Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 233 от 358 ПърваПърва ... 183223231232233234235243283 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,481 до 3,495 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Моля за съвет:каква марка,да е ,26"или 32",FULL HD,USB, DVB-T+C ,ако е 100Hz още по-добре, но да е около 1000лв LCD . Благодаря предварително. Основно ще се гледа булсатком и филми от двд-то , разтоянието от телевизора до мястото от където ще се гледа е от 2-2,5м

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Първият който ти препоръчах е LCD
    ето ти по-евтини варианти

SAMSUNG LE-40C550
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073181

PANASONIC TX-L42S10E
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054134

SAMSUNG LE-40B551
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052163

Да - можеш да тестваш на място в магазина с конзолата си.
    Тези и двата самсунга са с някакав ужасен input lag в интернет ги пишат от порядъка на 40-50ms което е 3-4 кадъра. И аз се чудя какво да си взема за гледане на филми и цъкане на Xbox. Доста разрових из интернет. Като цяло от това което съм чел за игра стават Philips, Panasonic и някои модели на LG. Sharp също имат нисък лаг, но пък цените им в България са ужасни. Всички модели които са с LED подсветка освен L42D25E не стават за игра, лага е от порядъка на 100ms в нормалните режими и 60ms в game mode.

За съжаление никаде няма инфо за новите модели на Toshiba (за input lag-a).

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от boy3mm
    Ако може някой да ми каже,този безжичен донгъл дали е наличен в комплектацията на G20 или с кои модели се предлага?
    Исками се и аз да имам,но четох из темата за едни солени цени.
    Донгъла го няма в комплекта на G20.

Цитат Първоначално публикувано от boris.vv
    здравеите,
    Кои от 2 та модела да избера-SAMSUNG LE-40C550 или LG 42 LD 450? и 2та са на промоция-1499 лв. в ТЕХНОМАРКЕТ.
    Основно ще гледаме цифрова и филми през USB. Бих взел и друг модел ,пак между 40-42 " на същата цена.
    Благодаря ви предварително.
    LG 42 LD 450 - два инча в повече + USB плейър

Цитат Първоначално публикувано от iceberg
    Здравейте,
    Ще Ви бъда благодарен ако ми препоръчате 32" ТВ за кухнята. Няма да е основен телевизор, стаята е цял ден осветена от слънцето. Гледа се основно Булсатком, понякога и някой филм от РС когато другото ТВ е заето. В момента съм служебно в южната ни съседка и имам възможност да обикалям магазините за техника. Това което ме кара да мисля за покупка от тук са добрите промоции. В момента в една от веригите им/ ELECTRO WORLD/ предлагат SHARP LC32DH500E-469€ ,SHARP LC32LE600E-589€, PHILIPS 9604Н-657€, SAMSUNG UE32B6000VWXXH-539€. Запознат съм с рисковете ако се повреди докато е в гаранция, но разликата в цените при последните достига близо 400-500лв и това ме изкушава. Доколокото разбрах всеки от горепосочените си има своите предимства и недостатъци Philips не е ЛЕД, Самсунга е някакъв посредствен ЛЕД но пък има други предимства и т.н. Отворен съм за всякъкви други предложения и препоръки!
    Гаранцията им трябва да важи и тук. Има директива на Европарламента и тя задължава производителите да издават паневропейска гаранция.
    Щом е за кухнята си вземи последният SAMSUNG UE32B6000

Цитат Първоначално публикувано от iOvchr
    Колебая се между Samsung LE-46C650 и LG 47LD650
    Разликата в цената е 300 лева, а ако изключа 200-те Hz на Самсунг-а не виждам особени разлики.
    За съжаление не мога да намеря добро review на LG -то...

Моля за съвет от тези които познават двата модела или някакви други особености на LG-то...
    Samsung LE-46C650 - има значително по-добра картина от LG-то + реални 200Hz което е важно при гледане на спорт /мощен 200Hz-ов процесор/.
    При моделите на LG със 200Hz -това се постига със 100Hz процесор + сканираща подсветка - имаш имитация на 200Hz....
    Цитат Първоначално публикувано от puxasm
    Моля за съвет:каква марка,да е ,26"или 32",FULL HD,USB, DVB-T+C ,ако е 100Hz още по-добре, но да е около 1000лв LCD . Благодаря предварително. Основно ще се гледа булсатком и филми от двд-то , разтоянието от телевизора до мястото от където ще се гледа е от 2-2,5м
    TOSHIBA 32XV733G 929 лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073299

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    Тези и двата самсунга са с някакав ужасен input lag в интернет ги пишат от порядъка на 40-50ms което е 3-4 кадъра. И аз се чудя какво да си взема за гледане на филми и цъкане на Xbox. Доста разрових из интернет. Като цяло от това което съм чел за игра стават Philips, Panasonic и някои модели на LG. Sharp също имат нисък лаг, но пък цените им в България са ужасни. Всички модели които са с LED подсветка освен L42D25E не стават за игра, лага е от порядъка на 100ms в нормалните режими и 60ms в game mode.

За съжаление никаде няма инфо за новите модели на Toshiba (за input lag-a).
    Ходи ли да ги тестваш с конзалата си ? Имай в предвид ,че на повечето хора не им прави впечатление лаг от порядъка на 30 - 40ms .

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте:току що си купих тази тошиба http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073301
    ама нещо не мога да се оправя да разпъне картината от булсатком на цял екран сега ми я дава по тясна и не е много ясна?

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от krasilz
    Здравейте:току що си купих тази тошиба http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073301
    ама нещо не мога да се оправя да разпъне картината от булсатком на цял екран сега ми я дава по тясна и не е много ясна?
    ЧЕСТИТО!!! Сложи на режим "свръх жив"( super live) така в центъра картината е почти нормална , а се разтягат само краищата. Друг режим за разпъване без деформация е "кино", но реже повече.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Разпъна се на цял екран като изключа автом.формат ама лошата картина си остава къде да ги намеря тези настройки дето казваш,за да изчистя картината?

10. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте на всички.
    Отдавна следя тази тема. Може да се каже, че съм фен на плазмите. До скоро се бях насочил към PANASONIC TX-P42G20E. Плазма защото според мен не замазват и имат много по-реални цветове от ЛСД. Преди няколко дена видях PANASONIC TX-L42D25E и останах изненадан от картината му. Колкото и да се взирах не видях никакво размазване на движещите се обекти. Сега съм доста раздвоен и моля за съвет може и за друга марка в този ценови диапазон размер 42 инча.

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Samsung LE-46C650 - има значително по-добра картина от LG-то + реални 200Hz което е важно при гледане на спорт /мощен 200Hz-ов процесор/.
    При моделите на LG със 200Hz -това се постига със 100Hz процесор + сканираща подсветка - имаш имитация на 200Hz....

Според мен 46С650 е 200fps, което е 100/120хц. LG47LD650 също е 100хц. LD750 е 200хц. При директно сравнение със сигнал от флашка двата са много близки като качество на картината .
    Цитат Първоначално публикувано от Mistral
    Здравейте на всички.
    Отдавна следя тази тема. Може да се каже, че съм фен на плазмите. До скоро се бях насочил към PANASONIC TX-P42G20E. Плазма защото според мен не замазват и имат много по-реални цветове от ЛСД. Преди няколко дена видях PANASONIC TX-L42D25E и останах изненадан от картината му. Колкото и да се взирах не видях никакво размазване на движещите се обекти. Сега съм доста раздвоен и моля за съвет може и за друга марка в този ценови диапазон размер 42 инча.
    След като следиш нещата значи си наясно с разликите + и - на двете технологии . Мога само да потвърдя ,че L42D25E е отличен модел с невероятнa картина на HD . При SD също се справя много добре , но не на нивото като на HD. Сравни ги на място , отчети все пак осветеноста на помещението в което ще гледаш.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Защо 200fps e 100/120 Hz ? fps не е ли frames per second или кадъра в секунда? дефиницията за херц е секунда на -1 степен тоест величина/s или 200 кадъра/сек = 200хц.

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Защо 200fps e 100/120 Hz ? fps не е ли frames per second или кадъра в секунда? дефиницията за херц е секунда на -1 степен тоест величина/s или 200 кадъра/сек = 200хц.
    Ами така пише из разните информации, този тогава трябва да е 400хц. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09076081 , просто това са две различни неща.

ПП. В смисъла ,който се влага за т.н. "100хц" при LCD ,тоест вмъкване на още един кадър -С650/LD650 са 100хц.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от biro
    е да де ама не тчно... щото телевизора има навик да си измисля кадри които в реалния сигнал ги няма и и дa ги вмъква в тези 1,2,3...600Hz затова се изписва така

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Според мен 46С650 е 200fps, което е 100/120хц. LG47LD650 също е 100хц. LD750 е 200хц. При директно сравнение със сигнал от флашка двата са много близки като качество на картината . След като следиш нещата значи си наясно с разликите + и - на двете технологии . Мога само да потвърдя ,че L42D25E е отличен модел с невероятнa картина на HD . При SD също се справя много добре , но не на нивото като на HD. Сравни ги на място , отчети все пак осветеноста на помещението в което ще гледаш.
    С650 e 100Hz a С750 e 200Hz

200 Hz в LCD-телевизорите: не всички технологии са еднакво полезни

Историята на въпроса
    Първите електронно-лъчеви тръби (и прибори на тяхната основа) се появяват още през 20-е години на XX век. Заради несъвершенствата им в този момент ,технологията на честотата на вертикалното рагръщане в тях съвпадаше с честотата на променливият електрически ток в контакта, който е 50 Hz в Европа и 60 Hz в Сащ и Япония. Именно тези значения легнаха в основата на стандартите PAL/SECAM и NTSC, в които честотата на обновяване е 50 и 60 полета в секунда съответно.

Обърнете внимание, че става дума именно за полета, а не за кадрати, доколкото PAL/SECAM и NTSC първоначално са предвидени за презредово разгръщане. Презредовото разгръщане на картината се отличава от прогресивното по това , че на екрана се изобразява не целият кадър едновременно, а подред четни и нечетни редове.
    http://gagadget.com/files/u1/2010/02/interlace.png

В същото време презредовото разгръщане, особенно с такава ниска частота, води до това , че изображението на екрана започва да мига. Именно затова в скъпите CRT/кинескопни/-телевизори се използваха схеми, удвояващи частотата на разгръщане до 100 или 120 Hz (в зависимост от стандарта на предаване).

Лирическо отстъпление: в повечето художественни филми, снимани на 35-милиметрова лента, се използва честота на обновяване 24 кадъра в секунда, в същото време PAL/SECAM-телевизорите са способни да изтобразяват видео с честота, кратна на 25 кадъра в секунда. Поради тази причина у дома такива филми ще се възпроизвеждат примерно с 4% по-бързо, отколкото в киното. За да се избегне това, избирайте телевизор с специална функция, обеспечаваща коректната скорост на въспроизвеждане на съдържанието с честота 24 к/с (обикновенно тя се нарича 24p Real Movie или нещо подобно). Даденият проблем изчезва тогава, когато в широка продажба станат достъпни телевизори с честота на обновяване 600 Hz, но това ще стане в бъдеще.

В телевизорите на основа на LCD-панели мигане практически отсъства, доколкото понятието разгръщане е неприемливо за тях (в тях отсътства сканиращ лъч, изображението се изкарва наведнъж на екрана). Освен това те винаги показват прогресивен сигнал, който в случай на необходимост се допълва от презредовият.

Все пак човешкото око може да различи артефакти в този случай, ако изображението на екрана се обновява с честота по-ниска от 60 Hz. За динамичните сцени ,колкото по-висока е честотата на смяна на кадрите, толкова по-добре. В противен случай може да бъде забелязана неравномерност на движението. На английски това явление се нарича judder (на български този термин може да се преведе като «потрепване»). Освен това, колкото по-малко кадри в секунда показва телевизора, толкова по размити ще изглеждат движещите се предмети на екрана. За намаляване на потрепването и размазването на картината производителите прилагат различни технологии, позволяващи да се увеличи честотата на обновяване на кадрите на екрана на телевизора.

Две технологии, два подхода: MEMC против сканираща подсветка

Практически всички производители използват технология, която се нарича MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation, тоест предугаждане и компенсация на движението). Процесора на телевизора генерира «междинни» кадри и ги показва в промеждутъка между «естествените», благодарение на което се повишава плавноста и яснотата на изображението.

По такъв начин може ефективно да се повдигне честотата на кадрите до 200 Hz, но все пак за изобразяването на 200 кадъра в секунда е необходимо да има мощен процесор за обработка на видеопотока и бърза матрица със време за реакция 5 мс или по-малко. Затова пък ще имаме истински 200 Hz. В настоящето време така постъпват две компании — Samsung и Sony (това сходство не е удивительно, ако се отчете, че тези две компании произвеждат матриците за своите телевизорива съвместно предприятие S-LCD). При което Sony използва тази технология само в най-скъпите модели ,докато Samsung е по демократичен.

Останалите производители, включително Toshiba, Philips и LG, използват MEMC в комбинация с технология под названието Scanning Backlight (сканираща подсветка). MEMC обеспечава изображение от 100 кадъра в секунда, като заедно с това подсветката на екрана се включва и изключва с честота 200 Hz. При това се достига практически същият ефект, както и в случая с истинските 200-херцово разгръщане, но се наблюдават и странични ефекти, сред които снижаване на въсприеманата яркост (нормално, доколкото подсветката е включена наполовината от времето), раздвоене и мигане на изображението.

И ако в случая с двете технологии за LED-подсветка може да се каже, че двете имат своите преимущества, то в даденият случай точните 200 Hz еднозначно печелят от неточните във всичко, освен стойноста на готовият телевизор. В името на справедливоста трябва да се каже, че по-голямата част от производителите, използващи сканираща подсветка, честно пишат за това в характеристиките на своите продукти. Малки букви в долната част на страницата.

Така ,че ако сте видели в рекламата на телевизора ето такова обяснение, то знайте — пред вас има «фалшиви» 200 Hz.

Независимо от недостатъците -метода с гасене на подсветката и отсъствие в този случай на реални 200Hz (т.е. фактически става дума за измама на потребителя), тази технология днес широко се използва не само от производители от втори ешелон, но и от такиваа големи марки като като LG, Philips, Toshiba и др.

От научна гледна точка

Естественно, поборниците на псевдо-200Hz технология не се стесняват да приведат масса аргументи в своя защита. Точка в спора, коя технология е по-добра, окончателно поставиха независимите изследвания.

Група професори от университета Сан-Диего проведе специално изследване, в което установи, че традиционата MEMC-технология, обеспечаваща изход на 200 реални изображения в секунда, е по ефективна, от технологията използваща гасене на подсветката. Съгласно отчета «Сравнение на LCD-телевизори c честота на обновяване на изображението 200 Hz и 100 Hz», публикувана на 8 октомври от експерти по визуализация и сигнална обработка и сътрудници от подразделението по проектиране на електрооборудване и изчислителни устройства - Калифорнийският университет Сан-Диего ,професор Труонг Нгюен (Truong Nguyen) и професор Стенли Х. Чен (Stanley H. Chan), LCD-телевизорите 100 Hz с управление на подсветката отстъпват на LCD-телевизорите 200 Hz на база технологията MEMC. Съответно със заключението на учените, телевизорите със 100 Hz на база управление на подсветката не трябва да се наричат 200 Hz устройства , доколкото разликата в качеството на изображението между тези две технологии е доста съществена. В отчета също е казано, че макар технологията MEMC да се явява по-скъпа в реализацията само тя обезпечава четирикратно повишаване на временната разрешаваща способност и намалява размитите динамични картини. Управлението на подсветката снижава яркоста на изображението и не гарантира необходимата яснота в бързо изменящите се сцени.

Изданието Consumer Report, публикуващо обзори на потребителска електроника, на свой ред писа: «Технологията «реални 200 Hz», използвана от Samsung и Sony, се явява най ефективна в минимизацията на размиването в динамичните сцени. В същото време телевизори на база «квази-200 Hz» технология се справят недостатъчно добре с такова размиване в сравнение с телевизори с честота на обновяване- реални 200 Hz».
    Сайта hdguru.com, в това число специализиран за HDTV ревюта , пише следното за LED-телевизорите Samsung серия 8000, поддържащи 200 Hz : «В отличие от другите производители, които рекламират телевизори с честота на обновяване 100 Hz и управление на подсветката като телевизори 200 Гц, Samsung използва две микросхеми MEMC, които обеспечават реална честота на обновяване 200 Hz».

Технологията 200 Hz – инструмент, действително повишаващ визуалното качество на изображението. Попълнението на видеореда с промеждутъчни кадри забележимо подобрява възприятието на картината на екрана, особенно в сцени, където водещите «роли» се играят от бързо движещи се персонажи или предмети. Възможноста за регулировка на степента на обработка на промежутъчното изображение само добавя плюсове в тази технология, която е предназначена за практически всички: и за любителите на спорта, и за ценителите на филми, и за изкушените геймъри.

Все пак всички тези преимущества се проявяват реално само в телевизорите с истински 200Hz -честота смяна на кадрите, които днес се пускат само от компаниите Samsung и Sony. В същото време широко използваната от много производители технология псевдо-200 Hz, базираща се на затъмнение на подсветката на екрана, има съществени недостатъци, които не и позволяват да се конкурира на равно с реалните 200 Hz.

http://webtele.com.ua/meganew/200-gc...-sovremennosti
    http://gagadget.com/home_av/2010-02-...nakovo_polezny

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Браво и точно на място !
    Да знаят и бъдещите /клиенти/собственици какво купуват за парите си......

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Забравих да ви дам линк към Consumer Report
    http://www.consumerreports.org/cro/e...ices/index.htm

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе