,
Напълно подкрепам Bivola, но при мен размера ще е 40", защото аз просто нямам физическо място за 42".Между другото и аз така разсъждавах преди 2-3 месеца като теб, но после започнах да следя и чета малко повече информация. Първо се отказах от 32" поради малък диагонал( мойта дистанциа е 2.6-2.9 метра), после се отказах от 37",защото:
-първо разликата м/у цената на 37" и 40" е много малка
-второ като погледна новите модели за 2010 на водещите призводители 37" отцъства или ако го има, то по скоро е нисак клас( или 32" или 40"), явно поради по-малкото търсене този междинен размер малко по малко ще изчезне
Карате ме сериозно да се замисля. Естествено, че не ми и минава нито за скунда през главата, че някой ще ме лъже и т.н. Просто съветите ви са ценни и за това се допитвам.
Проблем с мястото няма, защото ще бъде закачен на стена, така че практически мога да избирам из между всички размери. Сега като чета, че има хора които гледат по-големи телевизори от по-малки разстояния (сравнявайки с моя първоначален избор) наистина ще помисля над размера. Естествено бюджета ми е ограничен, но и за никъде не бързам все пак.
Поне за едно съм спокоен (за момента). Сигнала на Булсатком ми е отличен.
Благодаря отново на тези, които взеха участие и дадоха мнение. До сега търсих основно 32" , сега ще трябва да започна да се ровя и да питам за 37" или 40".![]()
Лично според мен въобще не ти трябва 37" , освен ако има супер оферта откъм цена !Направо търси инфо за 40" или по-добре направо 42" !
ПримерноПървоначално публикувано от civica
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039770
Да, може би е стар модел, но просто толкова е бюджета ми.![]()